Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 05, 2015 8:18 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Najbardziej adopcji wirtualnej potrzebuje chyba Nikita - ale i Trini by się przydała, i Sugar - o Kazi nie wspomnę...
Jakby Ci się Agatka udało napisać o którejś 2-3 zdania - byłoby super.
Płyn Frosch czy jak mu tam - bardzo fajny - będę szukać w sklepach :wink:

Nikicia
Obrazek

Trini
Obrazek

Balbinia
Obrazek

Sugar - wczoraj znów mocno łzawiło oczko i charczenie było jakby większe :(
Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sie 05, 2015 10:22 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

dobra, to coś tam sklecę o tych adopcjach wirtualnych :)
płyn Frosz - koszt ok 7 zeta, dostępny w każdym większym markecie (ja kupuję w leklerku, bo mam najbliżej:)

Zuza, zapraszam w piątek! i tak miałam kogoś prosić o podjechanie i przytrzymanie mi Sugar, bo ona potrafi takie fikołki fikać, jak trzeba łykać tabletkę, że ja sama nie radzę sobie :) tylko planowałam być jakoś tak przed południem (jeszcze nie wiem, czy mi się to uda, bo chcieć, to ja mogę, gorzej z realizacją chciejstwa...), ale to zaraz wyślę Ci mój nr tel na privie to się zgadamy
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Śro sie 05, 2015 10:26 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Anetko, czy obecnie któryś nasz kot ma opiekuna wirtualnego?
Obrazek

Pinezkowa

Post » Śro sie 05, 2015 10:27 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Pinezkowa pisze:Anetko, czy obecnie któryś nasz kot ma opiekuna wirtualnego?

nie, na ta chwilę tylko te maja opiekunów http://kotylion.pl/category/adopcje-wirtualne/

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro sie 05, 2015 10:32 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Pinezkowa pisze:
Zuza, zapraszam w piątek! i tak miałam kogoś prosić o podjechanie i przytrzymanie mi Sugar, bo ona potrafi takie fikołki fikać, jak trzeba łykać tabletkę, że ja sama nie radzę sobie :)

Sugar pięknie zjada wszelkie tabletki w kocim kabanosiku, które są do wyboru do koloru w kuchni :D
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Śro sie 05, 2015 10:48 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Biorę kolejny wtorek 18-go.

środa (05.08) - pandadp
czwartek (06.08) - mgska
piątek (07.08) - Pinezkowa
sobota (08.08) - marta765
niedziela (09.08) - dilah
poniedziałek (10.08) - marta765
wtorek (11.08) -Krystian i Ania
środa (12.08) - Duszek686
czwartek (13.08) - mgska
piątek (14.08) -
sobota (15.08) -
niedziela (16.08) -
poniedziałek (17.08) - MaPi
wtorek (18.08) -Krystian I Ania
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Śro sie 05, 2015 15:32 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Kupiłam na allegro rękawiczki winylowe pudrowane rozmiar S 100sztuk za 15zł i podkłady higieniczne rozmiar 40 x 60cm 2opakowania po 25sztuk (20zł za 1opakowanie) dla Porszaka, ale skoro on robi w kuwetkę to nie będą mi te rzeczy kompletnie potrzebne... a obecnie bardzooo potrzebuje kasy :( może ktoś chciałby kupić? :oops:
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Śro sie 05, 2015 18:32 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

pyma pisze:Sugar pięknie zjada wszelkie tabletki w kocim kabanosiku, które są do wyboru do koloru w kuchni :D

8O naprawdę? to spróbuję, może obędzie się bez pazuroczynów :mrgreen:

Marta napisałam tekst na fejsa o adopcjach. wyszedł strasznie dłuuuugi :D masz go na prywatnej skrzynce na tlenie.pl Indżoj :mrgreen:
Obrazek

Pinezkowa

Post » Śro sie 05, 2015 20:05 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Sugar mi dzisiaj strzeliła focha za te tabletki :evil: Tą dużą różową podzieliłam na 5 części i jest w woreczku strunowym, w którymś z pudełek z lekami Sugar. Jeść za bardzo nie chciała, kupy u niej w kuwecie nie było.
Na ogólnym na parapecie były zaschnięte wymioty.
Ptyś nadal mi się nie podoba, wygląda jak monstrum, Nikicie i Balbince też niczego nie brakuje... :( Nie sądzicie, że chrupki powinny być tylko w karmnikach?
Kocie posłanka: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=180429

Obrazek
https://www.facebook.com/Foszkowo-210350603059086/
https://www.facebook.com/Foszkovo-354082631836187/

Peggy ['] Gucio ['] Filipek ['] Pusieńka ['] Timuś ['] Maksio ['] Maja ['] Koksik ['] Belcia ['] Szarusia ['] Figunia ['] Baltazarek ['] Duduś ['] Tadzik ['] Bercik ['] Darwinek ['] Mentos ['] Pipi ['] Chmurka ['] Bambi ['] Płomyczek [']

pandadp

Od: Nie lip 20, 2014 22:20

Post » Pt sie 07, 2015 7:19 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Wszyscy wczoraj ładnie jedli - sugar pałaszowała, aż miło. Nikita jadła swój pasztecik kd, ale dodawałam jej troszkę felixa - reszta puszki w lodówce.

U Sugar tez nie było wczoraj kupy, ale były dwa siki. potem weszła jeszcze do kuwety i miałam sprawdzić, szłam po łopatkę i pewnie coś mi przeszkodziło, bo dopiero teraz mi się przypomniało, ze nie sprawdziłam tej kuwety :oops:

wczoraj przyjechała na chwilę Aneta i zadecydowałyśmy, ze Sugar zostaje na ogólnym, bo w tym pokoiku z metalowymi drzwiami by nam się chyba ugotowała i przy jej dolegliwości na pewno ciężej by zniosła taka temperaturę.

Kini tworzyłyśmy szpitalik ale nie chciała wychodzić. otwierajcie też, może wreszcie się odważy i wyjdzie. na siłę bym jej nie wyciągała. pomalutku.

Dałam wczoraj kotom mleczko - Nikita wypiła całą miskę, Balbinka też :mrgreen: Chłopaki pili na wyścigi :wink: - reszta mleka w lodówce.

Ptyś przechadzał się po kociarni - on rzeczywiście monstrum, on sie chyba tak obżera chrupkami.

Chrupek dałam mało, żeby zakrywały dno miseczek. jak wczoraj przyszłam to wszystkie miski , oprócz tej przy szpitalu były puste.
dostawiłam więcej misek z wodą, u Kini tez postawiłam 2.
Martwi mnie, że chłopaki jedzą tą josere dla seniorów, oni powinni dostawać bardziej energetyczne jedzonko.

mgska

Post » Pt sie 07, 2015 8:36 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

trochę mnie martwi to niekupkanie Sugar - mam nadzieję, że to przez mniejszy apetyt od upałów.

Te tabletki dla Sugar różowe ( podzielone w woreczkach strunowych ) - są bardzo duże. Wczoraj nie chciała ich sama zjeść - więc w końcu obcięłam małą strzykawkę - włóżcie tam tabletkę, wsadźcie Sugar do buzi dość głęboko - i delikatnie naciśnijcie tłoczek - wczoraj poszło pięknie - nawet nie zauważyła, że coś łyka - inaczej będzie słabo . Strzykawka jest w pudełku od werafloxu.
Rozmawiałam z dr Szulcem - trzeba wziąc dla Sugar drugą taką tabletkę na kolejne 5 dni - i jej podawać - ta, która jest kończy się chyba w niedzielę. Tabletkę można wziąć od naszych Pań Dr z Siedla - mają :ok:

Duszek686

Post » Pt sie 07, 2015 8:40 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Duszek686 pisze:trochę mnie martwi to niekupkanie Sugar - mam nadzieję, że to przez mniejszy apetyt od upałów.

Te tabletki dla Sugar różowe ( podzielone w woreczkach strunowych ) - są bardzo duże. Wczoraj nie chciała ich sama zjeść - więc w końcu obcięłam małą strzykawkę - włóżcie tam tabletkę, wsadźcie Sugar do buzi dość głęboko - i delikatnie naciśnijcie tłoczek - wczoraj poszło pięknie - nawet nie zauważyła, że coś łyka - inaczej będzie słabo . Strzykawka jest w pudełku od werafloxu.
Rozmawiałam z dr Szulcem - trzeba wziąc dla Sugar drugą taką tabletkę na kolejne 5 dni - i jej podawać - ta, która jest kończy się chyba w niedzielę. Tabletkę można wziąć od naszych Pań Dr z Siedla - mają :ok:

A jak się ta tabletka nazywa? Jak dziś zabierzemy Znajdka (ja albo Marta) to weźmie się taką tabletkę :ok:
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pt sie 07, 2015 9:30 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Król kociarni
Obrazek Obrazek

Kto pierwszy :wink:
Obrazek

Nikita, co podwójny podbródek ma :lol:
Obrazek

Balbisia po wypiciu miseczki mleczka
Obrazek

mgska

Post » Pt sie 07, 2015 10:45 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

Tabletka leku o nazwie Stomorgyl - Ania wie - tylko trzeba przypomnieć, żeby dała ;)
Dzięki Dziewczyny

Duszek686

Post » Pt sie 07, 2015 15:37 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury - koty szukają domków

dziś pojechałam wcześniej, żeby dyżurować w upale, ale nie piekielnym. niestety nie udało się - w kociarni jest 30 stopni! i jest sieczka.
wszystkie koty jadły ładnie gourmeta, niestety Nikita nie chciała nerkowego, tylko wsadziła łeb, yyy, to jest główkę, do miski Dyzia i mu bezwstydnie wyciamciała pasztecik. mleka też nie każdy chciał. kup było sporo, sików też. umyłam kuwetę z izolatki, ale ona ma takie fajne otwieranko, więc jutro można ją ustawić na swoim miejscu.
i niestety poległam do Stomyrgylu, ja się domyślałam, że to to. my to też mieliśmy kiedyś podawać mojej prywatnej kici i to musi być piekielnie gorzkie - Sugar się dławiła, wypluwała, a na koniec tak się spieniła, że wyglądała jak by miała wściekliznę. później doszła do mnie Zuza i próbowałyśmy we dwie i też lipa. Kasia albo Marta mają jej podać. ale co za producent-debil robi leki dla zwierząt gorzkie? resztę leków podałam - tę, co to 1/4 to w kabanosku, także się kicia nawet nie zorientowała ;)
poza tym cały dyżur meeega upalny. mam kilka zdjęć to później wrzucę.
Obrazek

Pinezkowa

[poprzednia][następna]