Prima- czarna jak kawa w DS u A-Prima ... wraca do DT s.21

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 24, 2010 10:45 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

:ryk: :ryk: :ryk: :kotek:
Miałyśmy nocną pogawędkę z Primą. Zastałam ja w kuchni miauczącą o 22:30 :ok: I zamknęłam drzwi- nie miała gzie się schować- bo nie ma w kuchni zakamarków- próbowała storpedować drzwi- ale nie wyszło :ok: No i zmuszona była siąść na krześle i mnie obserwować. I ta sobie pogadałyśmy- ona mi trochę warczała- a jej gadkę umoralniająco-kojącą :P Że grzeczne kotki nie hałasują, że jest śliczna itp mój dialog i moja postawa siedząca przy drzwiach oraz to, ze dostała ode mnie jedzenie w kuchni- w pokoju już czekało, ale chciałam, żeby małpa zobaczyła moje intencje :lol: spowodowało:
- dała mi spokój z miauczeniem- poszła do babci- ale trochę ciszej niz zwykle miauczała
- w pokoju i tak zjadła swoje
- w łazience przeniosła się z kąta wanny na dywanik centralnie pod wanną - nie jest tak wciśnięta

Postanawiam łapać małpę w kuchni ilekroć się pokaże i pogadać z nią od serca :P Zobaczymy co dalej ... Nadal trzymajcie :ok: za :kotek:

A-Prima

Od: Nie sty 10, 2010 22:44

Post » Nie sty 24, 2010 11:16 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie sty 24, 2010 11:35 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Oczywiście, że kciuki trzymamy.

Ja wierzę, że z Primy jeszcze miziak będzie.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie sty 24, 2010 14:09 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Zauwazylam, ze Primka lubi rozmawiac :) Patrzy na czlowieka tkroy do niej gada takimi wielkimi oczami... :1luvu:
Jeszcze na kilka dni przed jej przeprowadzka, kiedy bylam u Justyny zaskoczyla mnie bardzo :)
Gdy weszlam do mieszkania zastalam ja w kacie na szafie. Chwilke tam posiedziala, by po kilku minutach z radoscia w oczach zeskoczyc z szafy i z postawiona antenka, zadowolona przybiec do mnie :1luvu: Umoscila sie na moich kolanach i miauknela: pomiziaj mnie :1luvu: Oczywiscie nie musiala drugi raz prosic, zrobilam to z przyjemnoscia, a ona... delikatnie, cichutko zaczela mruczec :1luvu: A jeszcze pare miesiecy temu na dzien dobry, nawet jak na drapaku siedziala, to na mnie fuczala! Nie moglam nawet na nia spojrzec, nie mowiac o tym, zeby dala sie chociaz smyrnac za uszkiem na dzien dobry! O mizianiu sie moglam pomarzyc! ALe przekonala sie z czasem, ze nie skrzywdze jej, ze ja szanuje, kocham taka jaka jest, ze jesli nie ma ochoty, nie bede jej zmuszac do niczego.
A-Prima, ona potrzebuje bardzo duzo czasu. Bardzo wiele przeszla, wiec teraz tak latwo nie zaufa, to zrozumiale. Natomiast z czasem zrozumie, ze nie masz wobec niej zlych intencji, ze to, co bylo kiedys, krzywdy, bol i cierpienie nie wroci nigdy! Tamto to juz przeszlosc-bylo-minelo, teraz jest zycie pelne spokoju, ciepla i bezwarunkowej milosci :) To bardzo madra kicia :) Na pewno w koncu odpusci i cie pokocha tak jak ty ja. Najgorsze sa wlasnie pierwsze dni, tygodnie... Ale ja w was wierze! :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie sty 24, 2010 23:08 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Byłam dziś u Primki z nadzieją że jak mnie zobaczy usłyszy to choć da sie pogłaskać ale nic z tego ... siedzi pod wanna ( na dywaniku aby nie marzła ) , jak tam zajrzałam to nie tylko że nie dała sie pogłaskać to jeszcze bardziej się wycofała zostawiłam jej koraliki te którymi sie u mnie bawiła ... A-Prima tak bardzo o nią dba , ma wszystko czego może zapragnąć kot , dlaczego ona tak w nocy miauczy , dlaczego boi sie zaufać ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon sty 25, 2010 8:43 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Noc pod znakiem kociej muzyki od 22:30 do 7:00...

A-Prima

Post » Pon sty 25, 2010 18:59 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

A-Prima pisze:Noc pod znakiem kociej muzyki od 22:30 do 7:00...

Zamówiłam dla moich kotów feliway i tak myślę czy nie pożyczyć Ci go na troszkę , moze sie wyciszy , to sa kocie feromony ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon sty 25, 2010 20:03 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Justa&Zwierzaki pisze:
A-Prima pisze:Noc pod znakiem kociej muzyki od 22:30 do 7:00...

Zamówiłam dla moich kotów feliway i tak myślę czy nie pożyczyć Ci go na troszkę , moze sie wyciszy , to sa kocie feromony ....
ja mysle, ze warto sprobowac...

Kociara82

Post » Wto sty 26, 2010 11:40 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Wczoraj Prima została wyrzucona z łazienki- poniewaz miałam dokończenie remontu... Ale spokojnie- nie było tak źle- nei chciała wyjśc sama= to po ruszeniu wanny wskoczyła na rure od pieca- a potem do pokoju.. A potem przemknęła do drugiego pokoju i gdzieś się zaszyła... Wieczorem wyskoczyła przy robieniu łózka babci i pobiegłą... no cóż- zlokalizowałam ją w kuchni : na szafce jest mikrofalówka i wspólnie tworzy sie całkiem ciekawy kącik... NAreszcie i babcia ją zobaczyła bo Proma siedziała i z wysokości patrzyła na nas- nei syczała i było ok.... :ok: Spędział tam trochę nocy- co było słychać :kotek: Kocie śpiewy jak zwykle, ale od 3 rano jakby rzadziej.... :mrgreen:

Kochani, ja mam nadzieję, że ona się zaaklimatyzuje- nie wyobrazam sobie jej powrotu do Justyny i kolejnego stresu z tym zwiazanego :!: Wiec daje jej szanse- fajne jest to, że w nocy jak probowała z lodówki wspiąć się na mikrofalówkę to ja staneła obok i nie uciekła w popłochu, tylko spokojnie probowała skoczyć :P

Jutro wyjeżdzam na trzy dni- wraca w piatek - ja się wyspię :) Babcia w ciągu dnia tez odeśpi- a Kicia ... trzymajcie :ok: a będzie dobrze :D

A-Prima

Post » Wto sty 26, 2010 12:34 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Feliway to świetny pomysł spróbujcie też Kalm-Aid do kupienia w lecznicach, zawiera aminokwasy potrzebne do produkcji serotoniny, pomaga się zrelaksować zestresowanym zwierzakom. Mam bardzo dobre doświadczenia z tym preparatem :)Oczywiście nie przeobrazi zestresowanej kici nagle w super przytulnego misiaczka ale jest duża szansa że pomoże w procesie oswajania i przekonywania do człowieka pozdrawiam

Elfinho

Od: Pt sty 08, 2010 11:09

Post » Wto sty 26, 2010 13:28 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

malenka poprawa, ale i to mnie bardzo cieszy :) :1luvu:

A-Prima, ona u Justyny tez dlugo sie oswajala. Po tym co przeszla, jako mlode kocie-nie ma sie co dziwic. Mysle, ze powrot do Justyny to ostatecznosc, jesli wszystkie ine srodki zostana wyprobowane i nie odniosa skutku. Do tego jeszcze daleka droga :) Wierze jednak, ze sie wam ulozy :)

Kociara82

Post » Wto sty 26, 2010 20:10 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

przejdzie jej :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto sty 26, 2010 21:44 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

izydorka pisze:przejdzie jej :ok:
na pewno tak, tylko troche to moze potrwac... Ale dla niej warto uzbroic sie w cierpliwosc :)

Kociara82

Post » Wto sty 26, 2010 22:01 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Ciekawa jestem kolejnych wieści.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: cały czas trzymam.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro sty 27, 2010 15:49 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Hej,
musiałam dzisiaj wyjechać- nic jak zwykle kocie miauki :(
Ale babcia dzwoniła i powiedziała mi, ze na pościeli zobaczyła trzy ślady - Prima obsikała babci pościel. Mam nadzieje, ze to wynik raczej stresu niz złośliwości- i nie mam pojęcia gdzie jest druga niespodzianka- bo w kuwecie rano jej nie było...

Wracam za trzy dni- może kotka sie uspokoi do tego czasu, teraz mogła być pod wpływem stresu, bo kończyłam remont łazienki ale ma trzy dni spokoju, bez przemeblowywania łazienki wiec może...
Po powrocie pomyśle co dalej- a nóz widelec sie uspokoi :kotek:

A-Prima

[poprzednia][następna]