BRZDĄCE Wszystkie szkrabiki w swoich DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 23, 2010 10:44 Re: BRZDĄCE zostały 3 maluszki - pomóż nim zamarzną! DT/DS!!!

jhet pisze: I podziwiam cie za ten drapak, zrobić takie cos samemu to chyba nie lada wyzwanie. Dla mnie jakiekolwiek majsterkowanie to czarna magia, wiec tym bardzie jestem pod wrazeniem - chetnie zobacze dzieło, jak juz bedzie skonczone :) To czekamy cierpliwie na zdjęcia :ok:

HA! Przyłapałam Cię jhet! A mnie to radzisz dla Szejkinsa drapak samemu zrobić :ryk: no to w ładne rzeczy mnie pakujesz! :lol: :lol: hihihi...

Super wiadomości o kocinkach! Strasznie się cieszę, że będą razem!

A teraz to już kciuki za pozostałe maluchy. Jakaś nadzieja na TDT dla nich? A może domek jakiś fajny? :roll:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pon sie 23, 2010 10:57 Re: BRZDĄCE zostały 3 maluszki - pomóż nim zamarzną! DT/DS!!!

Myrzapl, ja cie chcialam wrobić tylko w taki mały drapaczek, coby szejkowe łapki sie na nim tylko zmieściły i wam kanap nie zaczęły przerabiac, a katri to sie domyslam, ze jakąs wielką konstrukcję do zabawy i skakania buduje a la drzewko :lol:

Jak na razie w sprawie malców cisza, tzn. jest jeden domek awaryjny dla jednego brzdąca na północy Polski, ale wychodzący i daleko... Wygląda na bardzo fajny i jak nie bedzie innej opcji to którys maluch tam pojedzie, ale wolałabym cos bliżej znaleźć. Podobno oczy obu kocurków-braci są juz w calkiem niezłym stanie, wiec po zrobieniu kociakom zdjec i ogłoszeniu powinny szybko domki znalezc, ale trzeci maluch podrzutek no to tragedia... Jakby ktos mogl wziac malce na te 6 dni od 1 do 6 wrzesnia, to mogłyby wszystkie przyjechac do Warszawy, a nie wiem, kiedy znowu bedzie taka szansa. I 6 wrzesnia bym maluchy odebrala i podrzuciła do myrzaplowego domu :mrgreen: , no chyba, ze by sie jakis inny DT znalazł...

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Pon sie 23, 2010 16:20 Re: BRZDĄCE zostały 3 maluszki - pomóż nim zamarzną! DT/DS!!!

Hopsnę sobie maluchy... :ok:

jhet

Post » Wto sie 24, 2010 8:39 Re: BRZDĄCE zostały 3 malce - pomóż nim zamarzną! TDT NA 6 DNI!!

Maluchy w górę :ok: Potrzebny DT lub TDT na 6 dni od 1 września dla trzech cudnych szkrabów!

jhet

Post » Wto sie 24, 2010 11:04 Re: BRZDĄCE zostały 3 malce - pomóż nim zamarzną! TDT NA 6 DNI!!

cześć!
gosiar przeczytałam skrupulatnie wasz wątek także wiem jakie niebezpieczeństwa na maluchy czekają.. nie byłam w końcu u weta bo czasu nie starczyło, dziś podskoczę. Nie powiedział mi jaki to środek, najwyżej jak będzie jakiś kompleksowy to go namówię na antyświerzbowy i odrobaczkowy oddzielnie.
Daję maluchom krowie mleczko trochę rozwodnione i nic im nie jest, kupki ok :ok: :) zawsze takie mleczko dawałąm moim kotkom i nie było problemów. Nie jestem zwolenniczką kupowania mleka tylko dla kotów...
jhet rzeczywiście Mizia vel Srebrusia jest bardziej dziecinna, od razu mi się pakuje na kolana jak tylko usiądę :) A Kizia vel Iskierka wszędzie włazi gdzie nie wolno. Na temat wieczornych szaleństw się nie chcę wypowiadać bo u mnie i tak co woiczór w domu Armagedon :lol: Moje dziecię dostaje codziennie wieczornego szału a teraz razem z kotami to już wszystko roznoszą. Kotki nie mają nic przeciwko jego ultradźwiękowym piskom i ganiają za papierkami :lol:
Co do drapaka to przynajmniej mam wieczorami zajęcie :) Zawsze lubiłam pomajsterkować a taki drapak to nie lada wyzwanie. Rzeczywiście robię coś w rodzaju drzewka bo co i raz coś dokładam i się robi większy i większy.... Ciekawe czy mi się do pokoju zmieści :?
Podliczyłam sobie koszt takiego drapaka: w sklepie porządny kosztuje od 250 do 500zł. Ja w Castoramie kupiłam drewna, kątowników, śrubek za ok 100zł, dodatkowo sznur sizalowy za ok 20zł. I zrobię porządną konstrukcję z kilkoma półkami i pięterkami. Powinno coś wyjść ciekawego :) Kto wie, może się zajmę wyrabianiem drapaków :ryk:
Zdjęcia później, pa!

katri

Od: Pon sie 23, 2010 8:13

Post » Wto sie 24, 2010 11:27 Re: BRZDĄCE zostały 3 malce - pomóż nim zamarzną! TDT NA 6 DNI!!

Dzięki katri za wieści :) Tylko bardzo cię proszę, nie dawaj maluchom mleka krowiego - koty nie trawią laktozy i takie mleko może spowodować ból brzucha u koteczek albo biegunkę, która u kociaków może nawet zagrażać ich życiu. W sklepach można bez większego problemu kupić mleko dla kotów, które po prostu nie ma w sobie laktozy i jest dla kociastych o wiele zdrowsze :ok: Dorosłym mleko krowie od czasu do czasu nie powinno zaszkodzić, ale maluchom bym go nie dawała.

A z tym drapakiem to super, ale dziewczyny będą miały radochę :D Ja chciałabym mieć kota też dlatego, żeby móc właśnie takiego drapakowego giganta kupić albo zrobić, podokładac te wszystkie hamaczki, budki... Cudo, tylko właśnie w sklepach strasznie drogie :? Cierpliwie czekam na zdjęcia :wink:

jhet

Post » Wto sie 24, 2010 19:53 Re: BRZDĄCE zostały 3 malce - pomóż nim zamarzną! TDT NA 6 DNI!!

Możesz, katri, dać im jogurt, kefir, ale mleko krowie jest o tyle niebezpieczne, że może rzeczywiście pojawić się problem sraczkowy. Niektóre koty tolerują laktozę, ale jest to rzadkość podobno.
Drapaka i zdolności majsterkowicza bardzo zazdroszczę! :)

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro sie 25, 2010 8:47 Re: BRZDĄCE zostały 3 malce - pomóż nim zamarzną! TDT NA 6 DNI!!

Kocia Mama - nie ma szans jej wysterylizować w Augustowie, sąsiedzi nawalili na całej linii, są non stop pijani i nie ma co z nimi więcej gadać (fajnych mam sąsiadów :roll: ). A więc, jeśli się uda złapać kocicę, to przyjedzie do Warszawy w niedzielę wieczorem. Jeśli myrzapl się zgodzi, to przetrzymałabym kicię tę jedną noc u niej w domu, a następnego dnia zawiozła do Koterii na sterylkę. Może wreszcie będzie z nią spokój :roll:

A Kociaki też moga przyjechać w niedzielę (jednak dwa, bo czarnego sąsiad znowu postanowił sobie zatrzymać!!!! :evil: ) ale nie mam co z nimi zrobić. 1 września wyjeżdżam, weźmie ktoś maluchy na 6 dni...? :(

jhet

Post » Śro sie 25, 2010 12:01 Re: BRZDĄCE zostały 3 malce - pomóż nim zamarzną! TDT NA 6 DNI!!

Nie ma problema z przetrzymaniem. Zgrajmy to na email, bo klucze u sasiadki.

Beznadziejni ci sąsiedzi, to trzeba przyznać. Ale tak często z kieliszkowymi :( biedna kicia... taką opiekę już chyba będzie mieć cały czas :(

Czy ktoś może maluchy wziąć na baardzo krótki tdt? 6 dni! To naprawdę niedługo, a dla maluchów to być albo nie być...
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Śro sie 25, 2010 16:15 Re: BRZDĄCE zostały 3 malce - pomóż nim zamarzną! TDT NA 6 DNI!!

Dzięki myrzapl :D Już piszę maila :wink:

A maluszki nadal czekają na domki! Nieśmiały (lub nieśmiała, płeć jeszcze nieznana) kociaczek podrzutek oraz zakochany w człowiekach, bardzo samodzielny Oczko, który już jest prawie zdrowy :ok:

jhet

Post » Śro sie 25, 2010 20:08 Re: BRZDĄCE zostały 3 malce - pomóż nim zamarzną! TDT NA 6 DNI!!

od 1-go września na 6 dni to ja chyba mogę je wziąć bez problemu bo powinno mi się właśnie zwolnic miejsce po moich 3 tymczaskach i akurat mam to miejsce wolne na tydzień :!: (,bo zaraz potem mam umówione następne maluchy)
jeszcze się upewnię u "aniki"
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 25, 2010 20:49 Re: BRZDĄCE zostały 3 malce - pomóż nim zamarzną! TDT NA 6 DNI!!

smarti, maluchy znalazły dziś domek tymczasowy do końca września :D Mam nadzieję, że się dziewczyna nie rozmyśli, ale gdyby tak się stało to będę cie wtedy prosić o pomoc :wink: Dzięki wielkie! :piwa: Uff, ale mi ulżyło... Tylko żeby się dały złapać brzdące małe, szczególnie ten najbardziej płochliwy...

jhet

Post » Śro sie 25, 2010 22:56 Re: BRZDĄCE zostały 2 kochane malce - szukają ciepłych domków!

ok,super.
a mam takie może głupie pyt :mrgreen:
czy temu sąsiadowi tego czarnulka nie można ukraść po prostu 8O 8O
-wiem że to podżeganie do przestępstwa ale strach pomyśleć co kicię u pijaka może spotkać...tylko głód i poniewierka :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sie 25, 2010 23:17 Re: BRZDĄCE zostały 2 kochane malce - szukają ciepłych domków!

Może i ukrasc mozna... Ale trudne by to było, i nie ma komu - musiałby to byc ktoś nieznany, i kiedy nikogo z mojej rodziny by tam nie było, bo gdyby kociak znikł to od razu padłoby na nas :roll: A temu sąsiadowi lepiej się nie narażać.

jhet

Post » Śro sie 25, 2010 23:31 Re: BRZDĄCE zostały 2 kochane malce - szukają ciepłych domków!

no tak....
ale mnie się wydaje że na tym forum i niemożliwe staje się możliwe..

ale skoro tak to może jak będziesz to zawież mu jakieś dobre żarełko dla kociaka w prezencie(nie tyle drogie co dużo)...niech bidulka chociaż podeżre sobie co lepszego
,a kociego żarcia to pijak nijak nie przechla.. :mrgreen:

smarti

[poprzednia][następna]