Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 08, 2009 23:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

biamila pisze:Ja uważam, że receptą są dobre zdjęcie i dobra historia, nic w rodzaju "oddam kota w dobre ręce" tylko historia, może być nawet zmyślona oby łapała za serce. Wtedy też mniej "czubów" dzwoni. Moja znajoma, której pilotuje adopcje w ciągu tygodnia wydała 6 kociaków do dobrych domów i to żadne cud miód tylko (dla mnie najpiękniejsze na świecie) zwykłe pingwinki 4 miesięczne. A dzięki tym ogłoszeniom ma domki dla 2 tri, które czekają na adopcję przy mamie, bo mają miesiąc. I ludzie ciągle dzwonią...Ja w sprawie rudego Miszy miałam czerwony telefon od chętnych a było to w wakacje, a teraz nie ma rudziaszków w ogłoszeniach więc mają duże szanse.

Biamilko moje zawsze zaczynają się od słów"oddam kotki w dobre ręce" :ryk: :ryk: :ryk:
Adopcje znowu stanęły a mały Gato wrócił poraz drugi z adopcji
Tym razem nie dawał spać :evil:
Wogle miałam dzisiaj szalony dzień
:arrow: jadę po Gato :arrow:jadę po klatkę łapkę na Chełm :arrow: po kociaka z Kartuskiej ok 3-4 tyg :arrow: z kociakiem na Elbląską do weta :arrow: spowrotem na kartuską łapię jego matkę i zawożę na sterylkę :arrow: po synka :arrow: do domu :arrow: synka na impre :arrow: po Panią Gabrysię co dała cynk o rudych :arrow: stawiamy budki, łapiemy dwa rudaski :arrow: do Banina wyrzucić kociaki :arrow: do Ikei po dwa pozostałe :arrow: do Banina wyrzucić kociaki :arrow: do Gdańska odwieźć p Gabrysię :arrow: po synka :arrow: do domu :arrow: biegiem z psami :arrow: i jestem nieżywa :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pt paź 09, 2009 10:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Rany Aga ty naprawdę nam się wykończysz.Kociaki z pod Ikei prześliczne.
Coś chyba kiedyś przeczytałam że słynna Zuzia z Obłuża znowu ma małe kociaki ????? Tej kotki chyba nigdy nie zapomnę tyle osób już ją łapało do sterylki a ona cwana uciekała za każdym razem.Jak wyzdrowieję to zajrzę do tej koteczki.
Muszę też zajrzeć do karmicielki od której wziełam rudego Miszkę załatwiłam jej sterylkę dla kolejnej kotki.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt paź 09, 2009 10:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Dzwoniłam do karmicielki część kotów została otruta :evil: jest jedna kotka wysoko w ciąży nie wiem czy nie jest za późno na sterylkę aborcyjną :( Karmicielka mimo ze sama dokarmia dużą ilość kotów a w domu ma swoich 7 to powiedziała ze da pieniążki na 20kg wór karmy dla kotów ze stoczni :)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt paź 09, 2009 12:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

kinga-kinia pisze:Rany Aga ty naprawdę nam się wykończysz.Kociaki z pod Ikei prześliczne.
Coś chyba kiedyś przeczytałam że słynna Zuzia z Obłuża znowu ma małe kociaki ????? Tej kotki chyba nigdy nie zapomnę tyle osób już ją łapało do sterylki a ona cwana uciekała za każdym razem.Jak wyzdrowieję to zajrzę do tej koteczki.
Muszę też zajrzeć do karmicielki od której wziełam rudego Miszkę załatwiłam jej sterylkę dla kolejnej kotki.

kinga jakbyś kiedyś miała czas, zdrowie i ochotę- może znowu popróbujemy złapać zuzie trikolorkę? może agnieszka nam pomoże? po 20 października będzie u nas siostra rysia więc może posiedzieć z bliźniaczkami, a ja na łapankę. tak sobie myślę że może poproszę dziewczynę męża wspólnika żeby karmiła te biedne koty z obłuża....karma jest- wszak dostałyśmy ogromna pakę żywieniową....ona mieszka w tym bloku co pani halinka.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt paź 09, 2009 12:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

matko kinga 8O wierzyć się nie chce że na obłużu mieszkają takie potwory i zwyrodnialcy :(

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt paź 09, 2009 12:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

sabina skaza pisze:ogromna prośba mojej siostry: jest kotek wyrzucony z samochodu, ok. roczny, z chorą łapką. łapa już wyleczona, pingwinek szuka DT, moja siostra alicja nie może go zabrać- ma już rezydenta i 2 tymczasy a mieszkanko maleńkie. czy ktoś miałby gdzie upchnąć biedaka?????on sobie na dworzu nie poradzi :cry: :cry: :cry:
karmę by dostał, bo do PKDT dotarła wielka paczka żywnościowa, więc nie mieszkał by "za darmo".

nowe wieści o tym koteczku, to pani doktor z wejherowa skontaktowała moja siostre z babuleńką która znalazła tego kotka z chora łapką. babcia go wyleczyła, ale nie może zachować 3 kota, bo jej na to nie stać. moja siostra nie może go zabrac, póki ma u siebie czarka i narcyzka. kotek został wyrzucony przez właścicieli z samochodu. co za ludzie :| naprawdę nie wiem jak pomóc temu kotu, chyba jedynie moge przekazac babci z 5 kg karmy i poprosic siostre o zrobienie zdjęć do ogłoszeń.
a może znajdzie się ktoś z forum chętny dac mu DT? wyprawke żywieniową dostanie :!:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt paź 09, 2009 13:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Sabina zadzwoń do Beaty - Lalli ona i jej chłopak z kolegą deklarują już możliwość tymczasowania, ja co prawda dałam już namiar na Beatę nowej forumowiczce, która chce nam pomóc w tymczasowaniu Poker71, która chce wziąć dwa kociaki z Nowego Portu - jednego na DT, drugiego na DA i właśnie ten drugi po wstępnym "ogarnięciu" trafiłby do Beaty albo chłopaków ale w końcu to 2 domy tymczasowe wiec może tego kociaka też któres z nich by wzięło.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt paź 09, 2009 14:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Sabina jak będziesz chciała tel do Lali to ja mam.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt paź 09, 2009 16:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

wyślij mi tel do lalli na priv- jej tel jest w komórce PKDT a ja jej nie mam. może się zlitują :D

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt paź 09, 2009 20:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Do Agnieszki Marczak
Napisałam do Ciebie wiadomość, zajrzyj w wolnej chwili.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt paź 09, 2009 22:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

echtom pisze:Do Agnieszki Marczak
Napisałam do Ciebie wiadomość, zajrzyj w wolnej chwili.

To ten list w sprawie sterylizacji?
Jeśli tak to odpisałam :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob paź 10, 2009 12:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Zadzwoniła do mnie pani szukająca kota . Odesłałam do Agi i Gishy.
Coś się udało?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob paź 10, 2009 16:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Teść karmi maluszka - ok. 3 mies. urodzony w lipcu. Matka go ostatnio zostawiła, nie pojawia się wogóle. Mały mieszka sam w kociej budzie, teść go dokarmia, ale pojawił się kk. Z nosa wycieka taka żółta wydzielina, do tego kot kicha. Poza tym jest bardzo radosny, przychodzi się bawić, skrada się na rękę i delikatnie skacze, podgryza, chce być głaskany, gdy chce się odejść, idzie za człowiekiem.. Teść mu podaje antybiotyk w karmie, ale nie wiem, czy to wystarczy. Taki maluch sam na dworze może w każdej chwili być ofiarą psa czy dużego kota, których tam nie brakuje.
Kociak jest czarny, ma żółte oczy - po prostu cudo! Czy ktoś mógłby go wziąć? Postaram się pomóc z karmą i lekami.
Ja nie mogę (mam duży problem w domu...) i kot tylko by pogorszył (wczoraj wzięłam jednego). Myślę, że ten maluch szybko by znalazł dom, jakby był rozreklamowany. Teść ma 2 koty, w tym jednego agresywnego..
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Sob paź 10, 2009 16:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

seja pisze:Zadzwoniła do mnie pani szukająca kota . Odesłałam do Agi i Gishy.
Coś się udało?

Do mnie nikt nie dzwonil :(

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Sob paź 10, 2009 16:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

A czy teść nie mógł by być przynajmniej czasowo DT dla tego kociaka ? w ciepłym domku szybko wyzdrowieje przy pomocy weterynarza ....moje tymczasy mają grzybicę więc nie mogę go do siebie wziąść ....
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

[poprzednia][następna]