Koty z Chomiczowki problemy z łapaniem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 26, 2014 13:00 Re: POTRZEBNA POMOC W ŁAPANCE SOBOTA WWA BIELANY

Heka pisze:I do Zooplusa wchodźcie koniecznie przez banerek KOTangensa, to dostaniemy pieniążki na nasze biedy. Nasz adres u mnie w podpisie.

Dziękuję w imieniu naszych ogonów :201494

Albo przez adres Koterii, która też zbiera w ten sposób pieniądze. :wink:
www.koteria.org.pl
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto sie 26, 2014 14:17 Re: POTRZEBNA POMOC W ŁAPANCE SOBOTA WWA BIELANY

Podeślij mi Aniu na PW adres Fundacji to załatwię wysyłkę bezpośrednio ,trzymam kciuki za rudzika żeby dzis się złapał :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto sie 26, 2014 14:26 Re: POTRZEBNA POMOC W ŁAPANCE SOBOTA WWA BIELANY

mimbla64 pisze:
Heka pisze:I do Zooplusa wchodźcie koniecznie przez banerek KOTangensa, to dostaniemy pieniążki na nasze biedy. Nasz adres u mnie w podpisie.

Dziękuję w imieniu naszych ogonów :201494

Albo przez adres Koterii, która też zbiera w ten sposób pieniądze. :wink:
http://www.koteria.org.pl

W takim razie nie wchodźcie przez neta "na żywca" tylko pośrednio :ok:

Pozdrawiam warszawskie dziewczyny, to moje rodzinne miasto i tamtejsze koty też nie są przeze mnie zapomniane. Ciągle wchodzę na stołeczne wątki :1luvu:

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Wto sie 26, 2014 20:39 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Dzwoniła do mnie teściowa z informacją, że udało się złapać 2 pozostałe maluszki (rudego i dymnego) nie wiem czy czegoś nie pomyliła więc czekamy na potwierdzenie tutaj od Ani, ale jeśli to prawda, byłoby cudownie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Post » Wto sie 26, 2014 20:50 Re: POTRZEBNA POMOC W ŁAPANCE SOBOTA WWA BIELANY

Jak przyjechałam to koty miały pełne miski :evil: więc nie sądziłam że coś się złapie. Ponieważ wzięłam książkę (łapanie w piwnicy ma swoje dobre strony ;)) postanowiłam dać im szanse. Nie minęło 30 minut a kociaki były złapane :ok: I to od razu w dwupaku :mrgreen: Pierwszy raz mi się tak przytrafiło.

Kociaki czeka teraz 4-ro tygodniowe leczenie grzyba. Wyprawkę w postaci karmy koty dostaną od Goyki :201494 . Brakuje nam jeszcze 100zł na zastrzyki. Jeśli ktoś chciałby się dorzucić to numer kota podawałam powyżej.

Bardzo się cieszę, przynajmniej o jedną kotkę będę już spokojna. Na kolejne łapanki (jeśli będą jeszcze talony) będę umawiać się z dziewczyną która weźmie rudego. Mieszka w bloku za parkingiem i tam też dokarmia koty.

A na koniec przedstawiam kolejną ofiarę dzisiejszego dnia ;] Jeżyk wymaga przebadania, usunięcia kilkunastu kleszczy i podtuczenia (kocie jedzenie + convalescence ) przed wypuszczeniem. Próbowałam powyciągać mu te kleszcze ale tak skacze że nie dam rady ;/ Osiedlowy wet też się tego nie podjął, jutro pojadę do specjalisty od jeży. Może ktoś by chciał dać mu DT na 2-3 tygodnie? :mrgreen: Póki co mieszka u mnie
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sie 29, 2014 13:47 przez strongbaby, łącznie edytowano 1 raz

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Wto sie 26, 2014 20:59 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Biedny jezyk :? Dzis widzialam mnostwo rozjechanych jezy :cry: Marny ich los - oby zdolaly zgromadzic troszke cialka, dotrwac do zimy i ja przetrwac.
I nie spacerowac po jezdniach :201494
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto sie 26, 2014 21:02 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Cudownie :1luvu: widocznie słabo radziły sobie bez mamy z jedzonkiem i dlatego poszło gładko :1luvu: dziękuję Ci Aniu, oczywiście na współprace karmicielek nie ma co liczyć, chyba że gmina zareaguje na skargę, w której spółdzielnia prosi o zmobilizowanie albo usunięcie z listy karmicielek, Mam też cały czas nadzieję ,że zareagują na prośbę o przyznanie talonów Bezpiecznej Przystani i zwrócenie się o pomoc tam zamiast liczyć na TOZ...
Obrazek

Goyka

Post » Wto sie 26, 2014 21:54 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Czego by się nie pisało to niestety tam się nie da dużo zdziałać. Chyba że faktycznie TOZ zacznie coś robić bo mam wrażenie, że one tylko im ufają :(

EDIT: Ponieważ na FB pojawiło się już pytanie odnośnie kotów, chciałabym wyraźnie zaznaczyć, że odławianie kotów w ostatnim czasie było wyłącznie moją prywatną inicjatywą. Fundacja użyczyła mi numer konta, ponieważ jako osoba prywatna nie mogę prowadzić zbiórek pieniędzy. Również tylko dzięki jej kontaktom znalazłam DT dla kociaków. Tyle w tym temacie :kotek:

strongbaby

Post » Wto sie 26, 2014 22:24 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Na jakim facebooku? BP? Bo nie wiem o co kaman :) Tesciowa bedzie cisnąc gminę zobaczymy co zdziała a co do karmicielek to zaczynam kumac czemu tak lubią TOZ :mrgreen: bo TOZ nic nie robi a im to na rękę :)
Obrazek

Goyka

Post » Śro sie 27, 2014 8:00 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

strongbaby pisze:
EDIT: Ponieważ na FB pojawiło się już pytanie odnośnie kotów, chciałabym wyraźnie zaznaczyć, że odławianie kotów w ostatnim czasie było wyłącznie moją prywatną inicjatywą. Fundacja użyczyła mi numer konta, ponieważ jako osoba prywatna nie mogę prowadzić zbiórek pieniędzy. Również tylko dzięki jej kontaktom znalazłam DT dla kociaków. Tyle w tym temacie :kotek:

Juz znalazłam i tam odpisalam odpowiednio ;)
Obrazek

Goyka

Post » Czw sie 28, 2014 13:02 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Jeżyk uratowany. Nie poradziłam sobie z wyjęciem kleszczy. Mimo podania środka przeciw kleszczą nie zaczęły spadać a przy próbie wyciągnięcia podskakiwał tak bardzo że nie byłam w stanie żadnego uchwycić. Jeżykiem zaopiekowała się fundacja PRIMUM www.primum.org.pl :1luvu: Po wyleczeniu (okazało się, że ma również świerzb) jeżyka odbiorę i wypuszczę tam gdzie żył.

strongbaby

Post » Czw sie 28, 2014 14:02 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

To miałaś bardzo owocną łapankę i kociaki i jeżyk. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt sie 29, 2014 13:49 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Kociaki tracą DT ;/ Czarny ma zapewnione nowe miejsce, rudego mam nadzieję ze weźmie osoba która chce go zabrać. Szukam pilnie DT dla dwóch dymnych, dam klatkę, wyprawkę i zapewnię szczepienia. Komu komu ??
Goyka zmień proszę tytuł :(

strongbaby

Post » Pt sie 29, 2014 14:08 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

cholerka. Co sie stało?

Podrzuce tamat.
napisz prosze kilka słó jakie są koty. Czy są osowjone,czy do dopracowania...To ułatwia decyzje.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 29, 2014 14:19 Re: KOTY Z MARII DĄBROWSKIEJ WWA-KOCIAKI SZUKAJĄ DOMKÓW

Czasem zdarzają się sytuacje nie do przewidzenia :(
Wszystkie koty to kocurki i wszystkie wymagają oswojenia. Póki co są wystraszone i potrafią ugryźć ale od zlapania nie minął nawet tydzień.

strongbaby

[poprzednia][następna]