Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 31, 2013 20:09 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

ewar pisze:A nie lepiej wspólne ogłoszenie?

Wspólne byłoby najlepsze, choć w cuda to ja nie wierzę, że ktoś dałby im domek razem, bo dwóch nie chcą a co dopiero trójka. :cry:
Oczywiście za to wszystko co ich spotkało, czyli zostawienie przez matkę maluszków, choroba i straszne cierpienie ich siostrzyczki lub braciszka w efekcie nieleczonego kk utrata wzroku, oraz śmierć głodowa w męczarniach, szukanie jedzenia w środowisku bardzo niesprzyjającym, walka o przetrwanie w zimową porę, to jeżeli tak ktoś by pomyślał sercem a nie kieszenią, to....ech życie. :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw sty 31, 2013 20:17 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

Mam na myśli wspólne ogłoszenie, a napisać, że do domku w dwupaku lub na dokocenie.Osobiście znam tylko jeden przypadek adopcji w trójpaku, buraski od KropkaXL.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 31, 2013 20:54 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

Napisałam.Bardzo łzawych nie lubię, więc tylko wspomniałam jak źle im było.Myślę, że zdjęcia najbardziej przyciągają uwagę.
Proszę zmienić, jeśli coś jest nie tak.O charakterach kociąt niewiele wiem.

Bolek i Lolek oraz Tola, postacie nie z kreskówki, ale urocze kotki .
Kotki urodziły się późnym latem, były zdrowiutkie i śliczne, ale z jakiegoś powodu porzuciła je ich kocia mama.Czwórka maleństw próbowała radzić sobie sama, kocięta miały ogromną wolę życia.Niestety, głodowały, było im zimno ,jedno z kociątek zachorowało i straciło oczka.Po omacku szukało miski z nędznym jedzeniem, które kociakom wystawiano, ale jedzenia było mało , w dodatku kiepskie i biedak odszedł za Tęczowy Most.Dobra Dusza nie zdążyła z pomocą dla niego, pozostałą trójkę zabrała do siebie.Jest im już dobrze, mają ciepło i czysto,a w miseczkach dobre jedzonko.Zostały też od razu zabrane do lecznicy, przebadane dokładnie, odpchlone i odrobaczone.W uszkach mają jeszcze świerzb, ale są już intensywnie leczone, wkrótce zostaną też zaszczepione.Posiadają książeczki zdrowia.Kotki są urocze, bardzo grzeczne i niezwykle przywiązane do siebie.Wciąż się przytulają i wylizują sobie futerka.A te są śliczne, czyściutkie i lśniące.Sprawiają też wrażenie lekko przedłużonych.Boluś i Tola są łaciatkami, Loluś zaś jest czarnuszkiem.Szukają nie wychodzącego domku, ideałem byłby domek wspólny dla całej trójki, ale równie dobrze mogą być rozdzielone i pójść do domku, gdzie jest już inny kotek.Na pewno każde z nich będzie wspaniałym przyjacielem, który doceni pełną miseczkę, odrobinę miłości i mizianek, których tak bardzo brakowało im w dotychczasowym życiu.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, kotki przebywają w Pabianicach, ale możliwy jest dowóz w inne miejsce.Kontakt…..

ewar

Post » Czw sty 31, 2013 21:02 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

Dziękuję ewar. :1luvu: troszku zmienię, ale niedużo. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw sty 31, 2013 21:06 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

Zmień co chcesz.Nie epatowałabym za bardzo nieszczęściem, bardziej na tym, co jest teraz, jakie są , no i zdjęcia, zdjęcia...

ewar

Post » Czw sty 31, 2013 21:34 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

ewar pisze:Zmień co chcesz.Nie epatowałabym za bardzo nieszczęściem, bardziej na tym, co jest teraz, jakie są , no i zdjęcia, zdjęcia...

Też dużo nie zmienię. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lut 01, 2013 16:33 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

Uściski dla słodkich kotków :1luvu:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt lut 01, 2013 17:45 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

key_west pisze:Uściski dla słodkich kotków :1luvu:

Załatwione. :wink:

Tolusia dzisiaj już ładnie zjada, i nawet bawiła się. :D
Dwa chłopaki, czyli Luluś i Boluś dzisiaj to razem się bawiły, czyli gryzły, ganiały po klatce, z bziuchami i pazurkami w górze aż wszystko się trzęsło. Widać, że już się pogodziły z klatką, bo nawet jak się z nimi bawimy, to chodzą po pokoiku ale potem same idą do niej na odpoczynek. :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 02, 2013 10:32 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

Anna61 pisze:
ewar pisze:A nie lepiej wspólne ogłoszenie?

Wspólne byłoby najlepsze, choć w cuda to ja nie wierzę, że ktoś dałby im domek razem, bo dwóch nie chcą a co dopiero trójka. :cry:

Ania, kilka tygodni temu zrobiłam wspólne ogłoszenie dla czwórki młodziaków, które miała pod opieką moja koleżanka. Też u Cat-angel.
Wystarczyło jedno, dzieciaki poszły "na pniu". Dwa do wspólnego domu, a te, które były wyadoptowane pojedynczo do domów, gdzie już był inny kot (bo cały czas trułam kumpeli, że kot musi mieć towarzystwo, i takie domy wybrała).
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lut 02, 2013 13:48 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

Oczywiście będziemy próbować, aby było jak najlepiej dla kotków.

Malutkie już nauczyły się podnosić dupkę i ogonek przy głaskaniu. :D
Tu by chciały się miziać, a tu się boją, ale już jest coraz lepiej, jak już zacznę to bziucha wywalają i się nie boją. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 02, 2013 14:52 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

pisiokot pisze:Ania, kilka tygodni temu zrobiłam wspólne ogłoszenie dla czwórki młodziaków, które miała pod opieką moja koleżanka. Też u Cat-angel.
Wystarczyło jedno, dzieciaki poszły "na pniu". Dwa do wspólnego domu, a te, które były wyadoptowane pojedynczo do domów, gdzie już był inny kot (bo cały czas trułam kumpeli, że kot musi mieć towarzystwo, i takie domy wybrała).

Do sheriny pojechały trzy kociaki ode mnie.Też marzył mi się wspólny domek, ale każde poszło osobno, z tym, że do towarzystwa dla innego kota.Jedna pani żałowała, że nie wzięła od razu dwójki, bo to cudowne kotki były.Potem sherina miała trzy kociątka od nelka83 i też znalazły domki bardzo szybko, również każde osobno, ale nie będą jedynakami.To jest najważniejsze.

ewar

Post » Sob lut 02, 2013 20:38 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

Te koteczki są naprawdę śliczne, i to futerko takie puchate mają :D więc jestem dobrej myśli co do znalezienia im domków. :ok:
Moja Kasia je dzisiaj wymiziała, choć się bały, bo pierwszy raz ją widziały i w klatce najbezpieczniej. :wink:
Zdjęcia do ogłoszeń będą w innym terminie, tak na luzie a nie bojące dudki czy strachajło.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lut 03, 2013 10:43 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

Bardzo słusznie.Kotki od sheriny bardzo szybko zawsze znajdywały domki, dowiedziała się od osób je adoptujących, że spodobały się tak bardzo, bo były zdjęcia z dziećmi, kotki na rękach..itd.Ja takich zdjęć mieć nie mogę :evil:

ewar

Post » Nie lut 03, 2013 15:01 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

ewar pisze: Ja takich zdjęć mieć nie mogę :evil:

A to czemu?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lut 03, 2013 16:26 Re: Było, bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.W DT, szukają

wpadlam z kciukami za kociaki :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]