Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 24, 2010 8:42 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Dziewczyny chciały tylko zwrócić uwagę, by po prostu uważnie wybierac domy. Nie miałyśmy na myśli Ciebie.
Zresztą zawsze jest taka procedura.
Życzę powodzenia :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon maja 24, 2010 8:52 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

każdy kiedyś musi zacząć :)
ja najpierw wzięłam kota ale z allegro (chociaż kot był i na miau) ... a potem trafiałam na miau :)
bardzo dobrze że koty już zabrane, niemniej przerażające jest to że było ich tam aż tyle... z pierwszych postów wyglądało że jest raptem może z 6
ależ te małe będą cudne jak się odpasą i wygłaskają :)
mam nadzieję ze będziemy mieli okazję zobaczyć zdjęcia z nowych domków za kilka miesięcy - powodzenia
Tiramisu moja mała iskierko...bardzo przepraszam

vilinskonov

Od: Śro sty 20, 2010 11:39

Post » Pon maja 24, 2010 9:03 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Śpieszę donieść: jutro rano zawożę 3 kotki do Koterii !!! :D Potem wrócą do nas dojść do siebie.

W związku z tym - Piotrze nie umawiaj terminu, ale dzięki ogromne!!! Napiszę od razu na wątku Kociej Kasy.

Ps. Ta jedna krótkowłosa trikolorka to też jednak dziewczyna, więc to będzie następna sprawa. No i kastracje, ale wszystko po kolei...
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pon maja 24, 2010 9:14 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Dobry wet wysterylizuje maluchy od 13 tygodnia, a w Warszawie są tacy weci. Ja bym ciachnęła te małe rude przed wydaniem, one są tak piekne, że nie warto kusić złego...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon maja 24, 2010 9:17 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Ja też jestem na forum od niedawna, ale to nie znaczy że dopiero teraz zainteresowałam się kotami. Koty towarzyszą mi od dzieciństwa, jako dziewczynka odpierałam niejeden poród bo miałam kocicę, które nie urodziła jak nie siedziałam obok. Niestety wtedy nie było tak głośno o sterylizacji. Forum miau zaczełam czytać w związku z chorobą mojego kota, niestety nie udało się jej uratować a znalazłąm ją jako 10 tygodniowe dzikie kocie, brudne nawet nie było widać jaki to kolor, później po umyciu okazało się że to piękna tri. A teras mam 7 miesięczną kotkę mieszańca brytka. To że ktoś ma małą liczbę postów nie świadczy o niczym. Nie boje się wizyty przed adopcyjnej i serii pytań.

anda70

Od: Sob maja 15, 2010 20:59

Post » Pon maja 24, 2010 9:23 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

To naprawdę bardzo dobre wiadomości. Powodzenia. Ja swoją sterylizuję w czerwcu.

anda70

Od: Sob maja 15, 2010 20:59

Post » Pon maja 24, 2010 9:27 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Ślędzę wątek od początku, ale dopiero teraz odzywam się. Mocne kciuki za Was i za kotki :ok: Jestem pełna podziwu dla Waszej akcji. I zakochana w rudym chłopczyku :1luvu: żeby tylko właścicielka mieszkania pozwoliła mi na drugiego kota bo moja nudzi się sama :|

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon maja 24, 2010 9:33 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Maueczarne,kotki z Białej,z Twojego podpisu są w domkach :ryk: banerek możesz odpiąć.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 24, 2010 9:40 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Dziewczyny "małopostne" nie urażac sie.Kazdy dom czy to forumowy czy nie powinien byc obejrzany i prześwietlony.To o koty chodzi i człowiek dmucha na zimne!

Gratulacje za Koterię. 4 dziewczyna też szybko powinna trafić pod nóż bo moze byc w ciązy, zaraz zajsc lub dostać rujki.Wybór ogromny :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 7 >>

Post » Pon maja 24, 2010 10:01 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Osobiście... my adoptowaliśmy 2 koty (i to całkiem niedawno) w momencie, kiedy kotów nigdy wcześniej nie mieliśmy, nie wiedzieliśmy o miau itp itd. Więc myślę, że najważniejsze jest podejście do sprawy, zaangażowanie.

Mamy kilka domków na oku - przepraszam Was, ze jeszcze nie odpowiedziałam!
Małe rudzielce już same odstawiły się od matki (dobrze dla matki). Widać jak są najedzone, nie szukają już pod brzuchem...
Dziewczynka pokichuje - postaram się podjechać z nią dziś do wetki. Jest niby lepiej, ale jeszcze nie zupełnie dobrze. Futerko też im coraz ładniej pachnie. Naprawdę trzeba się starać, żeby ich nie całować... :1luvu:

Mam wątpliwość przed ciachaniem maluszków już niedługo. Ale rozumiem Wasze niepokoje.
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pon maja 24, 2010 10:05 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

W USA standardowo sterylizuje sie maluchy. W Polsce robi to coraz więcej hodowców. Naprawdę, przemyslcie to.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon maja 24, 2010 10:45 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ewar pisze:Maueczarne,kotki z Białej,z Twojego podpisu są w domkach :ryk: banerek możesz odpiąć.

Jejku, jaka ja zakręcona. Dzięki za przypomnienie ;) Doskonale wiem, że są już w domkach i miałam odpiąć a sklerotyczka zapomniała.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon maja 24, 2010 12:03 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:
Mam wątpliwość przed ciachaniem maluszków już niedługo. Ale rozumiem Wasze niepokoje.

Można je byłoby przetrzymać aż dorosną do ciachania albo zawrzeć taką klauzulę w umowie adopcyjnej i dać maluchy rzeczywiście do sprawdzonego/zaprzyjaźnionego domu.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Pon maja 24, 2010 12:35 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Watek podczytuje. Jesteście wspaniali trzymam :ok: :ok: :ok:

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

[poprzednia][następna]