3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2010 17:57 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

ufff
Państwo przybyli całą rodzinką, siedzieli prawie 2 godziny. Trzmielami zachwyceni.
Co prawda mała usiłowała kotki nieco miętosić ale w granicach przyzwoitości :wink:
No dobra - wypadli bardzo dobrze. I Eryk który jest absolutnie 100% wiarygodnym papierkiem lakmusowym na ludzi - rozłożył się do głaskania jak tylko przyszli i nie ruszył. Pan jego chciał hehe.
Umówiliśmy się, że za tydzień ich odwiedzę i zobaczę warunki. Jeśli wszystko będzie OK po drugim szczepieniu trzmiele wydam.
I już się zastanawiam, czy nie dokonać sterylizacji chociaż jednego :twisted:
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Sob lut 20, 2010 18:36 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

No to :ok: :ok: :ok: za wizytę i aklimatyzację trzmieluniów :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lut 20, 2010 18:39 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Dokonać możesz, choć opóźni to szczepienie. W sumie wiek jest ok, ale jeżeli masz pewność, że małego ciachną za dwa miesiące, to nie musisz. :) Kciuki, zeby się wszystko udało!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob lut 20, 2010 18:42 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

och jak się cieszę!!!! no to trzymam jeszcze :ok: :ok: :ok: za wizytę za tydzień - mam nadzieję, że wszystko pozytywnie się zakończy :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie lut 21, 2010 9:27 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Dzięki dziewczyny :D

a nie nie - to ja je zaszczepię, przetrzymam i potem wysterylizuję
w sumie to Państwo twierdzą, że oczywiście, jak najbardziej... tylko wiecie, jeden kocurek, jedna koteczka - chwila nieuwagi i bam - chów wsobny :twisted:
Dlatego waham się, czy nie odjajczyć Hombre. A dziewczynkę sobie wysterylizują po pierwszej rujce... :roll:
No nic, w sobotę idę robić inspekcję okien i balkonu. I całości rezydencji też :twisted:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw lut 25, 2010 20:12 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Kilka zdjęć trzmieli, niestety nieco jednostajnych:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wczoraj zakończyliśmy drugie odrobaczenie, w sobotę wizyta u rodzinki stałej. Kciuki wskazane :ok:

Dostałam info z nowego domu Lolka czyli Czesia, że jest cudny, zdrowy, łobuzuje i mruczy. Ludzie zachwyceni.
Oby tak było przez kolejne 20 lat :D
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw lut 25, 2010 20:35 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Grażynko!
mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale pozwoliłam sobie przesłać te zdjęcia p. Justynie - kociaki są po prostu zachwycające!!!!!!!!!! :1luvu: trzymam kciuki za sobotę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Czw lut 25, 2010 21:05 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

joluka, oczywiście, że się nie obrażę
sama jej miałam wysłać z przypomnieniem, że ją nawiedzę hehe

one są absolutnie zachwycające - poza tym, że mała łaciata jak się niesie talerz w reku to skacze :twisted: to będzie kot z gatunku kradnących dzieciom ciasteczka z garści :twisted:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Sob lut 27, 2010 8:55 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

no to idę w paszczę lwa na jedenastą :wink:

trzmiele wczoraj zabrały mi gumkę do włosów - taką bezpieczną bo ani metalowego tam nic, ani długich elementów i pożreć się nie da bo za gruba - i okazała się najdoskonalszą zabawką świata 8O do czasu przejęcia przez łaciatą siostę, która burczała nawet jak brak na nia patrzył :ryk: z odległości metra :ryk:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Sob lut 27, 2010 14:54 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

wizyta zakończona sukcesem.
Joluka, nie wiem skąd ich wytrzasnęłaś, ale są to naprawdę przefajni ludzie :1luvu:
dziękuję

tylko Hombre dzisiaj zaprezentował zaropialego gluta pod okiem! Ja się zastrzelę! Szczepic go mam we środę nooo....
moze to żwirek? albo ktoś go podrapał? albo mu któryś kurczę buzię swoim ozorem umył?
:crying:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Sob lut 27, 2010 20:13 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Grażynko - cieszę się, że wszystko tak cudnie się ułożyło!!! Wytrzasnęłam ich z ogłoszenia mojej Mrówci - już cztery koty z miau poza Mrówcią znalazły z tego ogłoszenia fajne domki!!! :P

oby kociakom w tej rodzince i tej rodzince z kociakami było jak najlepiej!!! :ok: :ok: :ok: :1luvu:

:ok: :ok: za zdrówko Hombre - niech się chłopak nie wygłupia!!!

joluka

Post » Sob lut 27, 2010 20:24 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Grazyna bez przesady, jeden glut, to nie przeszkoda. Jakby zaczęło ciec na całego albo oko spuchło to wtedy trzeba przełożyć. (ja szczepie i z niedoleczonymi oczami, zwłaszcza jak leczenie ma miesiącami trwać- wrzód na rogówce odherpesowo)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob lut 27, 2010 22:03 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Mysza, nie, no z niedoleczonym to tak - ale on to oko miał zupełnie w porządku! A tu takiego zonka prezentuje nooo...
Gluty były dwa. W odstępie. Zaschnąć zdążyły :evil:

Joluka, może Ty zatrzymaj Mrówkę jako wabika? Ma dziewczyna coś takiego w sobie ;)
To Mrówka ma u mnie to, co lubi - do wyboru. Joluka, co Mrówka lubi?

Siostra została Xenią. To się wstrzelili, nie powiem. Ona księżniczka pełną gębą :twisted:
Brat prawdopodobnie będzie Frankiem, ale jeszcze myslą. Też pasuje.

A obecnie rozkoszne bąbelki szurają fontanną :evil: razem z Gustavem łobuzem z Załęża :evil: na łańcuch zaraz uwiążę :evil:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Sob lut 27, 2010 22:19 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

Mysza pisze:Grazyna bez przesady, jeden glut, to nie przeszkoda. Jakby zaczęło ciec na całego albo oko spuchło to wtedy trzeba przełożyć. (ja szczepie i z niedoleczonymi oczami, zwłaszcza jak leczenie ma miesiącami trwać- wrzód na rogówce odherpesowo)

Wrzód na rogówce :piwa: witam w klubie. Tylko mojej przez to nie chcą zaszczepić! Ale ostatnio wyleczyłyśmy z wetką martwaka i wrzoda - rutinoscorbinem i zwykłą gentamycyną, choć od prawie roku stosowania wszystkich leków nowej generacji robiło się tylko gorzej. I katar jakby mniejszy. Przepraszam, że sie tak nie na temat wtrąciłam :oops:

A w kwestii kociaków - to super wieści ! Będą miały swoich ludzi na własność! Oj szybko sobie ich w koło pazurków owiną :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lut 27, 2010 22:37 Re: 3 kociaki z kartonu, dwa czrnuszki szukają domków!W-wa

GRazyna pisze:Joluka, może Ty zatrzymaj Mrówkę jako wabika? Ma dziewczyna coś takiego w sobie ;)
To Mrówka ma u mnie to, co lubi - do wyboru. Joluka, co Mrówka lubi?

Grażynko! Mrówcia już od miesiąca w swoim domku w Myślenicach... - musiałabyś zapytać p. Dominiki, co ona teraz lubi... :P viewtopic.php?f=1&t=106952

ale teraz, jak zrobię ogłoszenia na moją nową tymczaskę, Mozaikę (viewtopic.php?f=1&t=108302), to na pewno ich nie pousuwam po wyadoptowaniu, bo to nauczka na przyszłość - ogłoszenia potem jeszcze długo pracują :ok:

joluka

[poprzednia][następna]