Filip, kot nikomu niepotrzebny… Wreszcie w domu !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt mar 29, 2013 20:43 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

andorka pisze:Gratulacje :piwa: :piwa: :piwa:

Dziękować :D
andorka pisze:To Filip w tej sytuacji powinien robić za gospodarza, no chyba, że za prezent ślubny 8)

Jeśli będzie grzecznie siedział na miejscu, mogę go zabrać. Ma już krawacik i białe rękawiczki :wink: Chociaż mam nadzieję, że nie będę musiała, bo jest jeszcze duużo czasu i Filip NA PEWNO będzie miał już dom.
andorka pisze:A który to lokal będzie uhonorowany waszym weselem? Czy bawicie się u kogos na działce?

Ja to w ogóle nie chcę żadnego wesela, ale nie udało mi się przeforsować tej wizji. Jest taka fajna knajpetka (http://www.nostalgiasokolniki.pl/index_flash.html), ma wszystko, co potrzebne- nawet można utopić się w stawie po pijaku.
Georg-inia pisze: i przepraszam, że przeze mnie ktoś został ugryziony przez przestraszonego kota nie wiedziałam, że jest pacjent w gabinecie, a troszkę mi się spieszyło...

A to nie przez to, że pacjent akurat był półmózgiem...?;) Trochę mu się pomieszało i dziabnął, zdarza się:) I tak jest grzeczniejszy od fretorów. One lubią upitolić i niepotrzebne im jakieś szczególne okoliczności- żrą, bo tak, bo chcą, bo wydaje im się, że powinni, bo się nudzą, bo się bawią, bo spóźniam się z żarciem, bo właśnie wstali, bo chcą spać, bo kot ich zdenerwował, a boją się mu podskoczyć itp:)
Jeśli ten wątek czyta potencjalny filipowy dom, chciałabym zaznaczyć, że sprawa nie dotyczy Filipka i że on się nigdy tak prostacko nie zachowuje:) On w takich okolicznościach ogranicza się do żałosnego narzekania na los :)

edit: Wdzięcznam za życzenia oczywiście :)
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Sob kwi 06, 2013 0:10 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Nowe ogłoszenia Filipa. To są moje szczyty sweetaśności i serc rwania, więcej nie wyciągnę, nie potrafię, cholera:

FILIP CHCE BYĆ ZNÓW KOCHANY PRZEZ CZŁOWIEKA!
Filip to prawdziwy dżentelmen. Zawsze uprzejmy, znakomicie wychowany i kulturalny. Dobrze się ubiera- nosi krawat i białe rękawiczki. Jest spokojny i opanowany, nigdy nie okazuje zdenerwowania- nawet kiedy zaczepiają go młodzi koledzy. Wie, jak należy się zachowywać, potrafi pokojowo rozwiązywać konflikty. Lubi spokój. Chciałby odpoczywać w wygodnym fotelu i przy kominku prowadzić długie rozmowy z przyjaciółmi.

Filip jest kotem i nie ma kominka, fotela ani nawet domu. Jego poprzedni właściciel wyrzucił go jak niepotrzebny sprzęt. Może Filip zestarzał się? Zachorował? Nabrudził w domu? Albo po prostu się znudził? Nie dowiemy się już. Teraz Filip czeka na swoich prawdziwych opiekunów i prawdziwy dom, w którym zostanie na zawsze.

Filip ma około ośmiu lat. Jest wykastrowany, zaszczepiony i przebadany przez weterynarza. Uwielbia towarzystwo człowieka- głaskanie, przytulanie i spanie na kolanach:) Jest bardzo łagodny. Dobrze dogaduje się z innymi niedominującymi kotami. Szuka domu niewychodzącego (lub wychodzącego w bardzo spokojnej i bezpiecznej okolicy). Możemy dowieźć kocurka do innego miasta. Z nowym opiekunem zostanie podpisana umowa adopcyjna.
Obrazek

asia-lodz

Post » Śro kwi 10, 2013 15:05 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Całkiem fajne zapytanie o Filipka nadeszło :) Zadałam kilka pytań, zobaczymy.

edit: trudno pracuje się z połową kota na kompie. A mogłam zostać, na przykład, spawaczem.
Obrazek

asia-lodz

Post » Śro kwi 10, 2013 19:23 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

asia-lodz pisze:edit: trudno pracuje się z połową kota na kompie. A mogłam zostać, na przykład, spawaczem.

:ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro kwi 10, 2013 21:07 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

asia-lodz pisze:Całkiem fajne zapytanie o Filipka nadeszło :) Zadałam kilka pytań, zobaczymy.

no to trzymam kciuki !

wolsik

Od: Czw lis 22, 2012 12:46

Post » Pt kwi 12, 2013 13:29 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Znowu kasta nieodpisywaczy. Ja wysłałam dużo informacji o Filipku i moje pytania dot. warunków (wolsik wie, że nie jestem patologicznie wścibska :wink: ), a państwo na to ani be, ani me, ani kukuryku, ani pocałuj nas w d..., ani chociażby "rezygnujemy z kota". A wyglądali fajnie :(
Obrazek

asia-lodz

Post » Pon kwi 15, 2013 8:16 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

szkoda, barany jedne :( a czekałam na telefon od Ciebie...

Georg-inia

Post » Pon kwi 15, 2013 8:39 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Najwidoczniej to nie był jeszcze TEN dom.

asia-lodz pisze:wolsik wie, że nie jestem patologicznie wścibska :wink: (

mam być miły czy szczery? :ryk: :piwa:

wolsik

Post » Pon kwi 15, 2013 12:28 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Georg-inia pisze:szkoda, barany jedne :( a czekałam na telefon od Ciebie...

A telefonu waćpani to nie mam, mogłam jedynie miauczeć na miau.
Ja czekałam na nich. W każdym razie frety i Filip zawsze zapraszają :)

wolsik pisze:mam być miły czy szczery?

Eeeeej! Czy ja Cię pytałam, czy jesteś wegetarianinem, polujesz, grasz na okarynie, a sytuacjach intymnych chłoszczesz się surowym porem, śpiewając "Witaj nam, witaj, poranna jutrzenko"...? Nie. A mogłam :twisted:

A tym ludziom zadałam takie pytania:
-czy zamierzają wypuszczać kota
-czy mają inne zwierzęta
-czy są przygotowani na trudności adaptacyjne (lęk, zniszczenia itp.)
-czy nie mają alergii
-czym będą karmić
-i czy podpiszą umowę
I wyjaśniłam, dlaczego je zadaję. Pytania były poprzedzone rozbudowanym info o Filipie.
No bez jaj, doprawdy, to nie były jakieś kosmiczne wymagania.
Pewnie pójdą do schronu, wezmą coś śliczniusiego i potem będzie wielkie zdziwko, że to coś się boi/ jest chore/ nie chce się przytulać/ wali poza kuwetą/ niszczy/ miauczy/ biega itp.
Rozmowy z adoptującymi są po to, żeby dobrać właściwego kota do właściwych ludzi, tak żeby obie strony były zadowolone. Jeśli nie będzie to mój kot, to przecież mogę zaproponować inne.
Obrazek

asia-lodz

Post » Pon kwi 15, 2013 12:54 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

asia-lodz pisze:
Georg-inia pisze:szkoda, barany jedne :( a czekałam na telefon od Ciebie...

A telefonu waćpani to nie mam, mogłam jedynie miauczeć na miau.
Ja czekałam na nich. W każdym razie frety i Filip zawsze zapraszają :)

taaa, no to śmy się z andorką umówiły :twisted: byłam przekonana, że dała Ci telefon do mnie. Ja na miau nie zaglądam od piątkowego popołudnia aż do poniedziałku. W ogóle komputera nie włączam. Chyba, że się pali, albo co...

Georg-inia

Post » Pon kwi 15, 2013 13:04 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Jak się pali to włączasz komputer?
Nie powiem, dziwne :roll: :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon kwi 15, 2013 13:10 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

asia-lodz pisze:A tym ludziom zadałam takie pytania:
-czy zamierzają wypuszczać kota
-czy mają inne zwierzęta
-czy są przygotowani na trudności adaptacyjne (lęk, zniszczenia itp.)
-czy nie mają alergii
-czym będą karmić
-i czy podpiszą umowę
I wyjaśniłam, dlaczego je zadaję. Pytania były poprzedzone rozbudowanym info o Filipie.
No bez jaj, doprawdy, to nie były jakieś kosmiczne wymagania.

teraz to przesadziłaś, to mi zadałaś więcej pytań na "dzieńdoberek" .... :evil:

A pytanie "czym będą karmić" jest typowym przykładem pytania o wegetarianizm :ryk: :piwa:

Głowa do góry, Filipek znajdzie fajny dom, sama zobaczysz :)

wolsik

Post » Nie maja 12, 2013 14:46 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Obrazek

Filip czeka.
Marudny jest strasznie, kiedy tylko wychodzimy z pokoju, podnosi wrzask. Brakuje mu towarzystwa :(
Obrazek

asia-lodz

Post » Nie maja 12, 2013 15:03 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

Kot w pełnej szczęśliwości :1luvu:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie maja 12, 2013 15:10 Re: Filip, kot nikomu niepotrzebny… DT jest !!! Szukamy stał

andorka pisze:Kot w pełnej szczęśliwości :1luvu:

On po prostu nie jest z tych, co się krępują :)
To mi pozwala optymistycznie patrzeć w przyszłość- Fifi lubi mnie niewątpliwie, ale jeśli zostanie adoptowany, na pewno nie będzie miał problemu z nową osobą, byle by było głaskane :)
Obrazek

asia-lodz

[poprzednia][następna]