Gwardziści. Gumiś [*]. Joanina dokocenie, waw!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 07, 2009 0:49 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

TotemPotem pisze:Oj dzieje się :) Silverka już trochę się wyluzowała. Nie płacze. Bawi się z nami. Największym problemem jest jej ogon :p który tak wabi Gaję że muszę go zakrywać kocem kiedy mam kociaka na kolanach. Bo jak diabeł tasmański go zobaczy to koniec. Całe szczęście że Silverka pogoniła, przydusiła i przygryzła Gaję bo ta inaczej nie dała by jej spokoju :). Krwi jeszcze nie ma, futra też nie latają. Czyli niby wszystko okej. Przez ostatnie 1,5 h próbowałem zmęczyć Gaję zabawami tak żeby odciążyć Silver. A gdzie tam. Ja już nie mam siły moja TŻ też :D

Czy ktoś ma jakieś sprawdzone metody na umęczenie takie dwumiesięcznego wulkanu? Bo to kot nie do zajechania:)

Mówię jej: zostaw Silver bo na Palucha pojedziesz. Nie działa :D. Już sam nie wiem, może 2 wiewiórki jej sprowadzę. Albo odważniki jakieś poprzyczepiam :)

:ryk: :ryk: :ryk: Polowanie na ogonek :ryk: :ryk: :ryk: Ulubiona zabawa małych szkrabów :ryk: :ryk: :ryk: Niestety, nie ma sposobu na zmęczenie tornada :wink: Ale zobaczysz, jak miło będziesz wspominał te chwile, kiedy kociarstwo przestanie być takie żywiołowe :lol:

Czy można poprosić o fotki? :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lis 07, 2009 2:11 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Po głębokim namyśle doszłam do wniosku, że właściwie, tak szczerze to nie mam specjalnego "problemu" z kocięcą głupawicą i nadmiarem energii. A powodem tego musi być znaczna ilość kotów w mieszkaniu i one same na sobie się wyżywają. Gdy któryś jest zmęczony po prostu odpada od stawki i idzie na bocznicę. W każdym razie ja nie muszę w tym wszystkim uczestniczyć :mrgreen:
No i pewnie dlatego nie mam specjalnego wyboru gadżetów wsysających energię kociaków.

Chciałabym , aby na wątek znowu zajrzała Efcia1, bo mam dziwne pytanie z nieco innej beczki.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob lis 07, 2009 3:48 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze:No i pewnie dlatego nie mam specjalnego wyboru gadżetów wsysających energię kociaków

:ryk: :ryk: :ryk: Po tym, co przeszłam z bandą demolek, nie wierzę w możliwość "wyssania energii kociaków". Jedyne co pozostaje - to przeczekać. Po roku zasoby energii nieco się zmniejszą (o jakieś 5%) i już będzie łatwiej. W każdym razie 10 - letni kot już jest całkiem spokojny... :ryk: :ryk: :ryk:

vega013

Post » Sob lis 07, 2009 8:25 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

... na ogół :lol:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob lis 07, 2009 10:00 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Dziś jest przełomowy moment. Silver chyba przez noc poduczyła Gaję jak się bawić. Obudziłem się dziś i co moje oczy widzą. Koty się prawie idealnie bawią. Są gonitwy, mniej krzyku. Silver też już biega po wszystkim czyli oswaja się z nowym miejscem :D. Za chwilę zdjęcia.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 07, 2009 17:59 przez TotemPotem, łącznie edytowano 1 raz

TotemPotem

Od: Pt paź 23, 2009 10:33

Post » Sob lis 07, 2009 10:13 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

vega36 pisze: :ryk: :ryk: :ryk: Po tym, co przeszłam z bandą demolek, nie wierzę w możliwość "wyssania energii kociaków". Jedyne co pozostaje - to przeczekać. Po roku zasoby energii nieco się zmniejszą (o jakieś 5%) i już będzie łatwiej. W każdym razie 10 - letni kot już jest całkiem spokojny... :ryk: :ryk: :ryk:

:mrgreen: :mrgreen: Dobre :ryk:

TotemPotem

Post » Sob lis 07, 2009 14:02 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Warto kupić wskaźnik laserowy. Koty będą ganiały za plamką, Ty będziesz siedział i dobrze się bawił patrząc na szalejące futerka. Pamiętaj przy tym, że prędzej Ty się zmęczysz ruszając nadgarstkiem, niż zwierzaczki bieganiem. Kiedy wyłączysz, będą szukały i czekały na dalszy ciąg zabawy :lol: Trzeba tylko uważać i nie świecić w oczka.

vega013

Post » Sob lis 07, 2009 17:22 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Początek pięknej przyjaźni ? :1luvu:

Wspólna drzemka pod łóżkiem
Obrazek

Myju, myju
Obrazek

TotemPotem

Post » Sob lis 07, 2009 23:19 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

vega36 pisze:Warto kupić wskaźnik laserowy. Koty będą ganiały za plamką, Ty będziesz siedział i dobrze się bawił patrząc na szalejące futerka. Pamiętaj przy tym, że prędzej Ty się zmęczysz ruszając nadgarstkiem, niż zwierzaczki bieganiem. Kiedy wyłączysz, będą szukały i czekały na dalszy ciąg zabawy :lol: Trzeba tylko uważać i nie świecić w oczka.

Widziałem za filmikach jak koty za tym skaczą :ryk: Wolę już nadgarstek zmęczyć niż padać na twarz :wink:

TotemPotem

Post » Nie lis 08, 2009 20:35 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Wróciłam z Kielców ;) i padam na pysk... Ale zajrzałam coby zobaczyć jak moje małe szczęście sobie radzi! Jestem zachwycona ;) Ale ślicznie się bawią razem! I śpią ładnie... No bosko po prostu! Oby tak dalej! To tak ładnie idzie dzięki moim kciukom - trzymałam cały czas!

Ze wskaźnikiem laserowym popieram - zabawa jest przednia! Trzeba tylko uważać na oczy!

PS Zgubiłam telefon. Mój numer jest nieczynny do odwołania. Ehhhh, pierdoła no... :(

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Nie lis 08, 2009 20:52 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

TotemPotem pisze:Początek pięknej przyjaźni ? :1luvu:

Obrazek

Myju, myju
Obrazek

pięknie się zapowiada :1luvu:

Gaji nie mogę się nadziwić, myślałam, że to raczej ona będzie się dopominać mycia,
a tu proszę! :lol:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon lis 09, 2009 1:30 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

TotemPotem pisze:Początek pięknej przyjaźni ? :1luvu:

Obrazek

Myju, myju
Obrazek

O rany :1luvu:

vega013

Post » Pon lis 09, 2009 2:00 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Obrazek
Dzień dobry :lol:
Co dziś słychać u Silver i Gai? Wszyscy mocno zaciskamy pazurki za przyjaźń między koteńkami :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam gorąco Silver i Gaję :1luvu:
Lili zdrowa i radosna :lol:
Grzeczna byłam, prawda?

Kliknij miniaturkę

vega013

Post » Pon lis 09, 2009 2:04 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

vega36 pisze:Obrazek

nie zorientowanym od razu wyjaśnię, że to cudo :1luvu: na zdjęciu jet całkiem już dorosłą koteczką :lol:
a wyjaśniam, aby co niektórzy nie zachcieli od razu doadoptować jako maluszka do swoich kociaczków :ryk:
pomijając oczywiście fakt, że Vega nie odda tego cudeńka za żadne skarby :lol:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon lis 09, 2009 2:34 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze:
vega36 pisze:Obrazek

nie zorientowanym od razu wyjaśnię, że to cudo :1luvu: na zdjęciu jet całkiem już dorosłą koteczką :lol:
a wyjaśniam, aby co niektórzy nie zachcieli od razu doadoptować jako maluszka do swoich kociaczków :ryk:
pomijając oczywiście fakt, że Vega nie odda tego cudeńka za żadne skarby :lol:

To jest moja ukochana Lili. Przed chorobą ważyła 1,5 kg, teraz już powoli wraca do normy, waży już 1,3 kg. Ma półtora roku. Oczko w głowie, a raczej głowach - i mojej, i mojego kociarstwa. :1luvu: TŻ pozwala jej kraść mięso ze swojego talerza, kiedy myśli, że ja nie widzę. :ryk: :ryk: :ryk:

vega013

[poprzednia][następna]