Bura i tri ciachnięte, Rudy i Pusio w DS, Tęcza w DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 16, 2010 14:49 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-Tęcza odnalazła się i mała też !

Rakea pisze:jeśli mają to niech żyje i ma się dobrze :ok:

zostawić ich razem albo złapać matkę z tym małym, bo ten dom go chyba nie odkarmi

Najlepszym rozwiązaniem byłoby właśnie złapać matkę i maleństwa wziąć. Tylko jakiś DT by się przydał :roll: Kurcze, jednego zostawię przy życiu, a resztę uśpię... :( Myślałam o tym- albo wszystkie zostawiam, albo wszystkie do uśpienia :| Jutro będę, to porozmawiam z tą właścicielką zoologicznego.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie maja 16, 2010 20:34 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-Tęcza odnalazła się i mała też !

kinia098 pisze:

zostawić ich razem albo złapać matkę z tym małym, bo ten dom go chyba nie odkarmi

Najlepszym rozwiązaniem byłoby właśnie złapać matkę i maleństwa wziąć. Tylko jakiś DT by się przydał :roll: Kurcze, jednego zostawię przy życiu, a resztę uśpię... :( Myślałam o tym- albo wszystkie zostawiam, albo wszystkie do uśpienia :| Jutro będę, to porozmawiam z tą właścicielką zoologicznego.

ja jestem za tym, żeby pozwolić żyć..całemu miotowi..
ale Ty jesteś przy nich i wiesz jak będzie najlepiej.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie maja 16, 2010 20:44 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe-Tęcza odnalazła się i mała też !

Rakea pisze:
kinia098 pisze:

ja jestem za tym, żeby pozwolić żyć..całemu miotowi..
ale Ty jesteś przy nich i wiesz jak będzie najlepiej.

Ale jak ja je odchowam? Gdzie je przetrzymam? :( Mi też jest ich strasznie szkoda i serce mi się rozrywa jak niosę je do uśpienia :( Ale tego jest tyle, że ja nie jestem w stanie wszystkim pomóc :( Tak jak mi mówiła Marta- ile razy stanie mi na drodze taki kociak, którego nie będzie można już uśpić ? I co wtedy? :(
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 16, 2010 20:58 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

Wiem, że trudno i nieproste te decyzje.Tak mało koło Ciebie DT i kociarzy, którzy mogliby wesprzeć na miejscu...
z jednej strony słodkie kociaki z drugiej cała ta kocia bieda, choroby, wypadki..
Kinga jakkolwiek zadecydujesz w tej sprawie, wspieram Cię (chociaż mentalnie) i trzymaj się!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon maja 17, 2010 15:19 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

Rakea pisze:Wiem, że trudno i nieproste te decyzje.Tak mało koło Ciebie DT i kociarzy, którzy mogliby wesprzeć na miejscu...
z jednej strony słodkie kociaki z drugiej cała ta kocia bieda, choroby, wypadki..
Kinga jakkolwiek zadecydujesz w tej sprawie, wspieram Cię (chociaż mentalnie) i trzymaj się!

To pewne, że małe pójdą do uśpienia :( Za dużo tego wszystkiego... :cry:
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 17, 2010 17:31 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

Kinia, współczuję, że musisz podjąć taką decyzję, ale jestem z Tobą.
Właśnie dlatego, że za chwilę może stanąć Ci na drodze już widzący kociak...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro maja 19, 2010 17:28 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

Tęczucha była, jej bury towarzysz też, ale Malutkiej nie było.
Nie było też maleństw !!!!!!!! 8O 8O 8O Nie wiem co z nimi. Możliwe, że zjadły/zagryzły je kocury? Są tam dwa... Klakier i ten bury towarzysz...
Dziś stanęłam z Tęczą twarzą w twarz :mrgreen: O dziwo nie uciekła a jak zawołałam "kici kici", to do mnie zamiauczała :) Jadła, a ja jej dosypywałam jedzonko do miseczki :D
I co teraz- łapać, czy nie? Bo nie wiadomo, czy małe są, czy też ich nie ma :cry:
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 19, 2010 21:09 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

kinia098 pisze:Tęczucha była, jej bury towarzysz też, ale Malutkiej nie było.
Nie było też maleństw !!!!!!!! 8O 8O 8O Nie wiem co z nimi. Możliwe, że zjadły/zagryzły je kocury? Są tam dwa... Klakier i ten bury towarzysz...
Dziś stanęłam z Tęczą twarzą w twarz :mrgreen: O dziwo nie uciekła a jak zawołałam "kici kici", to do mnie zamiauczała :) Jadła, a ja jej dosypywałam jedzonko do miseczki :D
I co teraz- łapać, czy nie? Bo nie wiadomo, czy małe są, czy też ich nie ma :cry:

Możliwe jest wszystko- nie chcę się bawić w teoretyka, kocury też mogą (ale nie muszą) być zagrożeniem dla maluchów, wiem, że to trudne, ale musisz sprawdzić, jak bardzo kota ma wyciumkane sutki- jeśli coraz mniej, możesz próbować łapać. Jeśli maluchy żyją - możesz też liczyć, że matka Cię do nich zaprowadzi.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 20, 2010 15:15 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

Jeszcze dokładnie przeszukam wszystkie kąty, bo wczoraj, to tak szybko, szybko, byleby zobaczyć, czy małe są w miejscu, gdzie mówiła babka z zoologicznego.
Parę smakołyków Tęczuni jeszcze poprzynoszę i będzie moja :lol: Bynajmniej mam taką nadzieję :P
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 20, 2010 22:55 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

grunt to optymizm :) trzymam kciuki! :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie maja 23, 2010 13:22 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

Malutka dziś była :D Futerko ładne, czyściutka, zadbana :)
Tęczunia też była. Po tym guzku przy oku został już tylko ślad. Tęcza dała mi się dziś pogłaskać ! Nie bała się ! A wszystko zawdzięczam saszetce Kitekata :mrgreen: Macałam jej cyce, a właściwie cyca i wydawało mi się, że jednak nie karmi. Cycuś był twardy, a w koło nie czułam skóry, tylko normalną sierść. Bo jak małe by ssały, to do około sierść byłaby wylizana, wygnieciona itp.
Chyba, że źle myślę.
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 23, 2010 18:46 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

Off top - bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=111680
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie maja 23, 2010 20:09 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

Szukać kici domku? Ta babka chyba mnie zarżnie, jak się dowie, że jej kicię zabrałam :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 23, 2010 21:39 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

kinia098 pisze:Szukać kici domku? Ta babka chyba mnie zarżnie, jak się dowie, że jej kicię zabrałam :mrgreen:

jak uważasz :) a co do sutków- wydaje mi się, że dobrze myślisz, jeśli nie są nabrzmiałe, to kicia raczej nie karmi...

na razie kciuki za sterylkę! :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie maja 23, 2010 22:08 Re: Darłowo-Tęcza i jej małe- Tęcz okociła się...

XAgaX pisze:
kinia098 pisze:Szukać kici domku? Ta babka chyba mnie zarżnie, jak się dowie, że jej kicię zabrałam :mrgreen:

jak uważasz :) a co do sutków- wydaje mi się, że dobrze myślisz, jeśli nie są nabrzmiałe, to kicia raczej nie karmi...

na razie kciuki za sterylkę! :)

Bo tą kicię, to tak w ogóle ktoś podrzucił :roll: Tak mówili mi ludzie mieszkający tam. Więc wszystko możliwe, że kiedyś mieszkała w domku albo była kotem wychodzącym.
Troszkę o tym wiem, bo kiedyś u babci były kotki na wsi i zawsze się sprawdzało, czy ma małe, czy nie.
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]