Maluszki po kocim katarze! Cała trójka już w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 03, 2011 15:04 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Maniek już załapał picie mleka ze spodka :D :catmilk: Rozmoczyłam im suchą karmę mlekiem. Leoś i Mia wypili mleko, a Maniek zjadł trochę karmy. Mimi nadal trzeba karmić buteleczką i w dodatku z wielkim trudem, bo wyrywa się i drapie. Leoś, Mia i Maniek jak się tylko otworzy klatkę to zaczynają biegać, bawić się ze sobą, wdrapywać się na rower. Leoś ma już prawie zdrowe obydwa oczka, Maniek jeszcze trochę zaczerwienione. To biedne oczko Mii, które było w najgorszym stanie, znacznie się poprawiło :ok: Bawiąc się cały czas ma otwarte oczko i używa go tak samo, jak tego drugiego-zdrowszego. Niestety stan oczu Mimi pogorszył się :( Cały czas ma je zamknięte i bardzo trudno je rozkleić. Dzisiaj udało mi się to oczko przemyć na tyle, żeby dało się zapuścić krople.Pod tym, co rozkleiłam widać był samą ropę, która pokrywała całe oko :cry:
Leoś jest z nich największy. Jak się go porówna z Mimi, to odnosi się wrażenie, że jest od niej starszy. Mia, która wcześniej nie chciała jeść tak samo jak Mimi, a teraz nabrała apetytu, też urosła i widać różnicę między nią a siostrą.
Maniek próbował dzisiaj zachęcić Mimi do zabawy. Wytarzał ją w tym pyle, który jest w piwnicy na "podłodze", parę razy ugryzł, bawił się jej ogonem. A ona tylko siedzi i miauczy, kiedy ją Maniek zbyt brutalnie traktuje. Ulubionym zajęciem Mimi, jest leżenie na kolanach mojej mamy lub moich, bycie głaskanym i mruczenie :1luvu:
Postawiłam w suszarni stary zniszczony drapak moich kotów, który leżał w piwnicy. Jaką mają zabawę :lol: Drapią, wspinają się na szczyt drapaka, ganiają się wokół niego, atakują się nawzajem ukryci za nim.
Maluszkom trudno już wytrzymać w piwnicy. Dobrze by było, gdyby jak najszybciej znalazły się dla nich domki.
Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Nie lip 03, 2011 21:27 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Za domki dla Maluszków :ok: :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie lip 03, 2011 23:12 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Maluszkom domki, ale Mimi najpierw przydałoby się zdrowie :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon lip 04, 2011 6:36 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Gem pisze:Maluszkom domki, ale Mimi najpierw przydałoby się zdrowie :ok:

No właśnie. Boję się, że oczek Mimi już nie da się uratować :( Cały czas ma zamknięte, z trudem się je rozkleja, w tej chwili zresztą jednego nie jesteśmy w stanie rozkleić na tyle, żeby widać było oko :( :( :( Jak się rozklei drugie, coś tam jeszcze widać. A mała całą energię, jaką jeszcze ma, zużywa na bronienie się przed zabiegami pielęgnacyjnymi i przed jedzeniem. Koszmar...
A pozostałe mogłyby już być wyadoptowane. Radzą sobie znakomicie. Domki dla maluchów rozpaczliwie potrzebne!!!!
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pon lip 04, 2011 7:32 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Czy kociaki jeszcze biorą leki czy leczenie zakończone ?
Oczywiście rozumiem, że Mimi dalej leczona a pozostała trójka ?
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon lip 04, 2011 8:27 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Najprawdopodobniej będą musiały wszystkie jeszcze brać leki, być może prawie zdrowa trójka będzie mogła przejść na tabletki. Z wetem widziałam się ostatnio w sobotę, na weekend kocięta dostały antybiotyk o przedłużonym działaniu, dzisiaj z nimi po południu iść trzeba. Z tym że ja muszę iść do pracy i chyba pójdzie z nimi Julia.
Leoś, Maniek i Mia są kotkami, które mogą spokojnie iść do domków. Ich stan się nie pogarsza. Są silne, jedzą, bawią się, zwalczyły najgorsze.
Przykro mi bardzo o tym mówić, ale jeśli w ciągu tygodnia nie znajdą się dla nich domy, będę musiała oddać je do schroniska. I u mnie klatka, i tam klatka. Brutalne to, ale ja nie mogę wziąć kotów do siebie. I nawet nie mam czasu napisać sensownych ogłoszeń, żeby je zamieszczać na portalach.
Co z Mimi, nie wiem...
Obrazek

joanna521

Post » Pon lip 04, 2011 8:29 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Oczy Mimi są jeszcze do uratowania, wymagają tylko regularnego przemywania i zakraplania, po kilka razy dziennie. Jakie kropelki ona dostaje?
Na forum jest wątek o "ślepaczkach", tam dziewczyny dużo podpowiedzą :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon lip 04, 2011 8:45 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Wątek ślepaczkowy jest tu: viewtopic.php?f=1&t=127731

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lip 04, 2011 10:37 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Trzeba ratować jej oczka. Moim zdaniem Mimi trzeba skonsultować, być może zmienić leczenie. Mogę się tym zająć.
Obrazek

Gem

Post » Pon lip 04, 2011 12:00 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Kolejny bazarek dla maluszków: viewtopic.php?f=20&t=129910 :ok:

Maluchy są już na "moich" portalach :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pon lip 04, 2011 12:09 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Gem pisze:Trzeba ratować jej oczka. Moim zdaniem Mimi trzeba skonsultować, być może zmienić leczenie. Mogę się tym zająć.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon lip 04, 2011 14:10 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Dobrze byłobu świetlikiem odmaczać i potem zakrapiać ale czymś lepszym niż gentamycyna. Może masz znajomego lekarza, który przepisze tobrex, tobrosopt albo coś podobnego.To naprawdę fajnie działa i doć szybko leczy.
Trzymam kciuki.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lip 04, 2011 15:51 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Jest chętny domek na kociczkę :ok: Z Gumtree Kraków
Kontakt w pw
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pon lip 04, 2011 17:40 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Gem pisze:Trzeba ratować jej oczka. Moim zdaniem Mimi trzeba skonsultować, być może zmienić leczenie. Mogę się tym zająć.

Dzięki Gemowi Mimi trafiła do hoteliku na Kaczmarka :) Jakie leki dostała, nie wiem.
Obrazek

joanna521

Post » Pon lip 04, 2011 17:56 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Nie jest dobrze. Mimi ma zmiany w płucach, a oczy są w kiepskim stanie. Na dodatek ma kompletnie zatkany nos i z tego chyba powodu nie chce jeść - oddycha pyszczkiem i kiedy ma w nim mleczko, to po prostu brakuje jej powietrza.

Dostała Synergal (jak do tej pory), małą dawkę sterydu i enisil. Pani doktor zastanawia się nad wprowadzeniem drugiego antybiotyku. Oczka przemyte i zakropione, Mimi została zainstalowana w klatce i chyba jej się tam spodobało.

Później wstawię zdjęcia, a być może także założę jej osobny watek.
Obrazek

Gem

[poprzednia][następna]