Persik Gizmo ma super dom:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 16:48 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Przesłałam dla Gizmo pieniążek- wiem, że niewiele ale choć trochę...
On jest identyczny jak moj Hubert (za TM)

rekinu

Od: Nie wrz 12, 2010 18:46

Post » Pon wrz 12, 2011 17:14 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

rekinu pisze:Przesłałam dla Gizmo pieniążek- wiem, że niewiele ale choć trochę...
On jest identyczny jak moj Hubert (za TM)

Nie ważne że niewiele, liczy się gest pomocy.Bardzo dziękuję.
Status człowieka określa się na podstawie siły jego wrogów.

Hadronida

Od: Nie sty 16, 2011 0:28

Post » Wto wrz 13, 2011 8:00 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Dziewczyny, dzięki za odzew i pomoc dla Gizmo..
bardzo, bardzo się przyda każdy grosz, bo zdaje się, że zapowiada się dłuższe leczenie.. :(

Zawiozłam wczoraj, w zastępstwie Hadronidy, kicia do lecznicy..
Wyniki nerkowe są kiepskie, bardzo przekroczona norma kreatyniny - 3,9.. mocznik - 227.. i obniżony potas (nie pamiętam dokładnego wyniku).. i bardzo, bardzo niski ciężar właściwy moczu..
ewidentnie kot nerkowy..

Na razie codziennie będzie dostawał dożylne kroplówki, konieczna jest też nerkowa dieta.. absolutnie niezbędne jest usg nerek, bo wetka twierdzi, że są niepokojąco powiększone..

Na razie, pomimo, że koniecznym jest również zabieg czyszczenia i usunięcia zębów, nie można tego zrobić ze względu na nerki..
W piątek będą powtórzone badania krwi - tylko parametry nerkowe, żeby sprawdzić czy płukanie kroplówkami daje efekty..

Co jeszcze?
to już będzie moje gdybanie, po przejściach z Puchatkiem..
pewnie w końcu może się okazać, że trzeba będzie sprawdzić serce, bo przy nerkach trzeba na nie szczególnie uważać..
być może trzeba będzie regularnie kontrolować ciśnienie krwi..
zobaczymy..

na szczęście z oczami wszystko w porządku, to znaczy - infekcja oczywiście jest i to też trzeba wyleczyć.. ale kot widzi i jak na razie z tym akurat nie ma problemu.. i oby tak zostało..

kołtuny są do wyczesania, chociaż nie da się tego zrobić od razu.. ale moim zdaniem golenie nie będzie konieczne..

A tak w ogóle to cudowny, łagodny, niesamowicie spokojny puchatek.. na razie baaaardzo zdziwiony tym całym zamieszaniem wokól niego.. ale przyjmuje to wszystko bardzo spokojnie i cierpliwie..
wczorajsze podawanie kroplówki przesiedział prawie bez ruchu w transporterku.. do zastrzyków nawet nie trzeba go trzymać.. zero szarpania, kręcenia się czy chociażby protestacyjnych miauknięć..
Święty kocio.. :1luvu:
I do tego prześliczny.. z wielkimi złotymi oczyskami, które patrzą na otaczający świat z melancholijnym zdziwieniem.. :love:
mozna się zakochać.. :oops:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto wrz 13, 2011 8:11 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Tak, on jest mega wyjatkowo spokojny.I jeszcze nie widziałaś jak on położony na kolana brzuchem do góry,wyciaga tylne łapki drapany po tak zwanych spodenkach :D Można sie naprawdę pośmiać.

Hadronida

Post » Wto wrz 13, 2011 9:19 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Hadronida pisze:Tak, on jest mega wyjatkowo spokojny.I jeszcze nie widziałaś jak on położony na kolana brzuchem do góry,wyciaga tylne łapki drapany po tak zwanych spodenkach :D Można sie naprawdę pośmiać.

Na takie spoufalanie się nie dał mi szansy.. :)
Ale mogę sobie wyobrazić.. :love:

Jak dzisiaj Gizmo?
masz najnowsze wieści?

aamms

Post » Wto wrz 13, 2011 20:53 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Ania napisała po wizycie że wetka widzi poprawę.Jest bardziej żwawy.Apetyt ma.Zalecenia sa dla niego oczywiste.zero mięsa, a do tego suchego urinala dobrze ,bybyło dodawć mu np kartofle.Trochę uff. Taka dieta żeby perystaltyke poprawći, odkwasić organizm itp. Ale odetchnę tak naprawde jak wrócę, żeby samej wszystko dopilnować.Wszystkim pomagającym wielkie dzięki.Wpłynęło dodatkowo 150zł na leczenie Gizmo rozpiske zrobie i wstawię na pierwszą dopiero w piatek z przyczyn technicznych.naprawdę WIELKIEDZIĘKI :1luvu:

Hadronida

Post » Śro wrz 14, 2011 9:53 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Ziemniaki???Mają być gotowane?Moja kotka była wiele lat na karmie urinary ,o ziemniakach żaden weterynarz nigdy nic nie mówił.Powodzenia z kicorem :) Oby lubił ziemniaki :)
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro wrz 14, 2011 11:00 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

agnieszka.mer pisze:Ziemniaki???Mają być gotowane?Moja kotka była wiele lat na karmie urinary ,o ziemniakach żaden weterynarz nigdy nic nie mówił.Powodzenia z kicorem :) Oby lubił ziemniaki :)

a propos ziemnakow to prawda. Moj Hubercik żył kilkadziesiąt lat temu kiedy nie było (albo były nie dostępne) specjalistyczne karmy i jadł ziemniaki ze smakiem. Identyczny persik jak Gizimo, dożył w dośc dobrym zdrowiu 19u lat! W międzyczasie zgubił się na rok...i przypadkiem odnalazłam go w kotłowni po drugiej stronie ulicy. Mam nadzieję że Gizmo będzie miał szczęście du Dużych;)

rekinu

Post » Śro wrz 14, 2011 11:19 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

samowolnie pozwalam sobie na sprostowanie:
karma Renal (a nie Urinary) dla Gizmo;)

rekinu

Post » Śro wrz 14, 2011 14:54 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

przy niewydolnych nerkach nalezy zwrócić uwage na poziom potasu u kota przy podawaniu ziemniaków, ktore z kolei zawierają go w dużej ilości.
zarówno niedobór jak i nadmiar potasu w organizmie są bardzo niebezpieczne.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro wrz 14, 2011 17:00 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

koconek pisze:przy niewydolnych nerkach nalezy zwrócić uwage na poziom potasu u kota przy podawaniu ziemniaków, ktore z kolei zawierają go w dużej ilości.
zarówno niedobór jak i nadmiar potasu w organizmie są bardzo niebezpieczne.

Poziom potasu jest monitorowany również..

aamms

Post » Pt wrz 16, 2011 6:25 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Wczorajsze wieści o Gizmo.. tym razem przeklejam z fb:

"Stan Gizmo drastycznie sie pogorszyl :( nie chce jesc, ma zoltaczke, jedzie dzis rano na morfologie, ale wetka prosila takze aby jednak mimo wszytsko USG takze zrobic, gdyz obawia sie,ze jedna nerka jest bardzo pomniejszona.... :( On gasnie w oczach :(:("

Dzisiaj ja z nim jadę do weta na kroplówkę..

aamms

Post » Pt wrz 16, 2011 6:50 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Aamms, dlaczego ? :cry: :cry: :cry: Gizmo, zdrowiej kotku, proszę! :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt wrz 16, 2011 8:27 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Wieści nie sa dobre.Zobaczymy co wetka powie dzisiaj.Prawdopodobnie nerka mu obumiera.Oby to nie było to.

Hadronida

Post » Pt wrz 16, 2011 8:46 Re: PILNE!!! Wawa. Potrzebna pomoc dla 11letniego persa!!!!

Hadronida pisze:Wieści nie sa dobre.Zobaczymy co wetka powie dzisiaj.Prawdopodobnie nerka mu obumiera.Oby to nie było to.

Jadę po niego zaraz po pracy..

aamms

[poprzednia][następna]