Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 12:36 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel pilnie szuka domu!! W-wa

super :D
kciuki som
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro paź 28, 2009 12:39 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel pilnie szuka domu!! W-wa

Ło matko.. Dzięki!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro paź 28, 2009 12:43 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Dzięki Moniś!!

Kaprys2004

Post » Śro paź 28, 2009 12:48 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Ekstra !!!! :ok:
Wirka
Obrazek
moje stforki -wytforki hi hi http://wylegarnia.com/artysci/1863,Afrus

Ewa Lutomska

Od: Pon wrz 21, 2009 9:54

Post » Śro paź 28, 2009 12:57 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

no jasne, że kciuki są, nawet bardzo dużo kciuków :D
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro paź 28, 2009 13:10 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Dzięki Kochane.. Bardzo, bardzo.
Karmiś jest specyficzny i.. tego się boję. Oby ustalili sobie szybciutko hierarchię i brali z życia to co najlepsze w duecie..
Kolejny raz pokazuje się, że w nowym miejscu/domu kot może kompletnie inaczej się zachowywać 8O

Kaprys2004

Post » Śro paź 28, 2009 13:11 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

na pewno szybko sie dogadaja :) Karmelku pozdrawiam :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro paź 28, 2009 13:14 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Karmiś da radę, sama widziałam że umie się zaprezentować od jak najlepszej strony jesli tylko chce :ok:
Obrazek
Misza&Lusia
viewtopic.php?f=13&t=93375 <- Koty od Kaprys2004

mysh84

Od: Pon sty 05, 2009 13:36

Post » Śro paź 28, 2009 13:47 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Tak, widać jak chce to potrafi.. :lol:

Kilka tygodni temu przeurocza para chciała ode mnie go adoptować. Koniecznie czarnego kota. Miałam tylko jednego takiego tymczasa. Podobał się. Ale nie dał im szansy.. Wszystkie nasze koty, rezydenci i tymczasy, zainteresowały się gośćmi, tylko nie Karmel!! Nawet kilkakrotnie przyprowadzany nie wykazał zainteresowania. Ani zabawkami, ani niczym..
Ludzie chcieli wziąć mojego rezydenta Lesia, który zachowywał się bardzo przyjaźnie i zabawowo, ale nie dałam :twisted:
A następnego poranka Karmiś przyszedł do mojego łóżka na mizianki, chyba po raz pierwszy! Pewnie chciał powiedzieć: "Ja wybieram. To jeszcze nie ten domek!! Zobacz, ja umiem być miziasty!!"

Nie ma tego złego: ci przesympatyczni ludzie adoptowali miziastą czarną kicię od Jopop!

Scenka z przedwczoraj: Adoptujący weszli do pokoju, za nami koty i Karmel.. zaczął się witać i miziać ze swoją przyszłą Opiekunką, z jej Synami i wszedł do transportera! 8O

Już kilkakrotnie w życiu koty mnie zadziwiły. Różne. Dlatego kolejny raz dowodzi tego, że to stwory wyjątkowe..

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Karmelek był u mnie wyjątkowo długo jak na moje dotychczasowe "osiągi" i to chyba mało polityczny manewr. W dodatku akurat on był kotem, o którego relacje z innymi musiałam się martwić, bo nie zawsze było spokojnie. Taki zawadiacki dzieciak. Na początku było duużo gorzej i głośniej. Później - spoko, bitwa z latającymi kłakami tylko raz dziennie. No i to wszystko sprawia, że człowiek się zbyt mocno przywiązuje, a później rozstanie bardzo boli..

Ale oczywiście życzę mu miłości w nowym domu ze strony Dużych i Mniejszych.. :1luvu:

Kaprys2004

Post » Śro paź 28, 2009 15:30 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Czyli cwaniaczek sam sobie wybrał domek :D :ok:
Kasiu rozstanie boli, ale pomyśl że dzięki temu pomożesz kolejnemu kociakowi, który będzie miał szansę na kochający domek :ok:
Wpadnij lepiej do nas z wizytą, bo Ciebie jedyną królowa Lusia zaszczyciła swoją kocią osobą (tzn. pozwoliła się pogłaskać) od kiedy u nas jest :kotek: :mrgreen:
Obrazek
Misza&Lusia
viewtopic.php?f=13&t=93375 <- Koty od Kaprys2004

mysh84

Od: Pon sty 05, 2009 13:36

Post » Śro paź 28, 2009 15:58 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Kaprys, trzymam kciuki za nowy domek. I tak tylko może małe OT - gdybyś miała jeszcze z ogłoszeń Karmelka jakichś fajnych chętnych na domek, odeślij ich do mnie... mam dymniaka superowego do adopcji i nic... nikt...

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro paź 28, 2009 16:09 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Fajnie jak koty znajdują domy. Jednak lepiej w młodszym wieku.

Zapraszam Do Pina. 4 miesiące i nic.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=98834

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Śro paź 28, 2009 16:30 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

mysh84 pisze:Czyli cwaniaczek sam sobie wybrał domek :D :ok:
Kasiu rozstanie boli, ale pomyśl że dzięki temu pomożesz kolejnemu kociakowi, który będzie miał szansę na kochający domek :ok:
Wpadnij lepiej do nas z wizytą, bo Ciebie jedyną królowa Lusia zaszczyciła swoją kocią osobą (tzn. pozwoliła się pogłaskać) od kiedy u nas jest :kotek: :mrgreen:

Wychodzi na to, że wybrał :D Oby tylko był tam grzeczny.

Masz rację, natura nie znosi pustki i już od kilku dni mam ruch w tymczasach. Trzy którym zdążyłyśmy nadać imiona, wczoraj odjechały do innego DT, bo ja wzięłam od Jopop małego buraska, dzisiaj sobie zwożę po kastracji Jasia (wyszedł dzisiaj spod szafek i złapał się dzisiaj do łapki po 4 dniach!!) + 2 dzikie czarnuszki, które w dodatku trzeba będzie kłuć, bo chore.. 8O

No tak, istotnie miałam to szczęście że do mnie przyszła :D Pamiętaj, że ona była u mnie ciut ponad miesiąc, a u Was jest dopiero 10 dni.. No i ja musiałam ją trzymać w małym pomieszczeniu, gdzie nie miała możliwości ucieczki, dlatego się miziałyśmy bez rozumu :1luvu: Większe pomieszczenia wpływają w tym temacie demobilizująco :wink: Nawet Jasio dał się wziąć na ręce w łazience w sobotę przed kastracją i mruczał :D

Kaprys2004

Post » Śro paź 28, 2009 16:31 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

gosiar pisze:Kaprys, trzymam kciuki za nowy domek. I tak tylko może małe OT - gdybyś miała jeszcze z ogłoszeń Karmelka jakichś fajnych chętnych na domek, odeślij ich do mnie... mam dymniaka superowego do adopcji i nic... nikt...

Jasne, podaj mi na pw swój telefon. Może tak będzie? I jakiś wątek żebym wiedziała kogo polecam :wink:

Kaprys2004

Post » Śro paź 28, 2009 16:37 Re: Dymny, 9 mies., słodki jak Karmel już nie szuka domu!! :-))

Temida75 pisze:Fajnie jak koty znajdują domy. Jednak lepiej w młodszym wieku.

Wiadomo. Wszystko idzie łatwiej, i adopcje, i adaptacja i rozstania, bo kot jest krócej w DT.
Karmel był moim drugim większym kotem.
Pierwszy był roczny, rudy z działek, miły, jakoś chata się szybko trafiła. Dobra chata w dodatku.
Karmelek był w adopcji przez 1 dzień u moich znajomych, ale musiałam odwołać akcję.. Później chwilę się po tym zdarzeniu zeszło, aż do 9-tego miesiąca jego życia..

Pino jest prześliczny.. Właśnie wczoraj przywiozłam takiego samego (tylko bez białego) do domu.. Sama słodycz :1luvu: Chatki pięknej i szybkiej życzę!!!

Kaprys2004

[poprzednia][następna]