Guzik w DS, Szpilka też-jej DS prosi o wsparcie moralne :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 21, 2009 8:12

prawie nikt do nas nie zagląda, fotkami się nie zachwyca, buuu :(
ale my się nie przejmujemy, rozrabiamy dalej, aż Duża mówi brzydkie słowa, a Duży tylko oczami przewraca i wzdycha, jakby mu ciężko było.
Zamek nam przywiązali do rowerka treningowego i nie jest już tak fajnie, bo nie można nim jeździć po całej sypialni, więc znajdujemy sobie różne inne zajęcia: Astra leży na parapecie i każdą kolejną łapką łapie firankę, a jak złapie to ją ciumka. Ciekawe czy uda jej się nauczyć łapać ogonem?
Szpilka ćwiczy - chyba wybiera się na jakieś zawody, bo cały czas trenuje bieganie i rzut kulą - tfu! chciałem powiedzieć - jaśkiem.
A ja - Guzik - mam najbardziej odpowiedzialne zadanie. Otóż zajmuję się utrzymaniem czystości naszych toalet. Codziennie sprawdzam, czy Duzi prawidłowo czyszczą kuwetki, potem poprawiam i układam żwirek po naszemu, kociemu. Wstyd powiedzieć, ale niektórzy z nas (nie wskazując łapką którzy) nie bardzo dbają o zachowanie czystości, tak więc muszę kontrolować, i jak tylko ktoś skorzysta z ubikacji, to wchodzę po nim i poprawiam sprzątanie. Ciociu Gosiu, jak przyjdziesz (Duża mówi, że serdecznie zaprasza), to będziesz mogła podziwiać, jak sprawnie mi to idzie i jaki jestem ważny :D

Niby więc jakoś to życie idzie, ale tak właściwie to my tu mieszkamy przecież tylko na trochę, żebyśmy nie musieli żyć na ulicy. Podobno czekamy na własne domki, których jednak ani widu ani słychu :( coś z nami jest nie tak, czy co? przecież fajne jesteśmy kociaki...

Guzik nastawiony melancholijnie
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt sie 21, 2009 8:17

Jak to nikt nie zagląda? Ja zaglądam :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pt sie 21, 2009 8:24

Guziczku nic się nie martw, fajne z Was kociaki i na pewno znajdziecie super domki, tylko teraz te wakacje, ludzie powyjeżdzali, a Ci co wrócili jeszcze się po tych wakacjach nie ogarnęli, ale jeszcze troszkę. Poza tym cieszcie się dniami u ciotki Ingi, bo gdzie Wam będzie tak fajnie jak u niej :)

Guziczku, dzisiaj muszę wyjechać, ale w niedzielę wracam. Jak ciotka Inga będzie miała czas odwiedzę Cię w poniedziałek, przyniosę coś smakowitego i może mi zaprezentujesz jak dbasz o czystość i sprzątasz po całym towarzystwie. Swoją drogą, ciekawa jestem kto jest takim brudaskiem :) ale to mi powiesz na ucho jak przyjdę :)

A że ciotki do Was nie zaglądają to normalnie skandal :evil: :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt sie 21, 2009 8:29

Zaglądają tylko nie piszą :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt sie 21, 2009 8:31

Napisz, że nikt nie zagląda i nagle w wątku tłok :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt sie 21, 2009 8:50

Guziczku Kochany, zachwycamy sie Wami z calego serducha!!! I dziwimy sie, ze domki sie o Was nie dopytuja! Ciocia Gosia ma racje, to wszystko przez te wakacje :twisted: Poki co, grzej doopke u Ingi i Wieska i korzystaj z czasu beztroskiego dziecinstwa. Teraz nawet swoj zamek macie 8)
Uciskaj reszte Towarzystwa i nie popadaj w melancholie, nasz drogi pedanciku :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt sie 21, 2009 9:27

śliczne Kociaki oby domki szybko się znalazły!
Niewidomy Gucio z białaczką dt lub ds
viewtopic.php?f=1&t=108228&hilit=gucio

porzucony miziak dt albo ulica:(
viewtopic.php?f=1&t=108673

Obrazek

kiniakora

Od: Czw lip 09, 2009 21:10

Post » Pt sie 21, 2009 17:02

dzisiaj piękne słońce, może jakieś nowe foteczki będą :)

gosiaa

Post » Pt sie 21, 2009 21:50

Przepraszam, że nie pisze ale net mi szwankuje...Guziczku jesteś śliczny :!: Szpileczka też pięknotka :!: Nie wspomnę o Astruni :!: Na pewno znajdziecie śliczne, kochające domku z czułymi Dużymi, z pięknymi, przestronnymi kuwetami w których będziecie robić kocie porządki, ostrzyć pazurki na kocich drapakach i mruczeć Dużym najsłodsze kocie kołysanki..trzymam za to kciuki :!:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt sie 21, 2009 21:55

A jak się ma Astrunia? Ja jestem gotowa czekać, czekać i jeszcze raz czekać na nią... Aż do skutku.

kamilka_04

Od: Czw lut 28, 2008 14:43

Post » Pt sie 21, 2009 23:04

fiku miku
i jestem tu u was
czyściochu Guziku :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob sie 22, 2009 8:49

Trzymamy kciuki za wszystko co dobre dla kociaków :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie sie 23, 2009 16:11

ja też zaglądam do slicznych kotków i trzymam kciuki za domek!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sie 24, 2009 9:23

Jak tam dzieciaki po weekendzie? Chałupy nie rozniosły?

gosiaa

Post » Pon sie 24, 2009 9:23

kamilka_04 pisze:A jak się ma Astrunia? Ja jestem gotowa czekać, czekać i jeszcze raz czekać na nią... Aż do skutku.

a to już Magdaradek się będzie kontaktować :)

Astrunia pojechała wczoraj z powrotem do swojego dt, a my "za opiekę" dostaliśmy prezenty :oops: bardzo dziękujemy :)

spokojniej jakby się zrobiło ;) Guzik wczoraj bił rekordy łapania póz spaniowych. Najpierw położył się koło TŻ-ta i go ogrzewał, co biorąc pod uwagę panujące temperatury chyba nie było konieczne, bo TŻ wstał i przesiadł się na drugą kanapę. Przecież nie będzie kotecka budził, nie? ;)
Tak więc Guzik, któremu nagle przypadło w udziale duuuużo miejsca, odwrócił się na plecki, rozłożył tylne łapki jak szeroko, wywalił swoje niewielkie jajeczka i tak spał snem sprawiedliwego :lol: Robiliśmy foty, jak coś wyszło, to pokażę.
Szpilka została pochwalona przez Magdęradek, że ma śliczne, lśniące futerko. Faktycznie, zrobiło jej się ostatnio takie bardziej jedwabne.
Dziś lecę do CoolCaty zrobić zdjęcia kotu od Andorki, będę musiała poprosić o coś nowego do uszek, bo nie mogę sobie poradzić ze świerzbem u Guziczka :( robiłam zgodnie z zaleceniami CC i tego, co na butelce napisali, niby ładnie się leczy, odstawiam i po 3-4 dniach to cholerstwo się odnawia...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]