[Kielce] Mika po powrocie z DT ma DOM!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie cze 08, 2008 17:20

Bardzo się cieszę, że koteczka jest już bezpieczna :D
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Nie cze 08, 2008 17:21

kayama :king:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Nie cze 08, 2008 20:19 :)

:) Mika jest mała, ale spuścior ma... :D Wcięła praktycznie całą puszkę KiteKata, jutro spróbujemy powoli przechodzić na suchego Royala, ale zobaczymy jak nam pójdzie. Trzeba dziewczynkę trochę podtuczyć, bo takie chucherko małe, jak mój Kropek był, jak go wzięłam. Jest piękna i zostanie u mnie tak długo, jak będzie trzeba czekać na DS.

Jutro pojedziemy do weta na odrobaczenie, zdjęcie szwów po sterylce i obetniemy małej pazurki, żeby psu krzywdy nie zrobiła, bo póki co, strasznie cięta na niego jest, a on nieobyty mimo Kropka, podnieca się jak nie wiem, bawić się chce i świruje :)

Malutka jest prześliczna, przesłodka i naprawdę milusińska. Jak wejdzie na kolana, tak nie chce zejść! Do Kropka jest trochę nieśmiała, nie wie, czego się po nim spodziewać, i jakby vice versa. Kropek też był wzięty jak był mały i był sam i dzikus jest mały. Może mu się przyda towarzystwo. Już ich przyłapuję na schadzkach w łazience, więc będzie dobrze :)

Będą z małej ludzie, wyrośnie na pięknego kota, już teraz jest śliczna. Przynajmniej dla mnie, uwielbiam takie bure tygryski mruczące.

A tak po prawdzie, to jak się okaże, że dam radę z dwoma kotami i psem to nigdzie jej nie oddam... :P Chyba, że znajdzie się ktoś, kto ją pokocha i zabierze i da jej Dom... o który póki co wciąż jeszcze prosimy dla małej Miki.

p.s. Jak tylko oddadzą mi aparat, będzie i fotorelacja.

kayama

Od: Wto lut 26, 2008 20:25

Post » Nie cze 08, 2008 22:43

kayama, przede wszystkim bardzo dziękuję :) Dzięki Tobie kotka ma domek tymczasowy i nie musi ani błąkać się po wsi, ani siedzieć w klatce w lecznicy :)
Stosunki z Twoimi zwierzakami na pewno z czasem się ułożą. Sam mam w domu i psy, i koty, a od czasu do czasu pojawia się nowe zwierzątko i jakoś się dogadują. Pomysł z obcięciem pazurków Mice jest świetny, jeśli jeszcze wpoisz Szamanowi nakaz, że kotów ruszać nie wolno, to będziesz bardzo bliska sukcesu :) Nieco trudniej może być z Kropkiem - on się i przestraszył, i trochę obraził chyba. Wierzę jednak, że szybko znudzą mu się górne partie Twoich mebli i że pogodzi się z tym, że stracił pozycję jedynego Twojego kota - tymczasowo oczywiście ;)

Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam :)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto cze 10, 2008 10:33

A ja podniosę wątek :D

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto cze 10, 2008 16:53

Co słychać u Miki?
Obrazek

Gem

Post » Czw cze 12, 2008 16:06 .

Odzyskałam aparat, mam kilka zdjęć, jak obrobię wieczorem, to dam linki i napiszę co tam u nas :)

kayama

Post » Czw cze 12, 2008 22:28 Re: .

kayama pisze:Odzyskałam aparat, mam kilka zdjęć, jak obrobię wieczorem, to dam linki i napiszę co tam u nas :)

Czekamy :)
Obrazek

Gem

Post » Pt cze 13, 2008 5:52 .

Znowu była burza i znowu padł mi net :(

Relacja po południu, bo zmykam do pracy.

Napiszę tylko, że wszystko jest w porządku, mała się oswaja dalej, ale już mniej syczy na psa. Byłyśmy w poniedziałek u weta, wszystko gra.

Pzdr. :) Miłego dnia :)

kayama

Post » Wto cze 17, 2008 12:32

A my na zdjecia czekamy 8)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon cze 23, 2008 22:37 Re: .

kayama pisze:Znowu była burza i znowu padł mi net :(

Relacja po południu, bo zmykam do pracy.

Napiszę tylko, że wszystko jest w porządku, mała się oswaja dalej, ale już mniej syczy na psa. Byłyśmy w poniedziałek u weta, wszystko gra.

Pzdr. :) Miłego dnia :)

Minęło 10 dni i o Mice nie ma żadnych wieści. Zaczynam się martwić :(
Obrazek

Gem

Post » Wto cze 24, 2008 21:39

Nie ma się o co martwić, tak jak mówiłam przez tel. wszystko jest dobrze, mała czuje się dobrze, bawi się z Kropkiem, ktory jednak próbuje ją sobie podporządkować, podgryza, itd. Ale ją nic nie rusza, jak jest w pobliżu człowieka. Nie ma siły, żeby nie weszła na kolana. Wystarczy, że znajdę się obok, nie muszę jej nawet głaskać, a ona już mruczy swoje mruczando tak słodko. A co wyprawia jak się ją zaczyna głaskać! Jest prawdziwym przytulasem...

Poniżej wklejam linka do całego albumu z fotkami Miki na fotosiku.

http://kayama.fotosik.pl/albumy/458333.html

Miłego oglądania... :)

kayama

Post » Nie lip 06, 2008 17:04 .

Hej ho. To znowu my. :) Wszystko u nas dobrze, zwierzaki się dograły, Szaman goni dalej koty, ale Mika już się tak strasznie nie boi. Kropek jej pokazał, gdzie jest najfajniejsze miejsce do siedzenia i teraz oboje spędzają mi na kuchennych meblach pod sufitem pół dnia, tam się bawią, ganiają, śpią. Czasem jak wracam z pracy, widzę ich przez okno na parapecie razem, wyglądają ślicznie, jak tak jedno drugiego myje i trąca pycholem. :)

A piszę, bo zaczepiła mnie jakiś tydzień temu znajoma, którą spotykam na spacerach z Szamanem czasem. Mówiłam jej kiedyś o Mice i podczas ostatniego spotkania napomknęła coś, że jakaś pani z jej pracy by chciała kotkę. Miała zapytać jeszcze raz, czy na pewno, ale do tej pory jakoś nie mogę jej spotkać... Jak będę już wiedziała na 100% co dalej z Miką i czy ta pani by ją wzięła, to napiszę o szczegółach. Mam nadzieję, że los do tej małej się uśmiechnie, bo jest kochana jak diabli. :)

Może niedługo jakieś nowe foty powklejam :twisted:

kayama

Post » Wto lip 08, 2008 0:11

Nie ma się o co martwić, tak jak mówiłam przez tel. wszystko jest dobrze

Post był pisany dzień przed telefonem do Ciebie ;)
Postaram się wysłać Ci wzór umowy adopcyjnej. Przyszły właściciel powinien ją podpisać. Nie ukrywam przy tym wcale, że masz absolutne pierwszeństwo ;) Może mi się źle wydaje, ale chyba Mika przypadła Ci do serca? :)

Może niedługo jakieś nowe foty powklejam :twisted:

Oj, dawno już nie widziałem Miki :roll:
Obrazek

Gem

Post » Nie lip 13, 2008 21:11 .

Oj, dawno już nie widziałem Miki

Gem, specjalnie dla Ciebie... ;)
nasza mała ślicznotka: :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozwoliłam sobie wkleić całe zdjęcia, a nie linka do galerii, bo uważam, że warto się pochwalić taką małą tygrysicą :) :)

kayama

[poprzednia][następna]