Prezes, niebieski brytyjczyk ma juz domek ! ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 25, 2010 20:46 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

O, przepraszam, z dachowcem byłam pierwsza :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lis 25, 2010 20:50 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

No, dobra

nie wtryniam się

ale OKI wiesz - czasami się spojrzy na kota i miłość wielka :mrgreen:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw lis 25, 2010 21:04 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Wiem, wiem, zdarza mi się regularnie :ryk:

OKI

Post » Pt lis 26, 2010 13:19 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

OKI pisze:Wiem, wiem, zdarza mi się regularnie :ryk:

Ja tak mam póki co z różami :mrgreen:
Co tydzień to nowa miłość :ryk:

carmella pisze:he he :ryk:
Jakbyś Aniu chciała dobrać jeszcze jakiegoś dachowca to daj znać :) 6 tymczasów czeka u Berni - to takie 'nasze' Bielskie Biedy

Mam dwa pod opieką :D , choć nie bezpośrednią :wink:

Anulkads

Od: Czw lis 25, 2010 15:32

Post » Sob lis 27, 2010 16:54 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Co u Prezesa?
Ale ma zawodowe imię :mrgreen:
Mam nadzieję, że oczka lepiej :)

Anulkads

Od: Czw lis 25, 2010 15:32

Post » Sob lis 27, 2010 19:28 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Też bym się chciała dowiedzieć, co u niebieszczaka słychać :1luvu:

OKI

Post » Sob lis 27, 2010 19:32 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

A ten zabieg z oczkami to będzie przed wydaniem kota, czy już nowy domek będzie musiał zrobić?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob lis 27, 2010 19:33 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

O ile wiem, to konieczność zabiegu jest jeszcze do potwierdzenia :roll:

OKI

Post » Śro gru 01, 2010 20:14 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Dziewczyny, pomóżcie!

rozmawiałam już z Panią Agnieszką wręcz błagając ją o Prezesa ale niestety nadal nie dostałam odpowiedzi ;(

ten kotek ma być zarówno prezentem dla mojego chlopaka i tym samym jedyną szansą na przekonanie go o wyższości kotów nad psami! Brytyjczyk to jedyny kot na jakiego zgadza się w naszym domu a niestety one są strasznie drogie i nie stać mnie na kupno ;/

Ja mam naprawdę duże doświadczenie z kotami bo wychowałam się w domu, w którym na ogrodzie były zawsze min 3 koty no i przynajmniej 1 w domu a teraz przeniosłam się do mieszkania i wariuję bez kotka ;/
mój chlopak dużo czytał o brytyjczykach i ta rasa go bardzo zainteresowała, a ja osobiście wcale nie uważam, że one są lepsze lub gorsze od innych i pokochałabym Prezesa tak samo jak swoje poprzednie dachowce ;)

Mamy naprawde dobre warunki dla niego, duze, przestronne mieszkanie (90m) na 1 pietrze w szeregowcu z 4 mieszkaniami i na dole jest malutki ogródek, z którego mógłby korzystać, ale już wiem od Pani Agnieszki, że wolałaby, żeby Prezes się z domku nie ruszał ;) poza tym mieszkanie do którego przynależy bezpośrednio ogródek to istna osiedlowa kociarnia bo mieszka tam nasza sąsiadka, również Agnieszka, która ma 3 wielkie koty i jest ogromną pasjonatką i wiem, że nawet gdybyśmy musieli wyjechać chociażby na pół dnia bez Prezesa to ona by go odwiedzała, żeby się nim opiekować.
Nie planujemy dzieci więc kotek nie miałby konkurencji i cała uwaga skupiałaby się tylko na nim ;)

Mieszkamy w podpoznańskiej Dąbrówce i jeżeli któraś z użytkowniczek jest koleżanką Pani Agnieszki i chciałaby nas odwiedzić, żeby nas poznać i sprawdzić warunki, zeby Prezesowi było dobrze to serdecznie zapraszamy w przyszłą sobotę i chętnie ugościmy sushi ;))

bardzo prosimy o wsparcie!!

Natalia i Jan ;)

kalinkaaa

Od: Śro gru 01, 2010 20:02

Post » Czw gru 02, 2010 7:49 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Natalio, z tego co wiem Agnieszka wolałaby jednak wyadoptować kocia w okolice Trójmiasta, ostatnio miała dość traumatyczne przejścia z adopcjami, Pani która wydawała się idealna, wyrzuciła domowe kocurki na dwór i Agnieszka znalazła je w piwnicach, po tych przejściach ciężko jej teraz zaufać ludziom....ehhh Inna koteczka wyadoptowana do Słupska aż została zwrócona po tygodniu, i Aga musiała ją sama odebrać, Agnieszka wykonuje masę pracy na rzecz kotów, łapie koty na sterylizacje w całym Trójmieście, nawet nie ma czasu dla kotów w domu, tak pochłania ją praca na rzecz bezdomnych...
W bliższych okolicach mogłaby kontrolować sytuację, a aż w Poznaniu...gdyby cokolwiek poszło nie tak...co jeśli Twój partner jednak stwierdzi że koty to nie to? Prezes nie jest pluszowym misiem :) to prawdziwy koci kot, który lubi brykać skakać, czasami drapnąć kanapę, czasami nabroić :) tyle co wygląd ma arystokratyczny :) Wg mnie domek któremu Agnieszka zdecyduje się oddać Prezesa musi być idealny :) bo już rozważa zostawienie go u Siebie :ryk: tyle że Prezes czasem tłucze jedną z jej kotek rezydentek więc sprawa przesądzona nie jest...
Co mogę radzić? Rekomendację od osoby która Agnieszkę zna być może z Twoich okolic, przyjazd zapoznawczy do Gdańska wasz :) w celu poznania się, zobaczenia Prezesa..wiem że to koszta z Waszej strony, takie kilkukrotne przyjeżdzanie do Gda ale innej możliwości nie widzę :) ale jeżeli Wam zależy... Trzymam kciuki :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw gru 02, 2010 9:34 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

dziękuję za odpowiedz ;)

o mojego chlopaka się nie martwie ;) On czyta już nawet ksiązkę o hodowli brytyjczyków ;D

Do Gdanska może być problem pojechac, zwlaszcza przy takich warunkach pogodowych ;/

Ale być może jednak znajdzie się jakaś forumowiczka, która chcialaby nas odwiedzic? Bardzo prosze!

pozdrawiam

Natalia

kalinkaaa

Post » Czw gru 02, 2010 10:02 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Jak już napisałam, sama wizyta przedadopcyjna osoby z forum nie wystarczy...Przykro mi.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto gru 14, 2010 16:17 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Natalko, po moją tymczasię Balbinkę przyjechali ludziska z Poznania pociągiem :D dziewcze teraz mieszka w Poznaniu i jest jej jak w niebie :kotek:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto gru 14, 2010 19:54 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Hej dziewczyny

ponieważ straciłam nadzieję na otrzymanie Prezesa, dołożyłam wszelkich starań i uzbierałam fundusze ;)
Od soboty będziemy szczęsliwymi posiadaczami Alehandra!

http://www.rozany-dwor.pl/miot_a.php

jest cudowny a w dodatku ma urodziny tego samego dnia co mój chłopak więc będę im szykować mięsny tort co roku ;D

jakieś rady dla jeszcze niedoświadczonego opiekuna brytyjczyka? ;)

jaki żwirek polecacie dla 2,5mc kotka? czy ten silikonowy jest dobry? co powinnam przygotować na jego przyjazd? jaką karme kupić?

pozdrawiam

Natalia ;)

kalinkaaa

Post » Wto gru 14, 2010 20:01 Re: Prezes, niebieski brytyjczyk rozgląda się za domkiem :)

Gratulacje!!!

Brytki są cudowne :1luvu:

O karmę powinnaś zapytać hodowców - na początek podawaj taką samą jak oni.

A co do żwirku - u mnie sprawdza się Cat Best Eco +
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

[poprzednia][następna]