Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
hanna1974 pisze:Witam. Do tej pory całej sytuacji przyglądałem się z boku. Ale chyba czas żebym coś napisał. W wypowiedziach Agnieszki i Rafała jest wiele sprzeczności na całym tym wątku. Po co dodaliście do umowy § 9 skoro §8 zupełności by wystarczył jeżeli chcielibyście się dogadać. Zresztą dodanie tego punktu wskazuje na fakt że zakładaliście że chcecie kota z powrotem. Wystarczyło powiedzieć że chcecie się przekonać jak to będzie bez Kubusia i wtedy zdecydujecie. Tylko naszym kosztem. Ja też czuje się oszukany całą ta sytuacją. Ostatnim argumentem poruszanym przez Rafała i Agnieszkę jest akceptacja Kubusia przez Kajtka. Jakoś mi ta akceptacja się mało podoba. Przed adopcją nasłuchałem się jak to wygląda. Koty musiały być w oddzielnych pomieszczeniach bo Kajtek bije Kubusia. Nawet wtedy gdy byliśmy w DT to Agnieszka i Rafał cały czas pilnowali Kajtka, żeby koty się nie zbliżyły do siebie bo Kajtek może niespodziewanie zaatakować Kubę. Kajtek jest bardzo nerwowym kotem co było zresztą widać i my mieliśmy obawy żeby go pogłaskać bo nie wiedzieliśmy jak się zachowa. Jeżeli akceptacja innego kota przez Kajtka polega na tym, że Kajtek traktuje kota jak worek do bicie to ja przepraszam, ale czegoś tu chyba nie rozumiem. Teraz czytam jaka to była miłość między kotami i jak to było wspaniale. Polubiłem Kubusia i na pewno nie zgodzę się, żebyście nim leczyli ADHD swojego kota. U nas nikt kota nie bije.
Artur
serotoninka pisze:Siostra Kubusia, Silver, jutro idzie do nowego domu! A ja się cieszę ! Oczywiście będę tęskniła ale dam radę! A domek zapowiada się fantastycznie! Punktu 9 w swojej umowie nie umieszczam! Państwo, którzy mają wziąć ode mnie małą czytali ten wątek i się niepokoją i każą mi się 100 razy zastanowić... Oj namieszałyście dziewczyny! Udało się dojść do jakiegoś porozumienia?
ASK@ pisze:fakt namieszałyscie i powinniście dojść wreszcie do jakiegoś poroaumienia!!!Szybko!
Szkodzi to przede wszystkim wyadoptowanemu kociakowi ale jak widac również nam, forumowiczom,domkom forumowym!Wprowadza niepotrzebny ferment i niepewność we wzajemnych relacjach!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 16 gości