LUBLIN: Dwie SZYLKRETKI i ich BIAŁO-BURA mama - MAJĄ DOM!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 05, 2009 15:15

Sukcesy kuwetowe są nadal na bardzo wysokim poziomie :wink:
Małe dziewczynki szaleją, większa dziewczynka zaczęła się łasić :wink:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Śro sie 05, 2009 20:44

Ło matko!!!! Masza przytyła przez kilka dni 150 dag! Jak na takiego szkraba to dobre przyrosty :lol:
Cieszę się ogromnie, że sukces kuwetkowy osiągnięty-dziewczyny pojętne są, po mamusi 8)
Wracam w piątek-gdyby potrzebna była jakaś pomoc posterylkowa to jestem do dyspozycji koło wieczora.
Bloo, czy Twoja wetka dała Kleo coś na wzmocnienie? Masza i Tusia dostały, a jako, że Kleo została znaleziona dzień później i leczona była u innego weta, zapomniałam poprosić o te witaminy.
Chociaż-maluchy są teraz dobrze odżywione, wyspane w cieple więc czego więcej trzeba? :wink:
Obrazek

masza4

Od: Nie gru 04, 2005 12:58

Post » Czw sie 06, 2009 7:16

Nie, nie, nie :twisted:
Masza to późniejsza (jaśniejsza) mała, która przyjechała dzień później.
Kleo to wcześniejsza mała (ciemniejsza), która przyjechała z mamą :twisted:
Odwiedziłam wetkę krótko po przyjeździe Maszki. Bez kotów, ale zaopatrzyłam się w ich książeczki zdrowia. Po wywiadzie, wetka powiedziała, żeby chuchać i dmuchać, karmić, przytulać i dać jej szansę dochodzenia do siebie bez wspomagaczy. No i doszła, teraz to taki sam mały diabełek, jak Kleo, albo i większy :twisted:

bloo

Post » Pt sie 07, 2009 15:55

za domki!

boys2

Od: Czw cze 11, 2009 17:19

Post » Pt sie 07, 2009 20:33

Jestem już w domu.
Bloo pisała, że sterylka poszła gładko i nie było żadnych komplikacji. Na szczęście kicia nie była w ciąży, uff...
Jak się ogarnę z tym wszystkim, to postaram się wystawić kicie gdzieś w necie.
Obrazek

masza4

Post » Sob sie 08, 2009 7:25

Tak, Tusia nie była w ciąży, miała ruję 8O Takiej nie-rui jeszcze nie widziałam, bo ja w zasadzie nic po Tuśce nie widziałam...
Kicia już popołudniu stała na (pewnych) nogach, zjadła, kubraczek się nie podoba.
Kleo przywitała mamę bardzo przyzwoicie, bo gdy Tusia przewróciła się (dosłownie) w jej ulubionym, nasłonecznionym miejscu mała Kelo przytuliła się do niej i zasnęła. Maszka natomiast była przerażona, najeżona i nie podchodziła do mamy na bliżej niż 2 metry, do wieczora trochę się uspokoiła.
Uszka coraz lepsze.
Na zdjęcie szczęki Maszki trzeba będzie poczekać jakieś dwa tygodnie (bo każdy musi wypocząć, nawet weterynarz :wink: ). Przyszłość szczęki ponoć nie wygląda za ciekawie :(

bloo

Post » Sob sie 08, 2009 12:04

Co to znaczy nie za ciekawie? Operacja się kroi? Czy może być problem z jedzeniem, myciem?
Obrazek

masza4

Post » Nie sie 09, 2009 8:08

Jestem już po porannych odwiedzinach :)
Dziewczyny zjadły i szaleją, po Tuśce nawet nie widać śladów operacji, tylko trochę wolniej się rusza i nie skacze wysoko. Pewnie szew dokucza.
O ile Maszka drżała z trwogi przed mamą przedwczoraj, o tyle wczoraj nie odstępowała jej na krok, ciągle chciała się przytulać :twisted:
W temacie szczęki: Teraz mała sobie radzi z myciem bardziej z jedzeniem trochę mniej (aczkolwiek w pełni wystarczająco), ale w przyszłości (po wymianie zębów) problem może być większy - zęby mogą kaleczyć podniebienie, ale też trzeba dodać, że mogą, ale nie muszą. Dlatego trzeba czekać na zdjęcie, może ono rzuci na sytuację więcej światła :wink:

bloo

Post » Nie sie 09, 2009 10:28

Szybko Tusia doszła do siebie. Bałam się trochę, że dziewczyny będą ją napastować szukaniem cycka, ale jak widać zrozumiały, że mama jest niedysponowana.
Obrazek

masza4

Post » Nie sie 09, 2009 14:29

Same nie zrozumiały, Tuśka dała im do zrozumienia :twisted:
A teraz zdjęciazdjęcia! Dzisiejsze jeszcze nagrzane słońcem :wink:

Tuśka, jak zwykle piękna (nawet widać maleńki szew):
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Mała Masza, kochana mruczka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kleo - żywe srebro (sznureczek musiał być, inaczej nie dało się zwabić kota :wink: ):
Obrazek Obrazek

bloo

Post » Pon sie 10, 2009 8:18

OK, akcja ogłoszeniowa ruszyła :D
Na chwilę obecną:
ale.gratka.pl
eoferty.com.pl
drobny.com.pl
zwierzeta.low.pl
polskaterfa.eu
adopcje.miau.pl

Zaraz wrzucę jeszcze na 'moje' miejskie forum (chociaż po nim cudów się nie spodziewam...) i ruszam dalej :wink:

bloo

Post » Pon sie 10, 2009 17:44

Wrzucone na adopcje.org na razie-piszę już, żeby nie zdublować
Obrazek

masza4

Post » Wto sie 11, 2009 11:01

adopcjakota.pl
koty.pl/adopcja
animalia.pl
Obrazek

masza4

Post » Wto sie 11, 2009 11:34

Ja się nie mogę już od jakiegoś czasu zalogować na adopcje.org :evil: Nie pomaga nic ani wpisywanie hasła, ani przypomnienie...
Wrzuciłam też na:
adin.pl
eoferta.pl
ogloszenia.aleokazja.pl
Już całkiem pokaźna lista nam się uzbierała :wink: Miejmy nadzieję, że teraz już tylko zainteresowani pięknymi dziewczynkami będą walić drzwiami i oknami :D

bloo

Post » Wto sie 11, 2009 21:02

Dzisiaj napisała do mnie pani zainteresowana Klarcią. Ma 4 szczurki i od jakiegoś czasu myśli o kotku. Małym, co by szczurki się przyzwyczaiły. W związku z tym, że Klarcia od piątku będzie miała dom, dałam Pani namiary na Wasz wątek. Domek wydaje się obiecujący, może się któraś z dziewczynek spodoba. :ok:

Wszystkie 3 koteczki są urocze :1luvu:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

[poprzednia][następna]