Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2020 19:58 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Naduniu, kochanie... z daleka też Cię przytulam!

A propos tego, co wyżej... owszem, zwykle to ja budzę koty :) zdarzało się, że potem nie szły spać aż do około 16-tej i aż się dziwiłam... ale teraz już więcej śpią. Nawet Bezia, chociaż ona i tak najczęściej się budzi i chce się zająć czymś bardziej aktywnym. Najmłodsza wszak.
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro lis 18, 2020 7:10 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Ma śliczne futerko - takie ładne kolorki i wzorki :201461

Zilvana

Od: Nie sty 20, 2013 17:33

Post » Śro lis 18, 2020 7:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Dziękuję :1luvu: :1luvu:
Nadia to szylkretka, ładnie umaszczona. Byłaby zjawiskowej urody, gdyby nie rozdęty brzuszek i mocno zniekształcone uszko. Mnie to zupełnie nie przeszkadza, bardzo ją kocham i tylko martwię się o jej zdrowie.
Nie napiszę nic nowego, koty oczywiście już śpią po śniadaniu :wink: Najedzone, kuwety zaliczone i trzeba się zdrzemnąć, prawda? :mrgreen:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 18, 2020 7:39 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Cyt: 'koty oczywiście już śpią po śniadaniu :wink: Najedzone, kuwety zaliczone i trzeba się zdrzemnąć, prawda?'
Szacun! :) Bo to zasługa opiekuna.

Zilvana

Od: Nie sty 20, 2013 17:33

Post » Śro lis 18, 2020 10:54 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Czyżby miała nadejść ostra zima? Mam same głodomory. Nie w domu, ale na zewnątrz. Czarnuszek przychodzi też rano. Dostał małą puszkę na razie, obiad będzie o zwykłej porze. Ptaszkom wciąż donoszę jedzenie, ziarenka znikają w okropnym tempie. Byłam na rynku, kupiłam ziarno dla gołębi. Miły pan zaproponował, że mi przywiezie do domu, żebym miała zapas i nie dźwigała. Nie mam jednak gdzie tego trzymać, kocia karma, żwirek zajmują dużo miejsca, a do piwnicy nie dam, bo myszy i szczury będą tam harcować. Coś jednak pomyślę.

ewar

Post » Śro lis 18, 2020 11:00 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

ewar pisze:Czyżby miała nadejść ostra zima? Mam same głodomory. Nie w domu, ale na zewnątrz. Czarnuszek przychodzi też rano. Dostał małą puszkę na razie, obiad będzie o zwykłej porze. Ptaszkom wciąż donoszę jedzenie, ziarenka znikają w okropnym tempie. Byłam na rynku, kupiłam ziarno dla gołębi. Miły pan zaproponował, że mi przywiezie do domu, żebym miała zapas i nie dźwigała. Nie mam jednak gdzie tego trzymać, kocia karma, żwirek zajmują dużo miejsca, a do piwnicy nie dam, bo myszy i szczury będą tam harcować. Coś jednak pomyślę.

a u mnie ptaszków nie widać :(
sypałam im przez kilka dni ale były tylko sierpówki, jest jeszcze ciepło i zielono to i małe ptaszki nie przylatują, przynajmniej u mnie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lis 18, 2020 11:39 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Tak jak u Kulek, nie ma ani jednego ptaszka. U mnie mnóstwo :D

ewar

Post » Śro lis 18, 2020 12:51 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

ewar pisze:Tak jak u Kulek, nie ma ani jednego ptaszka. U mnie mnóstwo :D

Wiedzą że tu stołówka zawsze i do tego dobrze zaopatrzona. Może ptaki też mają swoje ulubione miejsca.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro lis 18, 2020 12:59 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Ewar
czy dostałaś mandat za przekroczenie szybkości na podrasowanym rowerze :wink:

kajtek56

Od: Nie maja 04, 2008 10:11

Post » Śro lis 18, 2020 14:42 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

kajtek56 pisze:Ewar
czy dostałaś mandat za przekroczenie szybkości na podrasowanym rowerze :wink:

Jeszcze nie, wszystko przede mną :mrgreen: Ale naprawdę mogłam wcześniej ten rower naprawić, bo długo się męczyłam. Teraz to niebo a ziemia :D
Gosiagosia pisze:
ewar pisze:Tak jak u Kulek, nie ma ani jednego ptaszka. U mnie mnóstwo :D

Wiedzą że tu stołówka zawsze i do tego dobrze zaopatrzona. Może ptaki też mają swoje ulubione miejsca.

Sąsiad p.Izy powiedział mi, że widział już sikorki. Następnego dnia zainstalowałam więc karmnik, powiesiłam kule i kilka sikorek przyleciało. Teraz jest ich mnóstwo, są i wróbelki. Jakoś się zorientowały, że dają żarełko, to przyfrunęły.
Byłam u Kulek. Był buras, Lila, kocia mama i Sreberko :dance:
Obrazek
Miała wybór, ale najbardziej smakowała jej sucha karma
Obrazek
Niestety, przybiegła Lila
Obrazek
i Sreberko uciekła. Byłam zła na Lilę, skrzyczałam ją, ale co z tego? Sreberko przyczaiła się w krzakach, mam nadzieję, że mimo wszystko coś zjadła. Atol był, ale tam, gdzie siostra podkarmia koty. Był sam, powinien się najeść do syta.
Czarnuszek już po obiedzie. Ja też :mrgreen: Zmęczona jestem bardzo, muszę chwilę odpocząć. A co robią moje koty ? Zgadliście :ok: Oczywiście śpią :wink:

ewar

Post » Śro lis 18, 2020 21:49 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Po kotach coraz bardziej widać zbliżającą się zimę. Są okrąglejsze i bardziej ofutrzone. A Sreberko i Lila śliczne i takie czyściutkie jak nie bezdomne.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw lis 19, 2020 8:09 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Dziękuję :1luvu: Tak, one wszystkie są ładne. Jest sucho, a więc nie taplają się w błocie. Lilę biorę na ręce, jest taką kluseczką. To dość mała, filigranowa kotka, futerko ma gęste, ładne. Bliżej mogę podejść tylko do Atola i burasa, ewentualnie kotki z ciemnym pyszczkiem. Kocia mama to dzika dzicz. Koty są regularnie karmione, niezłą karmą, mają siłę, aby polować i z pewnością to robią.

ewar

Post » Czw lis 19, 2020 11:08 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Byłam z Nadią w lecznicy. Długo czekałyśmy, ale trudno. Wczoraj zauważyłam, że Nadia źle się czuje, że mruży lewe oczko. Okazało się, że ma uszkodzoną rogówkę. Dostała kropelki, za tydzień -dziesięć dni idziemy do kontroli. Wetka już boi się Nadię badać, bo kotka od razu ma kłopoty z oddychaniem. Dostała już w torbie dwa zastrzyki, chyba działają, bo Nadia od razu poszła do miski. Kupiłam też kilka tabletek dla Beni i zapłaciłam 120 zł.
Szybciutko pakuję torbę i jadę do Kulek. Dzisiaj mięsa będzie bardzo mało, nie zdążyłam zrobić zakupów, będą puszki.

ewar

Post » Czw lis 19, 2020 14:56 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Byłam u Kulek i tylko buras był na swoim miejscu. Nawet Lila nie przybiegła. Jedzenie zostawiłam, głodne nie będą. Dzisiaj słonecznie, ale wieje lodowaty wiatr. Czarnuszek wygrzewał się w słońcu, dostał porcję mokrej karmy w południe, przed 14-tą wyniosłam mu obiad, ale nie było go, pewno później się zjawi. Ptaszkom uzupełniłam karmnik, już więcej nie wychodzę.
Nadia lepiej się czuje, bez problemu mogę jej zakrapiać oczko. Mam nadzieję, że szybko zauważyłam problem i oczko będzie zdrowe.

ewar

Post » Pt lis 20, 2020 8:15 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Nadia czuje się lepiej, chyba oczko już jej tak nie boli. Nie mruży go. Zakrapiam kilka razy dziennie, kotka na to pozwala. Wciąż jednak oddycha za szybko i brzuszek ma duży. Ma apetyt, w kuwecie wszystko OK. Oczywiście teraz śpi, jak i pozostałe koty. Zimno, ale wsiadam na rower i jadę na zakupy, będzie szybciej. Jeszcze tylko nakarmię ptaki i odrobaczę Tino. Jemu bardzo łatwo podać tabletkę, ale p.Iza sobie nie poradzi. Tino czuje się dobrze po zabiegu. Zębów ma już mało, chyba tylko z pięć, ale nic go nie boli, ładnie je.

ewar

[poprzednia][następna]