Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 07, 2010 11:16 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Cichutko czekam na dobre wieści :ok:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon cze 07, 2010 11:58 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

:( nie dobrze :( Sasza krwawi z noska,nie wiele,krew rzadka,zmieszana z ropą,z jednej dziurki w nosku.Nadal bardzo kicha,siorbie.
Jeszcze półtorej godziny.
Legnica

Post » Pon cze 07, 2010 12:00 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

wytrzymajcie!!!
może jakiś strupek..
Spokojnie, bez paniki...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon cze 07, 2010 12:01 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

A poza tym,wszystko jest dla niego za małe.Zabrałam kuwetkę(2)z kocykami,bo mu łapki i pupa wystawały,a rant twardy.Dałam teraz legowisko płaskie +koce+podkład,przynajmniej boki są miękkie.
Normalnie jak w szuflandii z filmu "King Size".
Legnica

Post » Pon cze 07, 2010 12:01 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

olamichalska pisze:wytrzymajcie!!!
może jakiś strupek..
Spokojnie, bez paniki...

Nie,krew poszła z noska.
Legnica

Post » Pon cze 07, 2010 12:02 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

spokojnie ... może zbyt suche powietrze ... doktor obejrzy i poradzi co dalej :D
czekamy na wieści - a Ty Saszka bądź grzeczny u doktora :kotek:

niedługo będzie miała więcej miejsca ... :wink:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon cze 07, 2010 12:05 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Legnica,
napisz mi jaką karmę kupić dla Saszy..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon cze 07, 2010 12:13 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Teraz je RC Intensine,na opakowaniu jest napisana ze powinien pozostać na tej karmie jakiś czas.
Ale zdecyduje lekarz,na pewno ważne jets ile on ma lat,czy jets faktycznie seniorem.
Po wizycie napisze.
Dziękuję olamichalska.
Legnica

Post » Pon cze 07, 2010 12:14 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Przyszła kolejna wpłata dla Saszy-50zł.Niestety nie ma w dopisku nicku.Proszę o podanie,jesli w rozliczeniu mam wpisać wpłate wraz z nickiem.
Dziękuję.
Legnica

Post » Pon cze 07, 2010 14:54 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Już po wizycie.
Saszka-15 lat-wet nazwał go "kot walczący"
-pysiol-dwa kły dokładnie po przeciwległych stronach(dół lewa str,góra prawa strony),parę zabków z tyłu się ostało,stan zapalny dziaseł
-krew w nosku (kazał mi nie panikować)podrażnione sluzówki
- ropny stan zapalny oczu,uszu,pyska,radził nie grzebać we wnętrzu uszu w celu czyszczenia
-brzuch-jelita wzdęte z zalegającymi masami kałowymi,powiększone narzady wewnętrzne
-skóra bez oznak grzybowych,przerzedzenia na szyi za uszami powstały najprawdopodobniej na skutek drapania,w sierści duże ilosci wszołów,badanie pod mikroskopem-martwe,kocurek musiał dostać jakis czas temu jakiś środek
-przednia łapka-nie ma złamań,opuchlizn,ale kocurek w czasie dotykania odczuwa silny ból
-ogon,biodra-nie udało sie kocurka w tych miejscach zbyt dokładnie "obmacać",w tych miejscach odczuwa wyjątkowo silny ból,lekarz zauważył ze nie ma martwicy,Sasza porusza ogonem,również końcówką ogona
Ogólnie Saszka jest obolały(samochód?człowiek?) dostałam wskazówki:nie wolno mi Saszy popędzać,prowokować go do biegania,ucieczki,skakania.Mam się z nim obchodzić bardzo delikatnie,pozwolić mu poruszać się własnym trybem(lubię naszego weta).Skoro stan Saszy się poprawia,z badaniami czekamy jeszcze dwa dni.Mam go pilnie obserwować,zgłaszać każdą zmianę zachowania,apetytu,snu,nastroju,wypróżniania.Lekarz zaleca w odpowiednim czasie wykonanie testów :( jeśli ten wet zaleca,to trzeba wykonać.
Po raz drugi w życiu spytałam lekarza o szanse kota.Pierwszy raz neurologa o szanse Foresta.Tym razem naszego weta o szanse Saszy:ma szanse na jako takie życie,na pełnię zdrowia nie.
Legnica

Post » Pon cze 07, 2010 14:55 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Czy ktos mógłby zgłosić w moim imieniu Saszke do watku seniorów?
Ja przepraszam,ale nic mi sie juz nie chce :cry:
Legnica

Post » Pon cze 07, 2010 15:11 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Zgłoszę Saszę-seniora :P

PS. Umieściłam wpis na forum seniorów - str. 64
viewtopic.php?f=1&t=105064&start=945

Willow_

Post » Pon cze 07, 2010 15:23 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Staruszki żyją we własnym tempie, więc nich Saszka odpoczywa i dochodzi do siebie :P
Cieszę się, że na starość nie będzie się już poniewiarał sam po świecie :D

Willow_

Post » Pon cze 07, 2010 15:40 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

kotek zgłoszony na wątku seniorów!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon cze 07, 2010 16:09 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Nie martw się. Saszka jest dziaduniem który trafił do Ciebie by nie umierać na ulicy, bez imienia .... Zresztą ktoś już tutaj mówi o śmierci? Kocurek dojdzie do siebie i będzie sobie jako tako żył jeszcze nie jeden rok. Ta krewka z nosa mnie martwi.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

[poprzednia][następna]