Franio super miziak zamienił DT w DS ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 9:01 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Domek dla Franka na już, co z resztą kotów Marty? Też szukają DT ? Straszna tragedia !!!!! Pomocy
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Nie paź 24, 2010 9:05 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Mogę pomóc w ogłoszeniach, z tym, że dopiero dziś wieczorem - jeśli Wam to pasuje to poproszę o zdjęcia i teksty na pw. Aha, tylko nie mam allegro i FB, a to zdaje się jest najszybsza droga do adopcji, może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na FB?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Nie paź 24, 2010 9:10 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Allegro ja mogę porobić. Tylko potrzebuję tekst i zdjęcia monia.b1@interia.pl

Na FB nie mam konta.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie paź 24, 2010 9:13 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Może w tytule poprosić o wydarzenie na FB?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Nie paź 24, 2010 9:14 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Poproście o rzucający się w oczy banerek dla Franka i osobno dla pozostałych kotów.

Mogę wrzucić też na forum Głosu Koszalińskiego.

Karena

Post » Nie paź 24, 2010 9:23 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Ja mogę zrobić kupsprzedaj i założyć wątek na forach: mrumru i miaukunowo. Mój e-mail: gerith@gmail.com

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie paź 24, 2010 9:38 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Karena

Post » Nie paź 24, 2010 9:56 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Ja mogę na FB wrzucić. Biedaczek :(
Obrazek Obrazek

kicka

Od: Pt sie 01, 2008 16:39

Post » Nie paź 24, 2010 9:57 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

dziękuję dziewczyny :1luvu:
postaram się coś sklecić na szybko i podeślę Wam :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie paź 24, 2010 9:58 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Allegro mogę zająć się wieczorem. Także Kinga jak dasz radę podeślij mi na maila foty + tekst, jak Marta będzie chciała to mogę też zrobić dla jej pozostałych kotów.

Karena

Post » Nie paź 24, 2010 10:00 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Mam chwilowy dostęp do neta.Więc wyjaśniam.W piątek musiałam wyprowadzić się z domu.Zdążyłam zabrać kilka rzeczy i nakarmić koty przed wyjściem.Mam dosłownie kilka dni na znalezienie domów dla moich tymczasów. Teraz zatrzymałam się u mojej babci .Ona sama ma dwa koty i po wielkich błaganiach mogę zatrzymac mojego rezydenta Diega.Ale oprócz Diega mam 6 tymczasów w tym chorego Frania.Franio musi dostawać specjalistyczną karmę i musi mieć smarowanego grzybka na nosku.Są też trzy maluchy jedna koteczka 2 miesiące i kocurek i kotka 4 miesiące. Mój ukochany Toster 3 lata i koteczka 2 lata.Ja nie mam już pomysłu na zycie.Cały siat mi runął. Rano nie chce mi się nawet otwierać oczu.Pomoc tym kotom była sensem mojego życia......teraz mi to odebrano.

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Nie paź 24, 2010 10:03 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Zaraz napiszę tutaj krótkie teksty i wrzucę fotki kotów do adopcji. Będzie szybciej. Kto będzie mógł, to skopiuje i zrobi ogłoszenia.
Obrazek

kinia098

Post » Nie paź 24, 2010 10:24 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Gdyby ktoś na początek wymyślił jakiś chwytający za serce apel, to byłoby dobrze, bo ja nie potrafię czegoś takiego napisać :oops: Jedziemy:

Toster- około 3 letni, wykastrowany, ogromny zadbany kocur. Jest bardzo grzeczny, kuwetkuje. Tylko do domu niewychodzącego. Taka kocia przylepa. Toleruje wszystkie psy i koty. Jest bardzo kochany.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Andzia- około 3 miesięczna bura koteczka. Zadbana, odrobaczona. Jak widać na zdjęciu, Andzia stara się robić do toalety :) Tylko do domu niewychodzącego, bądź z ogrodem. Akceptuje psy i koty.
Obrazek

Mała- bardzo malutka około 2 miesięczna koteczka. Nauczona jest czystości, kuwetkuje. Nie wybrzydza w jedzeniu. Dogaduje się z innymi psami i kotami. Do domu niewychodzącego lub z ogrodem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A także.. Julek, który jest na tymczasie u babci Marty musi pilnie znaleźć dom..

Julek- piękny, około 3-4 miesięczny kocurek o czekoladowym umaszczeniu. Uwielbia inne koty, dlatego do domu, gdzie jest już inny kot. Do psów obojętny. Nauczony czystości w domu, odrobaczony, zadbany. Tylko do domu niewychodzącego. ( tutaj prośba do forumowiczów... prosimy o pomoc w sfinansowaniu kastacji Julka przed adopcją.. nie chcemy, żeby przypadkiem trafił do pseudo :cry: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kotka widmo-
koteczka około 2 lata, wysterylizowana. Jest w pół dzika. Do cierpliwego domu niewychodzącego lub na gospodarstwo. Brak zdjęć.

Wszystkie koty do adopcji po podpisaniu umowy adopcyjnej.
Przebywają w Słupsku i najchętniej oddam je do adopcji w pobliżu tego miasta; Koszalin, Trójmiasto, Darłowo.
Inne domy też biorę pod uwagę.
Koty mają max. 3 dni na znalezienie nowych domów. Inaczej zostaną wypuszczone na działki.

Tel: 510 538 560 ( najchętniej po godzinie 15 lub wcześniej sms )
Mail: kinia_098@interia.pl

Zaraz wyskrobię coś dla Frania, bo nad tym trzeba trochę posiedzieć.
Obrazek

kinia098

Post » Nie paź 24, 2010 10:54 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Obrazek Obrazek

kicka

Od: Pt sie 01, 2008 16:39

Post » Nie paź 24, 2010 11:13 Re: Franio-stan krytyczny, ma 2-3 dni...inaczej wraca na działki

Myślę, że Frania warto ogłaszać osobno. Dla pozostałych kotów w tytule można dać " Tragedia 6 kotów- mają 3 dni na znalezienie domów" Albo coś w tym rodzaju.
Proszę o meldowanie, kto zrobił ogłoszenia gdzie i dla jakiego kota.

Jeśli już tu jesteś, przeczytaj historię tego kociego staruszka... Czy on zasługuje na takie życie ? Proszę, zmień to...

Franio, Franek, Franciszek... koci staruszek, któremu świat się zawalił.
Całe, długie, piękne lata Franio zapewne żył w domu, w cieple rodziny, w pobliżu swojego ukochanego człowieka. Pewnego dnia czar prysł. Franek został odtrącony, wyrzucony na działki jak zwykły, niepotrzebny śmieć, jakby nic nie znaczył.
Dlaczego ?
Odpowiedź jest prosta- po co trzymać starego, brzydkiego, schorowanego kota, na którego trzeba wydawać pieniądze.

I tak Franio żył na działkach bez większych szans na przeżycie, na to, że ktoś go jeszcze pokocha, przygarnie. Na pewno nie miał regularnego dostępu do jedzenia o czym świadczy rdzawa sierść, nie miał schronienia w deszczowe noce, nikt go nie głaskał, nikt nie przytulał.
I tak ta kocia sierota żyła z dnia na dzień, stan zdrowia był coraz gorszy, noce coraz chłodniejsze i niebezpieczne, bo w około było wiele innych silniejszych kotów, które też walczyły o choćby najmniejszy kęs jedzenia.
Jakie szanse na przeżycie miał Franio ? Zerowe.

Ale.. w końcu, w świecie Frania pojawiło się jasne, pełne ciepła i dobroci światełko- Marta. Dziewczyna, która otoczyła go tymczasową opieką, podarowała schronienie, miskę pełną jedzenia, ale przede wszystkim MIŁOŚĆ I DOM.

Franio trafił do niej w okropnym stanie. Z nosa leciała mu krew i ropa, miał biegunkę. Bywały dni, że było lepiej, że Franio już z tego wychodzi. Myliliśmy się.
Z każdą wizytą u weterynarza, pojawiało się coś nowego. Okazało się, że Franek ma zniszczone jelita, zmiany w płucach, do końca życia będzie już charczał i częściowo smarkał, a w dodatku pojawił się też grzyb. Franek potrzebuje także specjalnej karmy Hills I/D, aby jelita mogły poprawnie funkcjonować.

I po raz kolejny świat Frania się zawalił. Sytuacja jego tymczasowej opiekunki jest tak ciężka, że Franek musi wrócić na działki, jeśli w ciągu 3 dni nie znajdzie nowego domu stałego bądź tymczasowego.

Franek znajduje się w Słupsku.

Kontakt w sprawie pomocy: 510 538 560 ( po godzinie 15, lub wcześniej sms ).

Nie wiem, czy wszystko dobrze napisałam z tymi chorobami. To tak na szybko, ja nie potrafię pisać wiciskaczów łez :oops: Jak macie coś lepszego, to dorzućcie. Trzeba też napisać na końcu jakąś prośbę, jak już pisałam, ja nie potrafię :oops:

Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]