Bródnowska Banda Bis - Humpal w nowym domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 29, 2008 8:27

Melduję, że dzisiaj nawet udało nam się uczciwie pospać - Cypisek zwinął się w kłębek przytulony do mnie, Humpal w podobnej pozcie wtulił się w TŻ i tak sobie chrapaliśmy...
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro lip 30, 2008 20:41

A Cypisek właśnie jedzie do nowego domu :D
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lip 31, 2008 0:39

podejrzanie szybko idą Alebie adopcje 8)

W każdym razie gratuluję Cypiskowi i trzymam kciuki za aklimatyzację :ok: :D

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Czw lip 31, 2008 8:06

No jakoś tak się porobiło, że sporo osób dzwoni.
Trochę w związku z tym jest zamieszania, bo już nie wiem co komu mówiłam, co kto mówił mnie i którzy ludzie są od którego kota :lol: (oczywiście żartuję, aż tak źle nie jest, ale ponieważ ogłaszam teraz swoje tymczasy + tymczasy Dolores - a tam jest ruda koteczka, więc wiadomo, że zainteresowanie duże - to troszkę mi się wszystko zajączkuje).
Cypisek można powiedzieć, że wygrał casting ;) Państwo przyjechali całą rodziną, obejrzeć mieli Cypiska, a potem buraski u Dolores. Oczywiście u nas wielkie zainteresowanie gośćmi wykazał Humpal, bardzo ładnie się bawił, ocierał, nadstawiał grzbiecik do głasków i motorkował. Ale z Cypiskiem nie miał szans :lol: Bo Cypul miał sposób - pakował się po kolei każdemu człowiekowi na kolana, wtulał się, zapuszczał mruczando, patrzył miłośnie głęboko w oczy i zaczynał ugniatać i ciumkać. A ja tylko obserwowałam z boku, jak państwu oczy się robią maślane :lol:
Potem pojechaliśmy do Dolores obejrzeć tamte buraski. Też piękne są i słodkie, MruMru to wielki pieszczoch i przytulas. Jednak Cypiska nie przebił ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lip 31, 2008 8:47

O, super :D

To może zmień podpis, bo chyba ci się naprawdę pozajączkowało :twisted: :wink:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lip 31, 2008 8:50

No przecież mówiłam :lol:
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lip 31, 2008 9:06

Aaaa i chciałam jeszcze podziękować serdecznie Uschi, która wspomogła maleńtasy karmą dla kociąt.
Cypul co prawda już pewnie wsuwa smakołyki w nowym domu, ale Humpal naprawdę będzie wdzięczny - od kilku dni dostawał suche dla dorosłych, bo na kocięce nie było nas już stać. Tak więc na pewno z radością pochrupie teraz dla odmiany wersję kitten :)
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lip 31, 2008 9:25

Widzę że ze stadka zrobił się jeden kociak 8) . Super! :D .
Wszystkim maluchom życzę wszystkiego naj a ostatniemu kociakowi wspaniałego DS. :wink: .

Aleba jeżeli będziesz miała "za nadto" ludzi to mogłyby też moje tymczasy skorzystać...Jakoś są poogłaszane ale zainteresowanie marne....mają ok. 3,5 miesiąca, bure, śliczne, mruczaste i nakolankowe- kotek i kotka....
Jakby co podaje swój nr tel. 609-266-951. Z góry dziękuję...

magdyska25

Od: Pt maja 09, 2008 16:43

Post » Czw lip 31, 2008 9:32

Magdysko, jakby co, to będę pamiętać.

Popatrzcie jakie dzielne kociątko z Cypiska:
śpieszę uspokoić, iż u Cypiska wszystko w najlepszym porządku. Podróż do domu przebiegła bezstresowo, maluszek obserwował sobie z zainteresowaniem otaczający świat. W domu zaczęło się oczywiście od zwiedzania. Chwilę to potrwało, a później było już mruczenie, ugniatanie i ciumkanie na zmianę na kolanach wszystkich domowników :) Wieczorem podjadł sobie nawet trochę suchej karmy. Noc mienęła również bezproblemowo. Od rana musiałam uczyć się wykonywania wszystkich czynności jedną ręką, ponieważ Cypisek natychmiast władował mi się na ręce, i tak już sobie siedział i obserwował z zaciekawieniem, co ja rano wyprawiam. A później była zabawa. Piórka i myszka wzbudziły największe zainteresowanie. Kiciuś rozbrykał się przy tym niesamowicie. Apetyt również dopisuje, wszystko pięknie znika z miseczki. Kuweta chyba się spodobała, bo Cypisek pięknie załatwia swoje potrzeby i nawet żwirku nie rozsypuje. Teraz córka pieści kochanego kicia. Naprawdę, nie można się od niego oderwać.
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lip 31, 2008 15:06

Powiem tak mam nadzieje że moja Rudka znajdzie taki dom jak twój Cypisek bo jak nie to...wole nie mysleć :roll:
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Czw lip 31, 2008 15:59

Pracuję nad tym ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Nie sie 03, 2008 11:34

a zdjęcia z nowego domku Cypiska będą? 8)

ja cosik wstawię jak zrobię, bo dopiero co wróciłam.
a Rumcajs straszszsznie urósł! :) i jest jeszcze bardziej kochany, jeśli to w ogóle możliwe ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sie 03, 2008 11:37

Wstawiaj, wstawiaj - chętnie obejrzę zbójnika :)
Z Humpala też już kawał kota i tłusty się robi ;) No i przylepny jest niesamowicie - dzisiaj ludziom, którzy zabierali Rixę, dosłownie zejść z rąk nie chciał. Aż się śmiałam, że go dorzucę jako gratis ;)

A zdjęcia Cypiska mam nadzieję, że będą.
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon sie 04, 2008 1:53

[...]
Ostatnio edytowano Czw sty 05, 2012 22:43 przez sanna-ho, łącznie edytowano 1 raz

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pon sie 04, 2008 8:20

Bo my lubimy tłuste :lol:
A przylepne to one się jakoś tak przy okazji robią ;)
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]