XAgaX pisze:Zbliża się lipiec. Przypominam o sterylizacji matki kociąt- obiecuję dofinansowanie bądź kontakt na darmową sterylkę. Ważne, aby kotka została wysterylizowana!
a co do kociąt: szczerze mówiąc, spodziewałam się takiego obrotu sprawydlatego nigdy nie ratuję kociąt przed uśpieniem (wiem, że tu nie o uśpienie chodziło, ale osobiście zabrałabym je przed utopieniem właśnie do eutanazji...)
niedługo (na początku roku szkolnego) trzeba będzie sterylizować też młode koteczki... także obiecuję pomoc finansową, jeśli nie uda się załatwić darmowego zabiegu.
Szeba- masz zdjęcia tej starszej kotki? Pomogę szukać jej domu...
Starsza kotka nie jest do oddania, bo to "domowa" kotka starszej Pani, która nie kwapi sie do sterylizacji.Owszem,pewnie gdyby ktoś wziął, zawiózł i zapłacił, to sie zgodzi, mnie nestety nie stać na taką pomoc:(
Do oddania są trzy kociaki,które już są odłączone od matki, jadają "wszystko", także nie są i nie będą szczepione i odrobaczone(Pani jest dość oszczędna) . Kociaków szkoda, skoro juz sie pojawiły na świecie, może pojutrze uda mi sie tam dotrzeć i zrobić aktualne zdjęcie.