Biała Molly już w nowym domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 21:35 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Widzę, że Molly podbija serca. U mnie dzisiaj byli znajomi (tacy, którzy czasem opiekują się moją kicią, kiedy wyjeżdżam) i... zakochali się w Molly :) To jeszcze nic pewnego, ale możliwe, że będą chcieli ją przygarnąć na stałe. Myślę, że to by było dobre rozwiązanie, bo wiem, że byłaby w troskliwych rękach... :D

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pon sie 09, 2010 23:51 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sie 10, 2010 7:12 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

CatAngel pisze:Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ja też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto sie 10, 2010 7:58 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Trzymajcie kciuki! Jak tylko będę miała jakieś konkretniejsze wieści od tych znajomych to dam znać! Ale cudownie by było, gdyby Molly miała swój stały domek :D

Wczoraj po wielkich bojach udało mi się nakarmić ją ze strzykawki convalescence support, a dzisiaj rano liznęła troszkę tuńczyka i wypiła kilka łyczków mleka. Nadal jest słaba i albo śpi albo leży.
Na szczęście nasza kicia ma już lepszy humor - przestała być obrażona na mnie i męża, a na Molly już też mniej syczy :)

grzanka.ch

Post » Wto sie 10, 2010 8:00 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

grzanka.ch pisze:Trzymajcie kciuki! Jak tylko będę miała jakieś konkretniejsze wieści od tych znajomych to dam znać! Ale cudownie by było, gdyby Molly miała swój stały domek :D

Wczoraj po wielkich bojach udało mi się nakarmić ją ze strzykawki convalescence support, a dzisiaj rano liznęła troszkę tuńczyka i wypiła kilka łyczków mleka. Nadal jest słaba i albo śpi albo leży.
Na szczęście nasza kicia ma już lepszy humor - przestała być obrażona na mnie i męża, a na Molly już też mniej syczy :)

no to dalej trzymamy magiczne forumowe :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za zdrówko, za jedzenie, za domek, no za ... całokształt :mrgreen: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto sie 10, 2010 9:43 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

A ja dostałam e-maila od jolibuk5 w sprawie malinki (jolabuk5 robiła jej allegro), że jest domek tymczasowy dla Malinki gdzieś tak do końca października. Szczęściem sprawa juz nieaktualna, bo malinka ma już domek stały. Zapytałam o białą. Bo ten domek jest z Krakowa, z miasta, gdzie obecnie biała przebywa.
oczywiście wszystko jest w toku, nic niewiadomo, napisałam do Liwii_, żeby ew. tam zadzwoniła.
Takie to skomplikowane trochę i niewiadomo, co dalej...
W każdym bądź razie trzymamy kciuki za DS.
I jakieś info, bo teraz niewiadomo, czy dzwonic do tego domku, czy nie, czy próbować.
Chociaz to takie średnie rozwiązanie, bo to by było troche takie "przerzucanie" Białej z jednego DT do drugiego, no ale chyba lepsze to niż schron...
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto sie 10, 2010 9:55 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Korciaczki pisze:A ja dostałam e-maila od jolibuk5 w sprawie malinki (jolabuk5 robiła jej allegro), że jest domek tymczasowy dla Malinki gdzieś tak do końca października. Szczęściem sprawa juz nieaktualna, bo malinka ma już domek stały. Zapytałam o białą. Bo ten domek jest z Krakowa, z miasta, gdzie obecnie biała przebywa.
oczywiście wszystko jest w toku, nic niewiadomo, napisałam do Liwii_, żeby ew. tam zadzwoniła.
I jakieś info, bo teraz niewiadomo, czy dzwonic do tego domku, czy nie, czy próbować.
Chociaz to takie średnie rozwiązanie, bo to by było troche takie "przerzucanie" Białej z jednego DT do drugiego, no ale chyba lepsze to niż schron...

też myślę, że jeśli z tamtego ds nic nie wyjdzie a malutka bedzie musiała zmienić dt to niech to bedzie krótka podróż no i może ten krakowski dt bedzie mniej zakocony
zresztą jakikolwiek dt (z nielicznymi wyjątkami) bedzie lepszy niż schron
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto sie 10, 2010 10:01 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Korciaczki pisze:A ja dostałam e-maila od jolibuk5 w sprawie malinki (jolabuk5 robiła jej allegro), że jest domek tymczasowy dla Malinki gdzieś tak do końca października. Szczęściem sprawa juz nieaktualna, bo malinka ma już domek stały. Zapytałam o białą. Bo ten domek jest z Krakowa, z miasta, gdzie obecnie biała przebywa.

Może warto polecić inną kotke ze schronu? na wątku ogólnym Rudy dodałam 2 kotki,które pilnie potrzebują domu.Jest też czarno-biała.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto sie 10, 2010 10:15 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

justyna8585, ja narazie nic nie wiem. Nie wiem, czy tę osobe wzruszył konkretny przypadek akurat Malinki. Napisałam do Liwii_, żeby się z tym domkiem skontaktowała i może ew. cos zaproponowała "w zamian".
Aha, ta pani napisała , że może dac tymczas do końca października, może trochę dłużej. Ale tak, jak napisałam wcześniej - narazie nic więcej nie wiem.

I za domki!

p.s grzanka.ch -
Ty chyba przynosisz szczescie tym kociakom!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto sie 10, 2010 10:25 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Ja też uważam, że jeśli z tym DS nic nie wyjdzie, to DT w Krakowie jest dobrym rozwiązaniem. Absolutnie bym nie chciała, żeby Molly wróciła do schroniska!
Co do DS, to postaram się dzisiaj dowiedzieć dokładniej, jak wygląda sytuacja. Nie chciałabym tych znajomych poganiać z decyzją, bo zawsze lepiej jak decyzja o przygarnięciu kotka jest przemyślana. Ale myślę, że wszystko jest na dobrej drodze. Pytali, czy dzisiaj też mogliby przyjść odwiedzić Molly, więc chyba coś z tego będzie. Oby! :D

grzanka.ch

Post » Wto sie 10, 2010 10:53 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

grzanka.ch pisze:Ja też uważam, że jeśli z tym DS nic nie wyjdzie, to DT w Krakowie jest dobrym rozwiązaniem. Absolutnie bym nie chciała, żeby Molly wróciła do schroniska!
Co do DS, to postaram się dzisiaj dowiedzieć dokładniej, jak wygląda sytuacja. Nie chciałabym tych znajomych poganiać z decyzją, bo zawsze lepiej jak decyzja o przygarnięciu kotka jest przemyślana. Ale myślę, że wszystko jest na dobrej drodze. Pytali, czy dzisiaj też mogliby przyjść odwiedzić Molly, więc chyba coś z tego będzie. Oby! :D

to za to OBY :mrgreen:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto sie 10, 2010 13:26 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Dzięki za info, zadzwonię oczywiście do tej osoby, jak tylko dostanę nr telefonu :) Wydaje mi się, że Molly będzie miała szanse na ds i tak mi się marzy, że może uda się pomóc innemu kotu z tamtąd...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto sie 10, 2010 15:28 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

Dziewczyny ratujcie! :( Chyba za wcześnie się ucieszyłam, że wszystko jest na dobrej drodze :(
Molly rano była bardziej ożywiona, już nie spała cały czas, ale zwiedzała mieszkanie, wyglądała przez okno itp. Grzanka mniej jej dokucza, więc może Molly poczuła się pewniej. Liznęła kilka razy tuńczyka, co mnie bardzo ucieszyło. Niestety chwilę później zwymiotowała :(
Kupiłam dla niej karmę dla kotów wybrednych, myślałam, że może się skusi, ale nie :( Próbowałam też z rozbełtanym jajkiem - też nic :( Udało mi się na siłę podać jej tabletkę na odrobaczenie (wg zaleceń weta), tylko niestety później jakby znowu się zamknęła w sobie, cały czas śpi w kącie :( Czasem idzie do kuwety, grzebie w niej i układa się tam do snu...
Przed chwilą próbowałam ją nakarmić ze strzykawki convalescence, zaczęła się bardzo wyrywać i ślinić :( Zauważyłam też, że oczy jej łzawią. Czy to jest koci katar?

Jestem bardzo wystraszona, chciałabym jej pomóc, ale nie wiem jak :(

grzanka.ch

Post » Wto sie 10, 2010 16:00 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

zadzwoń może lepiej do weta :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto sie 10, 2010 16:18 Re: cała biała, młodziutka kotka szuka DS albo DT od 1.09!!!

i co z kocinką? :roll:
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]