w kolejce... Zwierzęta w szkole w stanie agonalnym s. 35

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto mar 15, 2011 12:15 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Synus bombowy :D
Moj czarny kocur tez jest takim synusiem mamusi :D
I tez uwielbia sie bawic wstazeczka od mojego ladnego kalendarza, juz zebiszcza na nim zostawil :twisted:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto mar 15, 2011 12:27 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Tak, Synuś jest nieziemski:)
Na zdjęciach tak tego nie widać, ale Synuś jest pięknym, dużym kocurem. Jakoś tak na fotkach mały wyszedł... Hmm... Nie wiem czemu. W każdym razie Synek jest przecudny.
Pisała do mnie jedna Pani, chce dorosłego kota. Wysłałam fotki wszystkich, które mamy pod opieką. Być może Pani zdecyduje się na Synka, tak mi się wydaje... Ja pisałąm, że trzeba będzie poczekać, aż go doleczę i zaszczepię. Pani mówi, że może poczekać na kota, tylko póki co zastanawia się jeszcze, bo wysłałam jej też fotki innych kotów. Domek w miarę fajny, więc byłoby super, gdyby się na któregoś kicia zdecydowali:)

No i jeszcze zdjęcia Mamusi z dzisiejszego porannego wylegiwania się na parapecie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dla porównania zdjęcie z lecznicy, po kilku dniach intensywnej opieki już:
Obrazek
Przecież ona wygląda jak zupełnie inny kot :1luvu:

Uśmiechnięta Czarna:
Obrazek

I jeszcze Figa:
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto mar 15, 2011 12:30 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Ale słodziaki :1luvu:
Widać, jak zbawienny wpływ na zwierzaki ma ciepło i miłość :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto mar 15, 2011 12:36 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

One z dnia na dzień pięknieją. Każdego dnia kiedy się budzę i patrzę na nie to sobie myślę "Kurcze, jakie one się piękne robią!" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Wto mar 15, 2011 12:38 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

O rany jaka ogromna roznica !
Ale ja po swoim Yoshim tez widzialam szybko poprawe, mama przyniosla malego szkielecika, juz po dwoch tygodniach wygladal zupelnie inaczej. A teraz to nikt by nie pomyslal, ze kiedys byl taki zabiedzony ;)

A to cudo odwrocone tylem na parapecie z Mamuska to kto ? :D

Agor-ia

Post » Wto mar 15, 2011 12:42 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

A to Kira, mój osobisty, nerkowy szczoszek :mrgreen:
To moja kicia:) Właściwie to powinna mieć na imię Gryzelda a na nazwisko Szczoch:)
Gryzelda Szczoch- czy nie brzmi pięknie? :ryk:
A tak serio- to jest moja kicia, którą adoptowałam zanim jeszcze miałam tymczasy w domu. Z dwa miesiące temu zaczęły się problemy z kamieniami struwitowymi i innymi badziewiami:)
Ale za to nikt nie grucha wieczorami do uszka tak jak ona :1luvu:

ifciastu

Post » Wto mar 15, 2011 12:46 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Aj, tak myslalam, ze to Twoje osobiste cudo ;)
A zwrocilam na nia uwage, bo moja corcia pierworodna tez jest tricolorka z duza iloscia bialego i jak kiedys kolorki byly be, tak teraz kolorki sa najpiekniejsze na swiecie :mrgreen:

Agor-ia

Post » Wto mar 15, 2011 12:51 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

No mi też się kiedyś nie podobały:) Ale Kiś jest piękna:) I teraz zresztą wszystkie są piękne :1luvu:
To chyba już tak działa:)

Dziś po 16 jadę do weta z Czarną, zobaczymy co się na tym brzusiu dzieje...

ifciastu

Post » Wto mar 15, 2011 14:35 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Gryzelda Szczoch - pięknie! :1luvu:
U mnie jest Pumosław Dzięcioliński 8)

Erin

Post » Wto mar 15, 2011 14:39 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

No chyba jedmak zostaniemy przy imieniu Kira, choc kotka gryzie i sika kiedy tylko jej sie podoba.
Dla mamci tez znajdziemy dom, inaczej byc nie moze!
Tak sobie mysle, ze musze zmienic tytul watku, w koncu dziewczyny juz zdrowe i sie do adopcji szykuja. Musze tylko pomyslec nad tytulem...
Ehh, znowu nie mam polskich znakow

ifciastu

Post » Wto mar 15, 2011 14:45 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Ifcia - lewy ALT + SHIFT.

Erin

Post » Wto mar 15, 2011 15:30 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Ifciastuuuu... zdjęć nie mam jeszcze na poczcie... :oops:

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Śro mar 16, 2011 6:32 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

Niestety Czarna z wycieczką do domu musi poczekać... Na szczęście Państwo chcą czekać, mimo, że proponowałam adopcję innego kota. Państwo chcą tego, koniec kropka...

No a mała na antybiotyku. Ta rana to jest efekt uczulenia na szwy. Jej jedynej z całej trójki babrała się rana po sterylce. Zagoiło się już ładnie, a wczoraj takie coś na brzusiu. Jak się to nie będzie dobrze goić i będzie się odnawiać to trzeba będzie usunąć przyczynę problemu... Czyli szwy :?

Inna sprawa- dziś pędzę na interwencję. Idąc do weterynarza zobaczyłam hasiora na metrowym łańcuchu w budzie zbitej z desek, która ledwo stoi...
Mój TŻ, który też działa w organizacji pro zwierzęcej był akurat ze mną. Mówi, że tam już były oficjalne interwencje, on w nich uczestniczył. Była SM, Policja, artykuł w lokalnej gazecie...
Trzymali w domu w kuchni kozę, a na tym samym łańcuchu zaniedbanego starszego psa. Koza ponoć zniknęła, a o psa w miarę zadbali. A teraz ten hasior, po protu wbił nas wczoraj w ziemię.
Dziś się tam przejdziemy po południu, bo wczoraj byliśmy z Czarną w transporterze i z naszymi dwoma psami. Zrobimy zdjęcia, zobaczymy co się da zrobić...
Jeśli chodzi o zabranie psa nie jest byt ciekawie. DT brak, tym bardziej, że nie jest to mały pies. Można zabrać go do schroniska, byłby to o wiele lepsze dla tego psa ale... Ale mamy podpisaną umowę z Azylem w Kościerzynie... W związku z czym dokładamy wszelkich starań, żeby psy tam nie jechały, upychamy je gdzie się da...

Jeszcze inna sprawa- jutro czeka nas kolejna interwencja. Napisała do mnie smsa Pani, gdzie można zgłosić zaniedbanie i zagłodzenie psów. Kazałam napisać do OTOZu, OTOZ skontaktował się z nami i poprosił, żebyśmy sprawdzili co i jak. Tak więc jutro jedziemy zobaczyć co to za psy i w jakim są stanie.

ifciastu

Post » Śro mar 16, 2011 8:00 Re: W kolejce po miłość. ŻYWE TRUPY!!! BŁAGAM POMOCY!!! s.7

O kurczę :? Dlaczego ludzie są tacy podli? :(
Trzymam kciuki za obie akcje :ok:

Erin

[poprzednia][następna]