Czeski film - za którtko.... Rumburak [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 13, 2008 18:12

Ma chłop szczęście! Jak patrzyłam na foty na pierwszych stronach i ostatnio, to bardzo zmężniał. Wiesz, mnie też nie zależało na różowym nosku, ale się zakochałam :oops: ... Z nimi też tak będzie, jak jeszcze zacznie robić te swoje miny i pozy... To teraz musisz zgłosić zapotrzebowanie na kolejny tymczasowy różowy nosek (i te poduszeczki różowe :1luvu: ).
Paluszek

Post » Sob gru 13, 2008 18:56

ja rozumiem że burasy fajne
ale nie ma jak rasowe ciele :lol: :wink:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob gru 13, 2008 19:36

super :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro gru 17, 2008 18:17

Jak tam w nowym domku??
Paluszek

Post » Śro gru 17, 2008 22:36

Ciumkał już na drugi dzień :lol: Dziecko mu trochę nie pasuje, ale Pan napisał, że jest bardzo cierpliwy, bo syczy dopiero po pół godzinie (dziecko ma 2,5 roku) ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw gru 18, 2008 7:51

Obrazek
Paluszek

Post » Sob gru 20, 2008 20:27

Czuję się okropnie :cry: Rumburak ma FeLV dodatni :crying:
Pani zadzwoniła do mnie w środę, że Rumburak jest chory, ma wysoką gorączkę. Lekarz postraszył Panią wszystkimi chorobami kociego świata :roll: Pani oczywiście spanikowana. Starałam się ją uspokoić i radziłam poczekać, czy leki zaczną działać. Byłam jeszcze przekonana, że to jakaś wirusówka i mu przejdzie. Z rozmowy dowiedziałam się, że Rumburak, był zawsze okazem zdrowia, a to Matylda była wiecznie zasmarkana. Zaświeciło mi się światełko alarmowe i spytałam, czy kotka była testowana. Nie. Dziś Pani zadzwoniła do mnie, że Rumburak nie czuje się ani trochę lepiej i miał testy na FIV, FeLV i FIP ( :evil: ). Białaczkowy wyszedł dodatni. Kotka nie jest jeszcze przetestowana, ale ja chyba znam odpowiedź :(
Tuż przed oddaniem testowałam Blekusia na FeLV i FIV, testy były ujemne, a Blekuś i Rumburak kotłowali się nieźle. Wszystko wskazuje na to, że oddałam Rumburaka do domu z białaczką :cry:
Państwo są już we właściwym wątku, dzięki temu nie skorzystali z propozycji podania kotu sterydu, żeby mu się lepiej oddychało. Mają jechać na Białobrzeską, napisałam co i jak.

Co prawda Państwo mi opowiadali, że kotka była w złym stanie kiedy ją znaleźli. Czy to moja wina? Czy mam wymagać od przyszłych domów testów? Wtedy to już bym chyba żadnego kota nie oddała.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob gru 20, 2008 21:09

Ojej. Strasznie Ci współczuję. Wiem, jak się musisz czuć, oddać zdrowego kota, żeby miał szczęsliwe życie w nowym domku, a tu białaczka... Nie mogłaś tego przewidzieć. Mam nadzieję, że wyzdrowieje...

Nie wiem, czy to nie jest głupi pomysł, ale... Testować rezydentów - to byś faktycznie zadnego kota nie wydała. Ale może pytać o stan zdrowia rezydentów i jeżeli były jakiekolwiek objawy, kichanie, kłopoty z żołądkiem, w ciągu na przykład ostatnich 1-3 miesięcy, wtedy prosić o przetestowanie. Lub - nie wydawać. Przy czym zaznaczam, że nie mam doświadczenia.

Współczuję i trzymam kciuki za kotka :ok: .
Całe szczęście, że Nikuś jest w porządku (odpukać).
Paluszek

Post » Sob gru 20, 2008 21:38

Sama nie wiem :( Ci ludzie są naprawdę w porządku, nie wiedzieli o tych wszystkich chorobach. Może dlatego nie czuli się w obowiązku, aby mnie informować. Ja zrozumiałam, że kotka swoje przeszła, ale jest już ok. Wiadomo, że przyszły dom stara się pokazać z jak najlepszej strony.
Powiem szczerze, że ja mam kota z forum i jakoś nie przypominam sobie abym była jakoś szczególnie nagabywana o stan zdrowia Pelki. A wszystko się mogło zdarzyć. Teraz to wiem, ale kiedy brałam Rózię też nie miałam zielonego pojęcia o testach.

Człowiek uczy się na błędach, a płacą koty :cry: Rumburak i jego siostra byli całkowicie zdrowi, nawet świerzba i pcheł nie mieli. Wiem, że FeLV to jeszcze nie wyrok, ale... wszystko mogło być inaczej.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob gru 27, 2008 14:16

I jak Rumburak?
Paluszek

Post » Sob gru 27, 2008 17:21

Paluszek pisze:I jak Rumburak?

Podobno lepiej :) Nie ma gorączki i ma apetyt, bawi się, ale jest jeszcze słaby.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob gru 27, 2008 18:51

Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że kituś dojdzie do siebie (na tyle, na ile to możliwe przy tym cholerstwie) i ci ludzie będą dbali o niego i o koteczkę.
Ja też wcześniej nie miałam pojęcia o testach, ale niestety, teraz już wiem, że to konieczność.

Trzymajcie się mocno!
Pozdrawiam z moją gromadką, a zwłaszcza z Psotusiem, który też jest FeLV+

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 27, 2008 19:07

Ojej :(

Białaczka, kurcze, czai się wszędzie :(

Niewykluczone, że Rumburak właśnie się zaraził od rezydentki i stąd te objawy - stężenie wirusa osiągnęło ten moment, gdy doszło do rzeczywistego zarażenia, które często tak własnie przebiega - osłabienie, temperatura. A co będzie dalej w dużym stopniu zależy od jego organizmu - zwalczenie wirusa na takim etapie jest bardzo prawdopodobne.
Chyba że jednak miał wcześniej wirusa, ale utajonego i teraz tylko doszło do wtórnej wiremii. No ale tego nie ma jak się dowiedzieć.
Ważne, żeby teraz dobrze zadziałać i sprawdzić rezydentkę.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Sob gru 27, 2008 20:07

Wszyscy trzymamy kciuki za Rumburaka :ok:
Paluszek

Post » Nie gru 28, 2008 17:16

genowefa, współczuję :(

a co dalej robić to chyba to co mówi mój wet: szczepienia przeciw białaczce powinny być powszechne
to jedyna szansa na ograniczenie tej choroby

3mam :ok: za Rumburaka :ok:
Ostatnio edytowano Pon gru 29, 2008 20:31 przez Maryla, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]