PIJ MLEKO, BEDZIESZ WIELKI. Zapałka w swoim domku!!! :-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 27, 2007 18:34

taa... tośmy tu narobiły banerków, ogłoszeń, wątków, zamieszania... a domek czekał na Zapałkę dwie ulice dalej... :roll:

Wróciłam z pracy i jeszcze dobrze nie zjadłam obiadu, kiedy zadzwoniła do drzwi przemiła pani, która przyszła po moją Zapałeczkę! :D Dowiedziała się o niej z papierowego ogłoszenia, które dawno temu powiesiłam w lokalnym sklepie zoologicznym 8) . Zaprosiłam panią na kawę, przedstawiłam sytuację - wyjaśniłam dlaczego kota u mnie nie ma. Pani to nie zraziło nic a nic - zdecydowanie przyszła po swoją Zapałkę! :wink: Zrobiła na mnie naprawdę bardzo dobre wrażenie :D . Wsiadłam w samochód i pojechałam po kiciunię. Zapałka chyba też dziś czekała na swój domek, bo bez protestu wlazła do transportera i mruczała do mnie z zadowoleniem przez całą drogę.

No i jest w swoim domku już od godziny. Została tak ciepło przyjęta, że aż się wzruszyłam. Cała rodzinka zgodnie orzekła, że jest najśliczniejszym kotem na świecie!!!! :lol: :ok:

A że to dwie ulice dalej, jutro mam zajrzeć na kawę i pogaduchy o kotach :wink:. Coś czuję, że będę mieć nową koleżankę :twisted:

A teraz czekam na wybuchy radości, wiwaty, torty, baloniki itd. :lol:

Ufff....

Joasia

ps) aż się boję wyrzucić ten banerek z podpisu... Powiedzcie, że to na pewno szczęśliwe zakończenie, że ona naprawdę już nigdy nie będzie musiała szukać domu!
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt lip 27, 2007 18:57

Joasiu, uroczyście usuwam banerek! To jest TEN domek! Ten i żaden inny :D :dance: :dance2: :balony:
Bądź szczęśliwa, Zapałeczko :catmilk:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt lip 27, 2007 19:06

O rany, jak się strasznie, strasznie, strasznie cieszę!!!
Nie odzywałam sie w wątku Zapałki, bo czasu brakuje nawet na podnoszenie naszych burasiątek, ale ta chudziutka kotunia zapadła mi w serce i cichutko trzymałam za nią kciuki.
Dużo szczęścia, mała, bura kotko, w nowym, prawdziwym domku!
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pt lip 27, 2007 19:17

Bungo, ja jutro usunę banerek... Po tej kawie. Jak się przekonam, że wszystko jest ok.

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt lip 27, 2007 19:20

Huuuuuuuuuurrrrrraaaaaa !!!!!

Serce mi stanęło z wrażenia - może nie usuwajmy bannerków - zaraz to w nich uwiecznię. To musi być ten domek BEZ ODWROTU.
I na koty.pl i niechciane też uaktulanię... po niedzieli.
Ściskam wszystkich aż do uduszenia. A Joasię i Zapałkę i Domek PODWÓJNIE. Szczególnie tę Panią uściskaj ode mnie bardzo bardzo, i pewnie od nas wszystkich.
No i oczywiście czekamy na dalsze wieści.

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pt lip 27, 2007 19:43

Super!!!!!!!!!! :dance2:
Strasznie się cieszę! :balony: :birthday: :dance2:

Obrazek

Fr-ida

Od: Śro maja 23, 2007 20:12

Post » Pt lip 27, 2007 19:43

Graszka - Ty jesteś piorun nie kobieta 8O
I strasznie mądra w komputerach, czego Ci z całego serca zazdroszczę!!!!!
No i oczywiście:
Huuuuuuuuuuuuuuuuuraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Bungo

Post » Pt lip 27, 2007 20:50

Bungo! Ja niewinna !
Ostatnio edytowano Pon lip 30, 2007 17:09 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz

graszka-gn

Post » Pt lip 27, 2007 22:20

Dobra - niewinna, ale wspaniała i genialna :D

Bungo

Post » Sob lip 28, 2007 7:02

To ja... trzymam kciuki za kocinkę i bardzo, bardzo się cieszę:)))

Nikiya

Od: Sob lut 18, 2006 17:19

Post » Sob lip 28, 2007 8:40

Zosatwię ten wątek na jedną noc a tu takie rzeczy.
Jestem bardzo, bardzo mile zaskoczona. Trzymam kciuki żeby Zapałce się spodobało! Nie wysyłam tortów i balonów bo na wsi jestem i mam słabe łącze, nawet emotki mi się nie odpalają :?
Całuski Zapałeczko

asiaplasun

Od: Czw maja 10, 2007 15:50

Post » Sob lip 28, 2007 10:54

Kiedy będzie wreszczie "po TEJ kawie" ?. No po prostu nie doczekam...
Obrazek

graszka-gn

Post » Sob lip 28, 2007 17:13

Już, Graszka, już!

No więc jest tak - Zapałeczka spędziła grzecznie noc na nowym miejscu. Państwo przypuszczają, że sobie po cichutku zwiedzała ich duży dom. Rano poprosiła o śniadanko, zjadła z apetytem, zaliczyła kuwetkę, posnuła się trochę tu i ówdzie, po czym - udała się na piętro, żeby mieć święty spokój i odespać stres. Pani udało się ją dwa razy zlokalizować w zakamarkach, które sobie wybrała do spania. Potem pani dała spokój - niech dziewczyna odsypia :-).

Nowa właścicielka miała nadzieję, że jak przyjdę i Zapałka usłyszy mój głos, to zechce się ujawnić. Ale ta małpa nie zechciała! Widać już mnie do niczego nie potrzebuje ;-). Umówiłyśmy się z panią na jutro na telefon. Myślę, że wszystko jest na dobrej drodze, że znalazła bezpieczny dom. Zaniosłam jej tam dziś zabawki, którymi się u mnie przepięknie bawiła. 12-letni syn gospodarzy zamierza się z nią bawić dziś cały wieczór :-). Zauważyłam, że bardzo mu zależy na tym, żeby Zapałka go pokochała. Nie mógł się dziś pogodzić z tym, że nie przyszła w nocy spać w jego pokoju. Obiecałam mu, że jak zaskarbi sobie jej łaski, to na pewno doczeka się jej nocnego mruczenia do ucha :-).

Chyba powoli mogę zacząć myśleć o zmianie podpisu... ;-) :-)

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Sob lip 28, 2007 18:34

:spin2: :ryk: :ryk: :ryk: :spin2:
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Sob lip 28, 2007 18:43

Joasiu ! Zapałeczko ! Domku !
Lepsze wiadomości po prostu trudno sobie wyobrazic. Lepszy Domek trudno sobie wymarzyć. A tymczasem "ta małpa"-forum wcale mnie nie powiadamia o nowych postach o Zapałce chociaż mam włączone śledzenie. Właśnie od wczoraj.
Jak byłam dokładnie w wieku tego chłopca (imię! imię! chociaż imię!) i byłam na wczasach, była taka właśnie kotka. Nigdy do nikogo nie lgnęła bo miała "Swojego Psa", natomiast mimo pilnowania, już po trzech dniach zaczęła się zakradać do mojego łóżka. Najpierw w nogi, a poptem po troszeczku, pod kołdrą - na piersi. Na koniec turnusu nie mogłyśmy się ze sobą rozstać, do dziś pamiętam ten obustronny żal. Leżałam z kicią i z psem na ich posłaniu i płakałam.
Ja myślę, że Zapałka bardzo szybko zacznie spać z tym chłopcem, niech tylko się ochłodzi. Koniecznie mu o tym opowiedz. I niech będzie dumny, że ma TAKIEGO kota - sławnego przez internet. Może by mu jakiś dyplom druknąć ?
Obrazek

graszka-gn

[poprzednia][następna]