Przygarne Mala Kotke !!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 22, 2007 14:05

"Zgadzam się z przedmówcą."

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto maja 22, 2007 21:16

TygrysiaKotka pisze:nie rouzmiem czemu tak ograniczasz kota skoro masz zamiar go wsterylizowac to po co jeszcze do bloku??? :?:

o zaletach kastracji i okrucieństwie rozmnażania pisałam w tym zamkniętym wątku, jak nie masz ochoty szukać- kliknij w link z mojego podpisu, druga sprawa: rzeczywiście niekoniecznie do bloku jako takiego, ale kot ma być niewychodzący, szczególnie jeśli rzeczywiście ma mieszkać w centrum Warszawy. Tu kot wychodzący zginie pod samochodem w ciągu 3 dni, a to niejedyne zagrożenie.
mnie i innym oddającym koty po prostu zależy na tym, aby trafiły dobrze, a wypuszczanie niekastrowanego kota w centrum miasta jest okrucieństwem wobec niego i ogółu kotów.

no jaśniej nie umiem :oops:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro maja 23, 2007 14:01

ale kto ci powiedzial ze jestem z warszawy??? mowie tylko ze tu chce odebrac kota

TygrysiaKotka

Od: Czw maja 17, 2007 7:57

Post » Śro maja 23, 2007 14:50

Tygrysia Kotko - co tak naprawdę chcesz osiągnąć? Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek z forum zdecydował się powierzyć Ci kota, więc może rzeczywiście skończmy tę wymianę zdań. I tak nikogo nie słuchasz, natomiast wiele osób starałaś się obrazić. Albo dyskutujesz rzeczowo i kulturalnie i bez agrsji, albo chyba rzeczywiście zamknijmy ten wątek :roll: Zamęt sieje tylko...

XAgaX pisze:no jaśniej nie umiem :oops:

XAgaX, choćbyś zrobiła prezentację połączoną z dramą i użyła wszelkich sztuczek dydaktycznych - nie dotrze, nie dotrze... TK ma zgoła inny cel jak mniemam, albo jest zwyczajnie impregnowana na argumenty, znaczy - narrowminded.

reddie

Post » Czw maja 24, 2007 7:40

nie rozumiem po co sie wtracasz nie jestes od tego zeby decydowac o tym co mam pisac i jak sie zachowywac ... wiec niech cie to nie obchodzi..

TygrysiaKotka

Post » Pt maja 25, 2007 21:16

reddie pisze:Tygrysia Kotko - co tak naprawdę chcesz osiągnąć? Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek z forum zdecydował się powierzyć Ci kota, więc może rzeczywiście skończmy tę wymianę zdań. I tak nikogo nie słuchasz, natomiast wiele osób starałaś się obrazić. Albo dyskutujesz rzeczowo i kulturalnie i bez agrsji, albo chyba rzeczywiście zamknijmy ten wątek :roll: Zamęt sieje tylko...

jestem za. Nie jestem w stanie nadążyć za zmianą frontów, miejsc, wszelkich okoliczności, przy poprzednich sesjach też starałam się działać i wychodziło, więc chyba nie po mojej stronie leży wina :roll:

XAgaX, choćbyś zrobiła prezentację połączoną z dramą i użyła wszelkich sztuczek dydaktycznych - nie dotrze, nie dotrze... TK ma zgoła inny cel jak mniemam, albo jest zwyczajnie impregnowana na argumenty, znaczy - narrowminded.

ale może dotrze do kogoś innego, kto to przeczyta- choćby dlatego warto pisać. A ja przyszła pani belfer jestem, to "trochę" wiem, jak dotrzeć do ludzi, przynajmniej do większości :)

a autorce wątku przypominam, że obie z reddie zachowujemy się kulturalnie... czego o niej powiedzieć niestety nie mogę.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt maja 25, 2007 21:53

Oj, no bo troll i kulturalny? :wink: Zachodzi tu wewnętrzna sprzeczność jakaś.

reddie

Post » Pt maja 25, 2007 22:00

zdarzają się i takie, choć rzeczywiście rzadko :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt cze 01, 2007 22:17

Witaj Tygrysiakotko

Twoim bezsprzecznym błędem było to, ze nie poczytałaś wczesniejszym postów typu "przygarnę kota".
Wiedziałabys wtedy czego sie spodziewać, jakie są tu zasady itp.
Mogłabyś zadecydować czy je akceptujesz czy nie.
Moje wejście było jeszcze gorsze:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=59009&highlight=
Też sie nie bardzo mogłem dogadać w prostej zdawałoby się sprawie.
Po przemyśleniach zaakceptowałem fakt, że każdy oddaje kota lub nie na swoich zasadach i .....
...poszukałem kota gdzie indziej.
W kwietniu młodych kotów bylo mało, teraz jest zatrzęsienie więc nie powinnaś mieć problemów np. tu:
http://www.allegro.pl/15998_koty.html?i ... 358%5D=all

Co do kastracji: koty dziko żyjące jak najbardziej (chociaż w Madrycie zlikwidowano problem dzikich kotów - mają teraz problem szczurów)
Koty domowe? Ja zamierzam swoją wykastrować po pierwszej rujce ale gdyby ktos wcześniej wykastrował matkę Puni - nie miałbym jej, a rasowe mi się nie podobają.

P.

piotr7

Od: Wto kwi 10, 2007 20:35

Post » Pt cze 01, 2007 22:41

a nie uważasz, że lepiej uratować jakąś biedę zamiast szukać u rozmnażaczy na Allegro? To, co robisz, jest namawianiem do napędzania miotów rozmnażaczom, świadomie bądź nie. Zapraszam do linku z podpisu. Poza tym- cieszysz się, że tyle kociąt cierpi i szuka domów? Tak to odebrałam, a to nie nastraja mnie pozytywnie :evil:
swoją drogą sporo ogłoszeń pochodzi z forum, nie zawsze pod nickami z niego :twisted:

Tak czy inaczej- osoba chcąca wypuszczać w centrum Warszawy niesterylizowaną kotkę nie jest dla mnie, i mam nadzieję dla nikogo, odpowiedzialnym opiekunem kota. A kultura tej pani także pozostawia wiele do życzenia. Mam nadzieję, że to tylko prowokacja i ona nie chce kota, bo niestety niektórzy pewnie gotowi jej dać.

Nie żądamy nic niemożliwego, po prostu odpowiedzialnu opiekun kota nie rozmnaża i - jeśli cokolwiek mogło by mu grozić- nie wypuszcza. Schluss.

aha! jeszcze co do szczurów- w Warszawie też są. One są wszędzie, i warszawskim jakoś koty nie zaszkodziły.

i mam prośbę do czytających ten wątek- widać już w podpisie że zżera mnie sesja, nie reaguję dobrze- raz płaczę a raz wrzeszczę, będę wdzięczna za próby nawrócenia państwa z allegro (niektóre wątki mogą nawet być forumowe, a ja nie wiem) , wiem że wielu z Was idzie to bardzo dobrze :oops: dzięki :)

edit: 2 pierwsze strony, gdzie nie miałam wątpliwości że to NIE forum, i gdzie nie były to aukcje grzecznościowe, powysyłane. I na szczęście "zatrzęsienie" w porównaniu z latami ubiegłymi to przesada.

edit2: wysyłałam tylko do osób ogłaszających za złotówkę. Żeby nikogo dobra dusza nie ominęła, jak się tym zajmie :oops:
Ostatnio edytowano Pt cze 01, 2007 23:16 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt cze 01, 2007 22:57

XAgaX pisze:a nie uważasz, że lepiej uratować jakąś biedę zamiast szukać u rozmnażaczy na Allegro?

Uważam, dlatego najpierw próbowałem tutaj.

Co do kotów z Allegro: juz sie urodziły, można oczywiscie próbowac edukować wlaścicieli ale z tymi kociakami też coś trzeba zrobić.
Poza tym teoria : rozmnażać rasowe, nie rozmnażać nierasowych jakoś do mnie nie trafia. To chyba nie to kryterium.

Co do szczurów: są gdzieniegdzie, jakby nie koty bylyby wszędzie, nie mają innych wrogów.

P.

piotr7

Post » Pt cze 01, 2007 23:08

Próbuję uświadamiać, jestem przeciwna pomocy w szukaniu domów kociętom, których właściciele planują następne mioty- to niepedagogiczne, a w końcu i tak cierpi na tym kot.

powiedz mi, ile rasowych kotów widziałeś na ulicy, w schroniskach, a ile dachowców? Poza tym hodowcy rasowych (czyli rodowodowych) dobierają swoim kotkom partnerów i raczej nie są zdziwieni, skąd wzięły się kocięta, nicht wahr?

a szczurów jest ponoć tyle, ilu warszawiaków (wiem, kusząca perspektywa) :twisted: niedawno znalazłam zdechłego szczura na Rynku Starego Miasta- ciekawe odkrycie, brr... :roll:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt cze 01, 2007 23:29

Czyli co? Świat bez dachowców?
Protestuję.

P.

piotr7

Post » Pt cze 01, 2007 23:32

piotr7 pisze:Czyli co? Świat bez dachowców?
Protestuję.

P.

Nie, świat BEZ BEZDOMNYCH ZWIERZĄT. Bo one praktycznie zawsze cierpią. Też protestujesz?

poza tym co widać na forum, mimo starań nie zawsze udaje się złapać kotkę dziko żyjącą do kastracji, czasem trwa to latami, moja koleżanka łapała taką delikwentkę 3,5 roku
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon cze 04, 2007 8:22

Tak czy inaczej- osoba chcąca wypuszczać w centrum Warszawy niesterylizowaną kotkę nie jest dla mnie, i mam nadzieję dla nikogo, odpowiedzialnym opiekunem kota. A kultura tej pani także pozostawia wiele do życzenia. Mam nadzieję, że to tylko prowokacja i ona nie chce kota, bo niestety niektórzy pewnie gotowi jej dać.

Po pierwsze moja droga nie jestem z Warszawy i nie wiem skad to przekonanie... radze Ci czytac uwazniej, po drugie zajmij sie swoja kultura bo nic Ci do mojej i lepiej 2 razy sie zastanow zanim cos napiszesz... po 3 mam uz Kotke o ktora nie musialam sie prosic po prostu potrzebowala natychmiastowego domu Piotr dzieki za rady :)

TygrysiaKotka

[poprzednia][następna]