Warszawa-piękny kot wywalony na śmietnik-prosi o dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 04, 2007 22:46

zdjęcia są w sferze idei :oops:
nie mam aparatu, 'komórkowe' wychodzą tu całkiem do d., a nie mam też kompletnie czasu, żeby zaprosić jakąś szczęśliwą posiadaczkę :wink:
musicie uwierzyć, że Maciek jest nadal tak samo piękny, a nawet jeszcze piękniejszy :1luvu: dziś cały dzień (tzn. z tego, co byłam w domu) okupuje moje łóżko, spał ze mną prawie nosek w nosek, patrzy maślanymi oczyskami i mruczy, mruczy, mruczy...
wpadłam od pierwszego wejrzenia, nic na to nie poradzę :oops: coraz poważniej myślę, żeby sprawić sobie kolejny żywy prezent urodzinowy... dwa lata temu na urodziny wzięłam do domu Norcię-anorektyczkę - dziś waży 4 kg i jest piękną mruczącą krową :cowsleep: a dziś moja mama też nie mogła wyjść z zachwytu, to nieźle rokuje :wink: najpierw jak zwykle po przekroczeniu mojego progu zaczęła się nade mną użalać ('o matko, tyle tego tutaj, cała młodość sobie marnujesz...' itd. :twisted: ), ale kiedy weszła do mniejszego, maciusiowego teraz pokoju: spojrzała... i uśmiechnęły jej się oczy :wink: Maciuś oczywiście od razu pokazał, co potrafi (na grzbiecik, łapki do góry i mruuu) :wink: i usłyszał, że jest bardzo piękny :D
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie mar 04, 2007 22:55

Wielbłądzio pisze: spojrzała... i uśmiechnęły jej się oczy :wink: Maciuś oczywiście od razu pokazał, co potrafi (na grzbiecik, łapki do góry i mruuu) :wink: i usłyszał, że jest bardzo piękny :D

wcale mnie to nie dziwi :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon mar 05, 2007 23:27

dziś też spał koło mnie, sam wskoczył na łóżko, zupełnie nie zważając na złowrogie mruczenie Ropka zazdrośnika :wink: w końcu to Rop skapitulował i zwinął się w nogach (on zawsze śpi w nogach)... ale Bolusia nadal bardzo obrażona, sypia w kojcu na szafie i rzuca mi pełne wyrzutów spojrzenia :roll:
Maciuś bawi się whiskasową (innymi zresztą też) myszką jak mały kociak: podrzuca, poluje, nie chce wypuścić z pyszczka... :D je dosyć sporo, bezbłędnie załatwia się do kuwety, nie atakuje innych Futer... a najbardziej lubi spać na stole w większym pokoju, na stercie książek :wink: no i chyba też poczuł do mnie miętę :wink: , wpatruje się we mnie tymi boskimi złotymi oczyskami :1luvu: ...
22. mam urodziny, to już za moment, więc chyba sprawię sobie tego prezenta :oops: albo ja, albo wkleję mamie... PROSZĘ, NIE ZABIERAJCIE MI MACIUSIA :oops: :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon mar 05, 2007 23:54

Wielbłądzio pisze:...
22. mam urodziny, to już za moment, więc chyba sprawię sobie tego prezenta :oops: albo ja, albo wkleję mamie... PROSZĘ, NIE ZABIERAJCIE MI MACIUSIA :oops: :wink:

gdzież byśmy śmieli zabierać Ci jakiegokolwiek kociucha :D

Tweety

Post » Wto mar 06, 2007 0:46

Byłam sobie kiedyś w księgarni i tam taka książka była - Jak żyć z własnym kotem, czy coś w tym guście (nie pamiętam tytułu :oops: ).
I pani autorka napisała tam, że dużo kotów to zawsze lepiej niż jeden.
Musimy wierzyć kobiecie, chyba dobrze gada :wink:

A zabierać nie będziemy, możemy co najwyżej jakiegoś dołożyć :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Śro mar 07, 2007 0:22

kiedyś, mieszkając jeszcze z rodzicami i jedną Marynią, marzyłam o dwóch... po przeprowadzce przyniosłam te dwa na przestrzeni miesiąca, a potem trzecią, czwartego, piątą... po niespodziewanej śmierci Gadzinki (też zresztą czarnej pumy :cry: ) było mi przeraźliwie za mało pozostałych czterech, nie minęły chyba dwa tygodnie, a miejsce Gadzi zajęła Bimbo. na jesieni zostawiłam sobie (po rozdaniu jej małych) śmietnikową Plamcię i przymusowo małą dziką Dunię... a teraz chyba Maćka :oops: ciekawe, co będzie za kilka lat (mieszkam sama niecałe trzy, czyli średnia coś ok. 2,5 Futra na rok :strach: )... Violetta Villas??? :strach: :strach: :strach: dobrze, że u mnie 'chociaż' nic się nie mnoży

Wielbłądzio

Post » Śro mar 07, 2007 2:40

Wielbladzio... nie strasz mnie.... ja po wymianie TZ-a i mieszkania w ciagu niecalego roku przyroslam o dwa futra :lol: mowisz, ze to postepuje?

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Śro mar 07, 2007 23:06

niestety tak :strach: zależy jeszcze, z kim się na co dzień zadajesz :wink: bo ja mam kilka ekstremalnie zakoconych bliskich znajomych... i to na nie zwalam winę :mrgreen:
Maciulek liże właśnie przednią łapkę :D tak sobie myślę (i OCZYWIŚCIE WIDZĘ TO W JEGO SPOJRZENIU :wink: ), że on już poczuł, że to tu jest jego nowy dom... nie wiemy i nie dowiemy się, co go spotkało, jakim cudem tak piękny zadbany kot wylądował w śmietniku :twisted: - ale cieszę się, że mogę dać mu choć tyle, ile mogę... sprawia wrażenie, jakby to mu wystarczało :D , zachowuje się po prostu jak młody, przemiły, wesoły (ale spokojny) i bardzo wdzięczny futrzak :D może sam stwierdził, że tego, co go spotkało, nie warto pamiętać :twisted:
być może w sobotę zabiorę Maciusia na szczepienie. istnieje spore prawdopodobieństwo, że szczepiony już jest (vide jego ogólny stan i wygląd) - ale wolę mieć pewność. w razie czego to taka podwójna szczepionka chyba mu nie zaszkodzi, prawda :conf:?

Wielbłądzio

Post » Czw mar 08, 2007 11:39

czy Macius jeszcze szuka domu?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Czw mar 08, 2007 22:35

Z postów Wielbłądzio wynika,że chyba znalazł dom najlepszy z możliwych :)

GoWa

Od: Pt sty 20, 2006 12:47

Post » Pt mar 09, 2007 0:29

nooo... chyba... już nie szuka :oops: :oops: :oops: :lol:

Wielbłądzio

Post » Pt mar 09, 2007 0:35

:D nie dziwię Ci się . Jest wyjątkowo piękny
Obrazek

Zuzia1

Od: Śro lip 05, 2006 12:43

Post » Pt mar 09, 2007 0:38

Wielbłądzio pisze:nooo... chyba... już nie szuka :oops: :oops: :oops: :lol:

zastanawiające, dlaczego mnie to nie dziwi :wink: Maciusiu, wszystkiego najlepszego w nowym domku :1luvu:

Tweety

Post » Pt mar 09, 2007 1:12

:smiech3: Zahipnotyzował, zauroczył i zakochał...
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pt mar 09, 2007 22:40

jest cudowny i nic na to nie poradzę :wink: :oops: wzięłam go przed chwilą na ręce i wiecie, jak zaczął mruczeć... :1luvu:
proszę więcej nawet nie pokazywać mi żadnych czarnych kocurków potrzebujących Domu... :oops: :crying:
Maciuś miał chyba w całym tamtym nieszczęściu trochę szczęścia :wink: , mnie trafił się wymarzony drugi synuś :wink: (jak już wiele razy pisałam, tylko Ropek to facet, niech Was nie zmylą imiona, reszta to baby!), podwójnie wymarzony, bo niedosyć, że synuś, to jeszcze puma (trzecia 8) Bolusia i Rop też są całe czarne... ale żadne z nich nie ma śliniaczka i slipek :wink: )... i tyle 8)
może niedługo (to zależy od potencjalnej fotografki :D ) założę moim Skórom wątek na Kotach... a na razie nie zajmujmy miejsca innym biedom...
cholera, po ostatniej przygodzie z miłością od pierwszego spojrzenia :oops: autentycznie już boję się brać tymczasy... a tyle tu kotów potrzebujących schronienia bodaj na chwilę... :crying: :crying: :crying:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]