Kocięta od dzikiej kotki już w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2011 16:18 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Rozmawiałam właśnie z Em_ o Itce i ustaliłyśmy, że prawdopodobnie pod koniec tygodnia Ita przeprowadzi się do Em_. Poza tym jest dosyć duże zainteresowanie Itą na Allegro (zrobiłam jej tam ogłoszenie). Mam nadzieję, że wkrótce znajdzie się jakiś sensowny domek dla niej :)

A Musica po drugim odrobaczaniu będzie gotowa do adopcji, więc czekam na telefon od Twojej koleżanki, jak już będzie gotowa na przyjęcie kociątka :)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pon paź 10, 2011 16:42 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

no, a ja własnie z Grzanka już rozmawialem, ale Wam też napisze, Margarita najprawdopodobniej zostanie Warszawianką i zamieszka u mojej znajomej ;)

michalkrk

Od: Śro wrz 21, 2011 15:43

Post » Wto paź 11, 2011 10:24 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Wiadomo coś więcej o tym warszawskim domku? To jest sprawdzona osoba? Jest zdecydowana? Kiedy się po nią zgłosi? Przyjedzie tutaj czy trzeba załatwiać transport?

Em_

Od: Czw wrz 16, 2010 10:23

Post » Wto paź 11, 2011 11:25 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Moja znajoma z konskiego forum ;) zootechnik, ma kotke i szuka jej towarzystwa :) od zawsze miala koty. To będzie dla niej bardzo dobry dom :)
Trzeba będzie skombinować transport. Ale to za tydzien lub dwa, jak Ita będzie miala już zdrowe oczko ;) myśle że uda się to załatwić, dużo ludzi kursuje na trasie wawa-kraków

michalkrk

Post » Wto paź 11, 2011 21:38 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

NIe chciałabym zapeszać, ale ogłoszenia na gumtree i na allegro poskutkowały dużą liczbą zapytań o dziewczynki. Nie spodziewałam się aż takiego zainteresowania. Teraz muszę wybrać najlepsze domy, a to nie takie łatwe zadanie ;)

grzanka.ch

Post » Śro paź 12, 2011 16:49 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Michał, mam nadzieje, że to nie ta osoba co ma nick Bi.....a ;)
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Śro paź 12, 2011 21:20 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Roulett pisze:Michał, mam nadzieje, że to nie ta osoba co ma nick Bi.....a ;)

Nie wiem, czy to ta osoba, ale jak na razie nie doczekałam się telefonu z jej strony (a byłyśmy na dzisiaj umówione). Na piątek jestem umówiona na wizytę adopcyjną z pewną panią. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale cieszę się, że jest zainteresowanie naszymi ślicznotkami :)

A ja z tego wszystkiego zapomniałam chyba napisać, że dziewczynki ważą już po pół kg każda. Kilogram mruczącego cukru! :ryk:
Dzisiaj rozpoczęliśmy drugie odrobaczanie.

grzanka.ch

Post » Pt paź 14, 2011 13:24 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Jak sytuacja? Dzwoniła ta dziewczyna? Trzymam kciuki za wizytę adopcyjną :) U nas dzisiaj rozpoczynamy (wreszcie!) przymiarki do zabezpieczenia okien ;)

Em_

Post » Sob paź 15, 2011 18:58 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

No i stało się. Pojechaliśmy po Margaritkę... Wróciliśmy z dwiema puszystymi, miauczącymi kulkami. Nie przypuszczaliśmy, że tak będzie, byliśmy pewni, że jedziemy po jedną kicię. Ale wystarczyło jedno spojrzenie na przyniesione przez Grzankę.ch dwa wtulone, obejmujące się łapkami kociaki - wiedzieliśmy, że nie możemy ich rozdzielić. Tym bardziej, że gdy Margarita zasypiała wtulona w moją dłoń, Musica zaprotestowała stanowczo na próbę podniesienia jej przez Amona - bała się chyba, że ja wezmę jedną, a on drugą i w ten sposób zostaną rozdzielone.

Mamy więc trzy koty w domu. Molly fuka i złości się, ale nie atakuje. Nie ma chyba żalu do nas, bo daje się pogłaskać i brać na ręce. Widać jednak, że trochę jej zajmie zaakceptowanie nowych siostrzyczek.

Maluchy już się oswajają z nowym miejscem i broją zdrowo :) Choć przywieźliśmy ze sobą kuwetę, żwirek i jedzonko dla nich - obie od razu władowały się do kuwety Molly, Musica zostawiła tam nawet lekko smrodkowatą pamiątkę (muszę przyznać, że z zakopywaniem radzi sobie nawet lepiej niż Molly) :) Zabrały się też w najlepsze do wyjadania jedzenia Molly. Kto by pomyślał!

A teraz chyba się biją, ale tak na żarty :) Są do siebie niesamowicie przywiązane.

Szaleństwo... Nikt się tego nie spodziewał. Nadchodzą dni pełne wrażeń! :D

M&A

Em_

Post » Sob paź 15, 2011 19:40 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Em, to kotki są już u Ciebie?
Ta koleżanka co chciała Ike nadal jest zainteresowana, napisalem jej że można już kotka odebrać i podalem nr do Grzanki, żeby się z nią w tej sprawie kontaktowała.
A co do Ity, to też Grzanka już rozmawiała przez telefon. Duzo chętnych na nią było, więc nie wiem kto został szczęśliwym wybrańcem ;)
Em, chyba nie musze pisać, że czekam na zdj ;)

michalkrk

Post » Sob paź 15, 2011 20:50 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Dobrze by było ich nie rozdzielać, tak się niesamowicie kochają...

Em_

Post » Sob paź 15, 2011 21:20 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

niestety znalezienie im jednego domu będzie bardzo trudne... Koty szybko sie adaptują do nowych sytuacji, rozdzielone też dadzą sobie świetnie rade ;)

michalkrk

Post » Sob paź 15, 2011 21:44 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Zastanawiamy się, czy ich nie zatrzymać na stałe. Wszystko zależy od tego, czy Molly je zaakceptuje. Na razie fuka, jak tylko je zobaczy.

Em_

Post » Sob paź 15, 2011 22:03 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

Em_ - jak zwykle mnie wyprzedziłaś w przekazywaniu wieści :)

Więc tak: kociątka są u Em_ i Amona Gui. Całkiem niespodziewanie dla mnie i dla nich. Ale uznałam, że lepiej jak pójdą 2 na raz, skoro Em_ i Amon tak chcą. Po pierwsze nie trzeba ich rozdzielać dzięki temu, po drugie ja w ten sposób mogę wziąć kolejne koty w potrzebie na tymczas :) Choć nie ukrywam, że mi smutno było je oddawać.

Jutro jadę na kontrolę ;) Przywiozę im karmę. Poza tym wiem, że zaczynają już korzystać z "dorosłego" żwirku, więc nie zabraniam ;) Ale proszę, żeby uważać, żeby przypadkiem tego żwirku nie skonsumowały.

Co do domów to tak:
- w sprawie Iki nikt się nie kontaktował. Czekam na telefon od Twojej koleżanki, Michale.
- w sprawie Ity rozmawiałam z dziewczyną z Warszawy i póki co nie jestem przekonana. Zaproponowałam, żeby może pomogła kociętom, o których wiem, że są w Warszawie i mieszkają pod krzaczkiem, czyli są w dużo gorszej sytuacji niż Ita i Ika. Wtedy by odpadła kwestia transportu.

grzanka.ch

Post » Sob paź 15, 2011 22:09 Re: Kocięta od dzikiej kotki już w DT, szukaja DS!

dziś dzwonilem do mojej koleżanki w sprawie Iki, podalem twój nr i na dniach będzie telefon ;)

michalkrk

[poprzednia][następna]