TRABANT- jest DS, teraz TDT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 04, 2013 15:05 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Ano właśnie... a jak kociak dorośnie, to przestanie się podobać i sio. Tak właśnie bywa :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto cze 04, 2013 16:07 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Jeszcze trochę czasu i futerko będzie ładne.
Trabanciku masz piękne imię :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto cze 04, 2013 19:56 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Fajny wypłosz :wink:

Ładny kolorek, a futerko zaraz się poprawi na dobrym wikcie. On się myje?

Mój Fidel, przywieziony z likwidowanego laboratorium też tak wyglądał: roczny kot wazył 2 kilo i mial rzadkie przetłuszczone kłaki, wcale się nie mył, no rozpacz. Teraz waży sluszne 4,5 kg, a futro ma jak brytek. I pielęgnuje je starannie.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Wto cze 04, 2013 21:48 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Jest na etapie liźniecia łap parę razy.

Kolejna kupa :mrgreen: No to odrobaczyłam Trabanta. Tabletka na odrobaczenie, antybiotyk i steryd- wszystko weszło razem z pasztetową. Specjalnie dziś kupiłam :lol:
Obrazek

Mysza

Post » Śro cze 05, 2013 10:02 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Fajny kocur :-). Mnie najbardziej poruszają własnie historie starszych kotów, wywalonych z domu lub do schronu po smierci właścicieli i tym podobne historie :( .
Niestety na razie nie moge przygarnąć kolejnego kocurra - obiecałam TŻowi (ale tylko na razie!), poza tym najpóźniej 24.06 przyjdzie na świat nasz osobisty 'kot' ;-) (moze nawet wcześniej, jak sie nie obróci!), wiec warunków do adopcji jak na razie nie mam za dobrych... I tak juz sie martwie, jak moje 3 futra zareaguja na nowego ludzkiego domownika... Mam nadzieje, ze sie za bardzo nie zestresuja :-(...

Trzymam kciuki za super kupy :-) i wymarzony dom dla Trabanata :ok: !

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro cze 05, 2013 17:11 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Zdjęcie kocia puszczającego oko jest cudne :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro cze 05, 2013 18:01 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

LimLim pisze:Zdjęcie kocia puszczającego oko jest cudne :lol:

Rany, że tez nie masz się czym zachwycać :twisted: :lol: Wybitnie mało przystojnie na nim wyszedł ;)

Dziś u wetki
-witam, jak tam nasz piękny i młody pacjent?
ja: ale o kim pani mówi?? 8O :lol:

Kontrola jak co dwa dnia. Utoczyliśmy krew, zobaczymy jak anemia. Od piątku byśmy chciały zacząć odstawiać leki po kolei.
Kupa po odrobaczeniu już była 8) Lokatorów nie widać, ale wiadomo jak to bywa...
Brzuch ma coś za duży w stosunku do pochłanianego jedzenia, córcia ma się z nim podzielić kropelkami na wzdęcia ;)

Acha
MA KTOŚ NA ZBYCIU RESZTKĘ ORIDERMYLU?
Dostałam od wetek też resztkę, ale nie starczy nam na pełne leczenie (ja jestem z opcji, ze trzeba trzy tygodnie by nie wróciło cholerstwo).
Obrazek

Mysza

Post » Śro cze 05, 2013 21:18 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Mysza pisze:
LimLim pisze:Zdjęcie kocia puszczającego oko jest cudne :lol:

Rany, że tez nie masz się czym zachwycać :twisted: :lol: Wybitnie mało przystojnie na nim wyszedł ;)

No co no co... Widać, że chłopina ma charakter i poczucie humoru 8)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw cze 06, 2013 11:44 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Anemia się cofa :) Parametry czerwone nadal poniżej normy ale już tylko ciut no i lepiej w stosunku do zeszłego tygodnia.
Tylko nadal ma dość znaczną anizocytozę (???- miał i ma). Za to wcześniej w uwagach była też aglutynacja (skąd, dlaczego?? ktoś się spotkał?)
A z białych krwinek nadal segmentowane za wysokie, a limfocyty za niskie (przy leukocytach teraz już w środku normy). Ale i te rozbieżności zmieniają się w kierunku normy.
Obrazek

Mysza

Post » Pt cze 07, 2013 11:01 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Co u trabanta?

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Pt cze 07, 2013 15:04 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Ciut gorzej :roll: Dorobił się kataru, takiego wodnistego, chlupiącego w nosie :| Na dwóch antybiotykach.... W związku z tym ma ciut gorszy apetyt i ciut gorszy humor. Ale na szczęście jakoś źle nie jest. Także linco przedłużamy do końca tygodnia, doxy i tak miał dostawać nadal. Encortolon zmniejszamy.
Pochwaliłam, ze jest lepiej? Weekend idzie? No to musiał coś wymyślić :roll:
W przyszłym tygodniu mam przywlec poza kotem TZeta by przytrzymał Trabanta do zdjęcia rtg (ja w ciąży nie mogę). Będziemy oglądać czy coś w kocie widać dziwnego. Przydałaby się mu większa diagnostyka, choć tak na prawdę nie wiadomo czego szukać. Bo przecież może mu coś więcej być, ale wcale nie musi. Może być po prostu osłabionym staruszkiem, a my bez powodu ręce załamujemy ;) I do kontroli morfologii jeszcze żelazo dorzucimy.

W gabinecie są dwaj nowi lokatorzy. Poza burą kocicą są teraz dwa bure kociaki.
-chce pani?
-wymienię za Trabanta, od ręki, dopłacę!
-eeeeee to jednak nie.
:crying: :wink:
Obrazek

Mysza

Post » Pt cze 07, 2013 15:33 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Trabancie kochany, zdrowiej!

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Pt cze 07, 2013 15:47 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

pozwoliłam sobie trochę wieści o Trabancie przenieść na nasz watek ślepaczkowy, bo nie wiem czy wszyscy od nas dotarli na watek trabantowy , ale na pewno wszyscy trzmamy kciuki za zdrowie, oby nareszcie sie polepszyło :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 07, 2013 15:50 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt cze 07, 2013 20:00 Re: TRABANT- czyli komu rudego, miziastego staruszka?? (K-kó

Leciwy kochany Trabanciku :1luvu: zdrowiej szybciutko. :ok:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]