Prosze państwa oto miś-uroczy niebiesko-biały MA DOM!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 10, 2009 13:35

Ja zachęcam!!!!!! Odkleic się od niego nie mogę!! Już zaczęłam kombinowac zeby moze go chociaz na DT wziac (jak oczywiscie spełnię warunki:), ale mój TŻ może byc przeszkodą nie do pokonania... Mamy dwie kotki a jak go poznałam to byl strasznie antykoci, przesiąknięty jakimiś beznadziejnymi zabobonami o kotach! Także i tak się pięknie wysiliłam, skoro mamy aż dwie kotki:) Brac i sie nie zastanawiac!!!!!

Maggie77

Od: Pon wrz 01, 2008 13:27

Post » Wto lut 10, 2009 14:43

Maggie77 pisze:Ja zachęcam!!!!!! Odkleic się od niego nie mogę!! Już zaczęłam kombinowac zeby moze go chociaz na DT wziac (jak oczywiscie spełnię warunki:), ale mój TŻ może byc przeszkodą nie do pokonania... Mamy dwie kotki a jak go poznałam to byl strasznie antykoci, przesiąknięty jakimiś beznadziejnymi zabobonami o kotach! Także i tak się pięknie wysiliłam, skoro mamy aż dwie kotki:) Brac i sie nie zastanawiac!!!!!

Maggie, to dawaj instrukcje jak takiego zupełnie antykociego przekonałaś do 2 ogonków. :P

Ja z moim mam taki problem, ze zgadza się na dwa (ja marze o 3), ale argumentem jest, ze on bedzie mial psa. Pertraktacje trwają... :twisted:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto lut 10, 2009 14:52

No więc tak: wzięliśmy najpierw Lunę, cudną dachóweczkę:) Jest to niezwykle mądra kotka bo kocha tylko mnie :twisted: I TŻ czuł się mocno poszkodowany:) Na marginesie, moja przyjaciółka twierdzi, że Luna mnie wcale aż tak nie kocha tylko po prostu koryta pilnuje... :D I powiedziałam mu, że drugiego kota on sam wybierze, testując osobiście czy miziasty, nakolankowy, etc. I tak niesmiało pokazałam mu Maggie, Maine Coon'kę, w której zakochał się od pierwszego wejrzenia:) I tak oto przybyła druga kotka... Ale cholera, nie mam argumetów na trzeciego. Myslalam od DT, ale ten moj TŻ to cwany jest i wie, że pewnie bym juz Helmuta nie oddała... Bo oczywiście Helmuta mu pokazałam, wspomniałam cos o DT, ale TŻ nie daje się złamac. Zgodzilby sie na DT bez problemu gdyby byl pewny ze kota oddam jak znajdę mu najlepszy dom, ale tego to nawet ja nie jestem pewna :oops:
A, i jeszcze jedno, najlepsze: zanim wzielismy MCO, staralismy sie o kocurka z DT. Nie dostaliśmy, bo mój TŻ mial podejrzewana alergie na koty (do czego się przyznaliśmy) i DT bal sie, ze jesli alergia przy dwóch kotach sie nasili, to kocurek do nich wróci. Drugi kot przybyl, po moich zapewnieniach ze drzwi sypilani będą dla ogonków zamknięte... Alergia się zupełnie cofnęła, koty wchodzą gdzie chcą, śpią z nami oczywiście, sypialnia cały dzień otwarta mimo moich wczesniejszych zapewnien i dlatego pewnie TŻ nie da się nabrac drugi raz.... :(

Maggie77

Post » Wto lut 10, 2009 15:01

I przepraszam za OT, ale jak widzicie dużo przeszkód da się pokonac, jesli tylko ktos bardzo chce :D

Maggie77

Post » Wto lut 10, 2009 15:03

Na razie dzwoniłam do schronu, rozmawiałam wstępnie z jedna pania, ale czeka mnie jeszcze po 16.00 rozmowa z kierowniczka, bo niechętnie wydaja kotki tak daleko ... no i nie wiem co z wychodzeniem- tzn oczywiście przez kilka mscy by nie mógł wychodzic... ale potem pewnie by sie przyzwyczaił, to niemłody kocur, chyba nie forsowałby ogrodzenia, zeby gdzies dalej latac... :)

transport mam własny, transporter dla kotka też, nie byłoby problemu...

zobaczymy...

Maggie77, to Ty widziałas Hetmanka na zywo... :D :)
Pusia i Hetmiś-Hermiś :)

embro1

Od: Wto kwi 17, 2007 22:57

Post » Wto lut 10, 2009 15:10

Nie, nie ja:( Ja się w zdjęciach zakochałam :) Znaczy w kocisku na zdjęciach! :D

Maggie77

Post » Wto lut 10, 2009 15:13

embro1 pisze:Na razie dzwoniłam do schronu, rozmawiałam wstępnie z jedna pania, ale czeka mnie jeszcze po 16.00 rozmowa z kierowniczka, bo niechętnie wydaja kotki tak daleko ... no i nie wiem co z wychodzeniem- tzn oczywiście przez kilka mscy by nie mógł wychodzic... ale potem pewnie by sie przyzwyczaił, to niemłody kocur, chyba nie forsowałby ogrodzenia, zeby gdzies dalej latac... :)

transport mam własny, transporter dla kotka też, nie byłoby problemu...

zobaczymy...

Maggie77, to Ty widziałas Hetmanka na zywo... :D :)

Daj znac jak po rozmowach, bo strasznie trzymam kciuki za Helmuta!! I czy coś jeszcze mówili o kocurku? Jego charakterze? Upodobaniach?

Maggie77

Post » Wto lut 10, 2009 15:50

że jest ponoć spokojny i jak to starsze kocisko duzo sie wyleguje... :D
oprócz oczka miał tez cos z łapka, ale juz wszystko zaleczone...

embro1

Post » Wto lut 10, 2009 16:40

czekam na wieści o Hetmanie przepięknym :D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto lut 10, 2009 16:59

I jak sytuacja? Ma Helmutek domek?

Maggie77

Post » Wto lut 10, 2009 18:46

ma :ok:

(transport w przyszłym tygodniu)
bardzo sympatyczna ta kierowniczka schroniska :D

embro1

Post » Wto lut 10, 2009 18:49

embro1 pisze:ma :ok:

(transport w przyszłym tygodniu)
bardzo sympatyczna ta kierowniczka schroniska :D

Hetman ma DOMEK :?: :D

Gratuluję :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto lut 10, 2009 19:01

:dance: :dance2: Bardzo się ciesze :)
Jeszcze w sobote sie z nim poprzytulam !
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Wto lut 10, 2009 20:59

Gunia- przytulaj, przytulaj... ja sie juz nie moge doczekac... :D

embro1

Post » Wto lut 10, 2009 21:17

A jak ja się cieszę!! Kibicowałam mu od początku!!! :dance: :dance2:

Maggie77