Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków w DS-ie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 20, 2020 17:19 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

A jednak :evil: Benia za blisko, zdaniem Pusi się położyła i dostała łapą. Benię wygłaskałam natychmiast, Na Pusię nakrzyczałam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 21, 2020 14:45 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Fatalny dzień dzisiaj :( Jadzi nie było, ale to już norma. Pojechałam do Kulek i nie było nawet tego sreberka. Sikorek też nie widziałam. Czyżby myśliwi w ramach walki z ASF wytłukli wszystko, co żywe, tak na wszelki wypadek? Żartuję, ale tak naprawdę to mi nie jest dzisiaj do śmiechu. Zobaczę, co będzie w czwartek.

ewar

Post » Wto sty 21, 2020 15:11 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:Fatalny dzień dzisiaj :( Jadzi nie było, ale to już norma. Pojechałam do Kulek i nie było nawet tego sreberka. Sikorek też nie widziałam. Czyżby myśliwi w ramach walki z ASF wytłukli wszystko, co żywe, tak na wszelki wypadek? Żartuję, ale tak naprawdę to mi nie jest dzisiaj do śmiechu. Zobaczę, co będzie w czwartek.

ptaszków mniej przylatuje bo jest dość ciepło
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 21, 2020 15:16 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

U nas dziś słonecznie ale zimny wiatr wszystko psuje :cry:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sty 21, 2020 15:59 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Wiatr był okropny, ciężko mi było jechać pod hutę, bardzo się męczyłam. Z powrotem było trochę lżej.

ewar

Post » Śro sty 22, 2020 8:13 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Pisałam i wklejałam nawet zdjęcia kotów, dla których moja siostra kupuje karmę. Spieszę donieść, że koty są wyłapywane , ciachane i, jeśli to potrzebne leczone. Klatka-łapka jest na terenie zakładu. Jedna kotka dzisiaj wraca do siebie, druga/drugi jest w drodze do weta. Balsam na mą duszę :D Znalazła się tam jedna energiczna osoba, kociara, która to wszystko zorganizowała. Można?

ewar

Post » Śro sty 22, 2020 17:20 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Przyszło dzisiaj zamówienie z Zooplusa, a w nim gratisowe, wściekle drogie saszetki Nutro. Praktycznie samo mięso, wyglądają i pachną ładnie. Tylko Pusia trochę zjadła, reszta totalnie tę karmę zlekceważyła. Podobnie u p.Izy. Nasze koty mają chyba chamskie podniebienia, jak mawiała jedna z moich koleżanek :wink:

ewar

Post » Śro sty 22, 2020 17:26 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:Przyszło dzisiaj zamówienie z Zooplusa, a w nim gratisowe, wściekle drogie saszetki Nutro. Praktycznie samo mięso, wyglądają i pachną ładnie. Tylko Pusia trochę zjadła, reszta totalnie tę karmę zlekceważyła. Podobnie u p.Izy. Nasze koty mają chyba chamskie podniebienia, jak mawiała jedna z moich koleżanek :wink:

Moja Migotka ma chamskie i to napewno :mrgreen: lubi ludzkie jedzenie a z saszetek to te z dolnych półek np sheba. Mięsko lubi ale tylko świeże, przemrozone jest już be. :strach:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro sty 22, 2020 17:47 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

U mnie też powodzeniem cieszy się mięso i chyba najbardziej smakuje im wieprzowina. Kupuję dwójkę, czyli takie niezbyt ładne, tłustawe, dość tanie i to wsuwają ze smakiem. Wszystkie. P.Iza kupiła maluchom medaliony z indyka, to ładne, drogie mięso. Nie zjadły, a moją kiepską wieprzowinę owszem, nawet talerzyki wylizały. No i dobrze. Moje domowe stale i niezmiennie kochają Purizon.

ewar

Post » Śro sty 22, 2020 18:29 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:Przyszło dzisiaj zamówienie z Zooplusa, a w nim gratisowe, wściekle drogie saszetki Nutro.

to samo u mnie. 9 kotów ( bo jedna nawet powąchać nie chciała ) zjadło łącznie 1 ( słownie ) jedną saszetkę. w zasadzie niecałą, bo dojadł po nich właśnie przed chwilą pies. Miało być na urozmaicenie, bo ciągle nochami kręcą na wszystko i kicha. Ale coś z tymi saszetkami chyba nie tak, bo część moich jednak te wysokomięsne jada, trzeba często zmieniac, ale jadają. A tu bojkot na całej linii.
A jak Mela i dzieciaki? miały okazję spróbować?
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Śro sty 22, 2020 18:30 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:Przyszło dzisiaj zamówienie z Zooplusa, a w nim gratisowe, wściekle drogie saszetki Nutro. Praktycznie samo mięso, wyglądają i pachną ładnie. Tylko Pusia trochę zjadła, reszta totalnie tę karmę zlekceważyła. Podobnie u p.Izy. Nasze koty mają chyba chamskie podniebienia, jak mawiała jedna z moich koleżanek :wink:

też im wzięłam tę karmę, jak darmo to czemu nie brać, zawsze któreś zje :wink:
no i jedzą ....Tofik i Elenka, Rudzia trochę, a Daisy tradycyjnie prawie wcale :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw sty 23, 2020 7:38 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

maczkowa pisze:A jak Mela i dzieciaki? miały okazję spróbować?

Nie, kurier był wieczorem. Mela i kociaki jedzą wszystko.

ewar

Post » Czw sty 23, 2020 13:26 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Wróciłam spod huty i od Kulek. Jadzi nie było, chociaż dzisiaj czwartek. Sreberko owszem, było głodne, w miskach nie było nawet jednej chrupki. Niestety, sroki również się załapały na posiłek , a kot się ich boi 8O Pilnowałam chwilę, ale to na nic. Było za to mnóstwo sikorek, takich z żółtozielonymi brzuszkami. Ale pięknie jadły :lol: , nie mogłam się napatrzeć.

ewar

Post » Czw sty 23, 2020 13:34 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Co do kociej karmy to zauważyłam, że :D: (to nie chamskie podniebienie, to to raczej chamski nos!) Im bardziej mi śmierdzi tym koty bardziej zadowolone :?
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw sty 23, 2020 13:44 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:Wróciłam spod huty i od Kulek. Jadzi nie było, chociaż dzisiaj czwartek. Sreberko owszem, było głodne, w miskach nie było nawet jednej chrupki. Niestety, sroki również się załapały na posiłek , a kot się ich boi 8O Pilnowałam chwilę, ale to na nic. Było za to mnóstwo sikorek, takich z żółtozielonymi brzuszkami. Ale pięknie jadły :lol: , nie mogłam się napatrzeć.

te żółtozielone to bogatki

szkoda , ze Jadzia nie pamiętała, ze dzisiaj czwartek :(
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]