Piękny Melon-staruszek ma sie dobrze!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 31, 2011 15:54 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Poczekaj. Tak jak napisałam wieczorem zadzwonię do p. Oli. Od razu sie odezwę.
Myślę, że jakby znalazł dom - dałaby mi znać, wie o ogłoszeniach, stronach itp.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto maja 31, 2011 16:16 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Wrzucać :)
Sms :
"o Melona proszę się nie martwić.Nie jest traktowany inaczej niż pozostałe koty. Przebywa w domu na zmianę z Muchą. On nie musi mieć podwórka - wystarczy mu taras. ..... Siedzi mi właśnie na kolanach i mruczy....."
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 31, 2011 16:20 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Obrazek
Melonek :1luvu:

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 01, 2011 9:45 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Ok. wieczorem się wrzuci.

Dodaj na pierwszej stronie fotki Melona, może tutaj ktoś się w nim zakocha, choć będzie ciężko jak ma być jedynakiem.

On jest piękny :1luvu:
Obrazek

A ten język czemu mu tak "wypada" ?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro cze 01, 2011 10:30 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

No, jest piękny i kochany ..
Są fotki na pierwszej stroni tylko dodałam je niżej i się gubię między banerkami, ale można powiększac. Dodałam teraz portrecik, tylko nie wiem czy nie zaduży :? Ale Melonkowe oczka proszące...
Tutaj właśnie cięzko, wszyscy mają kogoś już, rodziny i przyjaciele też choćby po tym jednym.. a jak nie mają .. to pewnie nie chcą :( .
Moja matka ma b.duże mieszkanie, mieszka sama i mówi "zwariowałaś ????"
Dzięki Viola.

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 01, 2011 11:03 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Wracając do zachowania Melona, mój kot terroryzuje "nowego", przegania, rzuca się na niego itp. podobnie jak Melon i szukam rozwiązań. Znalazłam preparat uspokajający Kalm Aid i zastanawiam się czy to może pomóc takim kotom? Krople Bacha nie zrobiły na nim żadnego wrażenia.
Może ma ktoś doświadczenie z tym "lekiem"?

violavi

Post » Śro cze 01, 2011 12:13 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

viewtopic.php?t=90908&highlight=kalm
Znalazłam taki wątek.
Sama tego wcześniej nie znałam. Może by pomogło? Choć wydaje mi się, że takie zachowania to raczej cechy charakteru, niz kwestia jakiegoś pobudzenia. Melon nie ma ADHD. Tylko Morela, tak jak teraz Mucha działają na niego jak ta płachta, której trzeba się pozbyć. Nie reagował tak na psa [podobnego wielkością :) ] ani na obecnego kota rezydenta.
I właśnie w takich sytuacjach powinien pomóc dobrze dobrany Bach. U mnie był dobrze dobrany :mrgreen: , ale nie pomógł. Choć do końca nie wiadomo, bo trudno stwierdzić z czego takie zachowanie wynika, a ekstrakt powinien - oprócz ogólnego wyciszenia emocji - działac właśnie na konkretne emocje. Może trzeba było dłlużej? [ u ludzi często działa po paru dniach taka mieszanka, ale też i czasem 2 lata się stosuje, żeby wyrównac pewne emocje].Może to, że Morela [miała inny skład] nie obraziła sie śmiertelnie, i po schowaniu Melona do łazienki jadła a nawet się bawiła, było zasługą ekstraktów? To dobranie to podstawa, ale kotu trudniej niż człowiekowi - nie opowie o traumatycznych przeżyciach z dzieciństwa i o tym, np, że go rodzice nie kochali :|

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 01, 2011 12:19 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Ale też przypomniało mi się, że np w piewszej chwili po takiej 'jeździe' Morela warczała na mnie też, ale Melona mogłam wziąć pod pachę bez najmniejszej obawy i wynieść, a on był takimi 7-mioma przytalającymi sie, przelewającymi kilogramami . Patrzył zdziwiony o co mi chodzi , przecież chciał pomóc to wstrętne futro przegonić... :( .

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 01, 2011 12:42 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

A, dopiero zauważyłam o języku... On nie ma dolnych, tych małych środkowych ząbków. Wet mówił, że może z biedy :o w niemowlęctwie, albo i tak sie zdarza. Ale jezor mu nie wypada jakoś szczególnie, tylko czasami zostaje po myciu się :lol:

Jeszcze o tych 'uspokajaczach' . Nie jestem zwolenniczką zmieniania zachowań kogokolwiek na siłę, póki oczywiście da sie z tym przeżyć. Na pewno nie relanium, którego się już chyba ludziom nie podaje.

Smoczek dostaje karmę rc calm, to podobny skład - aminokwasy [tauryna] i wit.B12 jak preparat - Moreli daję troszkę [dostałam próbkę] bo to ponoć działa po ok 10 dniach - ALE OCZYWIŚCIE TAK JAK WSZYSTKO NIE NA WSZYSTKIE ISTOTY.

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 01, 2011 17:12 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

czytam, czytam, tak mi szkoda, że nie wyszło, ale na charakter nie poradzisz :( mnie on sie widzi właśnie z samotną osoba, starszą, to super kot i duży, jak lubię-miałam możliwość poznać osobiscie -aaa , chyba Dobrusiu nie masz nic na przeciwko,że wstawię tu zdjecia Melona, może nie najnowsze, ale ukazujące jego piękno, w każdym razie mnie zauroczył :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 01, 2011 18:08 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Nie mam nic przeciwko :D :D - ciekawe skąd masz tyle zdjęć :lol:
Taki wredny charakter ma , że chyba byłoby łatwiej znaleźć mu dom gdyby był nie kompletny i można by napisać [tfu, tfu, tfu..............] ,że biedaczek jest... :( . Ale - na szczęście nie jest biedaczek.
Kurcze, ja normalnie za nim tęsknię... wrednota jedna kocia i tak starałam się o nim zapomnieć...

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 02, 2011 7:44 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Zgodnie z umową Melonek prezentuje się od wczoraj TUTAJ

Oglądalność strony jest ok. więc jest szansa.

violavi

Post » Czw cze 02, 2011 12:32 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

Dziękujemy _/\_ bardzo !

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 02, 2011 12:42 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( POTRZEBNY NOWY!

ślicznie sie przezentuje :D wiesz, morelowa, że ja zwykle wyłudzam i chomikuję kocie fotki :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]