Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!Fotka...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2009 22:41 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Potrzebny dom na cito!!!

Wiadomość dnia normalnie
ale się ucieszyłam :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :ok:
mój ruru też by pasował do Twojej trójcy Zuziu, ale go nie dam :twisted:

a z tymi banerkami nie wiem co się dzieje działa, potem nie działa, a potem znowu działa
już miałam podobny przypadek, zupełnie nie wiem na czym to polega :roll:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob wrz 05, 2009 6:34 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Potrzebny dom na cito!!!

jakie wieści z dziś :?: jak się ma Marcelek :?:
Już w nowym domku :?: :ok: :kotek:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob wrz 05, 2009 19:36 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Potrzebny dom na cito!!!

Marcel już w nowym domku, a ja.....siedzę i buczę :cry: :cry: :cry: czy aby dom dobry, czy będzie w nim szczęśliwy, czy będzie mu tam dobrze, czy dogada się ze zwierzyńcem, itd. itd.

Ja mogę ratować koty, leczyć je, kochać, przywracać im wiarę w człowieka, ale wydawanie ich do nowych domów jest dla mnie olbrzymim obciążeniem psychicznym :cry: :cry: chyba nie nadaję się na DT :cry: :cry:

Dzisiaj jestem w dołku psychicznym przez ten wyjazd Marcela, a może to wszystko jeszcze pogłębił pewien telefon. Otóż kiedy już byłam z Marcelem w nowym domu, umowa adopcyjna podpisana, zadzwoniła pani z zapytaniem o kocurka. Powiedziałam, że już nieaktualne, bo właśnie przywiozłam kotka do nowego domu. Kiedy już wracałam, pani zadzwoniła jeszcze raz, gadałyśmy bardzo długo, mimo iż wiedziała już, że sprawa adopcji nieaktualna. I zrozumiałam wtedy, że do tego domu oddałabym Marcela bez mrugnięcia okiem, że byłby właśnie TEN dom. Pani ostatnio straciła swoją 20 letnią kotkę (dla mnie jeżeli komuś odchodzi kot ze starości, to jest taką rekomendacją, że oddałabym tymczasa nawet bez podpisywania umowy). Pani płacze, po koteczce zostało wszystko, drapaki pod sufit, dom przystosowany do potrzeb kocich oraz... ogromna pustka. Pani chce kotka starszego, spokojnego, a ogłoszenie Marcela zobaczyła w internecie dzisiaj w nocy i zastanawiała się, o której najwcześniej może do mnie zadzwonić. Do tego pani ma na imię Marcela i stwierdziła, że to jest przeznaczenie, że to kot przeznaczony dla niej. Pytała, czy już na pewno została podpisana umowa adopcyjna i prosiła, żeby zapisać sobie jej numer telefonu. I gdyby z jakiegoś powodu kocurek nie mógł jednak zostać w tym domu, to...żeby zaraz do niej zadzwonić.

Dlaczego tak się dzieje, że właśnie wtedy, kiedy oddajemy kota, dzwoni taki dom? Pocieszcie mnie, bo nie mogę sobie znaleźć miejsca... :cry: :cry: No ale przecież teraz nie odbiorę Marcela :cry:

Dzwoniłam już do Dominiki. Marcelek wyszedł już na pokój, spał już na krześle (a nie w jakiejś dziurze), znalazł sobie kuwetę (mimo iż stała w drugim końcu pokoju, bałam się, że w stresie załatwi się gdzieś w kącie) i załatwił się elegancko do kuwety. Ale narazie nie jest zapoznawany z resztą zwierzyńca, ma mieć spokój. I Dominika powiedziała, że już go kocha...
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob wrz 05, 2009 19:49 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

Moim zdaniem nie ma się co martwić. Marcel już został pokochany przez nowych opiekunów:)i to jest bardzo ważne. Ten domek będzie dla niego na pewno bardzo dobry. A pani Marcela na pewno znajdzie w razie czego innego koteczka,przecież starszych kotków poszukujących domów jest bardzo dużo. A czy ta pani nie mogłaby wziąć Liluni albo Kulki? :wink:

A w razie czego to dobrze,że ta pani zostawiła numer telefonu. Nie wiadomo co zwierzyniec powie na Marcela. Chociaż przypuszczam,że skoro z Maksem się zaczął dogadywać,to z tamtymi zwierzakami też się dogada. Jeśli on się tam zaklimatyzuje na 100%,to myślę,że jedyne co można zrobić to znaleźć tamtej pani innego kotka,któremu będzie mogła dać ciepły i kochający domek :wink:

donia777

Od: Pon kwi 06, 2009 21:59

Post » Sob wrz 05, 2009 20:05 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

donia777 pisze:A czy ta pani nie mogłaby wziąć Liluni albo Kulki? :wink:

Doniu, o Liluni pani powiedziałam, ale pani nie czuje się na siłach podjąć się opieki nad kalekim kotkiem (i dobrze, że mówi o tym otwarcie). O Kulce nawet nie wspomniałam, bo pani argumentując wcześniej dlaczego chce starszego kota powiedziała, że chce kota, który przyszedłby do niej na kolana poleżeć, a w przypadku Kuleczki jest to niestety...wciąż w sferze moich marzeń :(
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob wrz 05, 2009 20:21 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

ziziu96, tyle się napisałam i zrobiłam coś, że zniknęło, nie wiem co :?:

ja myślę, że to przeznaczenie, tak miało być.... :)
a może jeszcze będzie całkiem inaczej... czas....

poczekajmy na kolejne wieści od Marcelka... dobrze,że na początek są tak optymistyczne :!:

A jeśli Pani nie decyduje się na Lileczkę, no to trzeba szukać dalej.....

też bym buczała i pobuczałam razem z tobą :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob wrz 05, 2009 20:31 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

zuzia96 pisze:
donia777 pisze:A czy ta pani nie mogłaby wziąć Liluni albo Kulki? :wink:

Doniu, o Liluni pani powiedziałam, ale pani nie czuje się na siłach podjąć się opieki nad kalekim kotkiem (i dobrze, że mówi o tym otwarcie). O Kulce nawet nie wspomniałam, bo pani argumentując wcześniej dlaczego chce starszego kota powiedziała, że chce kota, który przyszedłby do niej na kolana poleżeć, a w przypadku Kuleczki jest to niestety...wciąż w sferze moich marzeń :(

To faktycznie nie ma co...ale możnaby rozejrzeć się za innym potrzebującym Futrzakiem dla tej pani :)
I nie trzeba buczeć,tylko cieszyć się,że są domki,które chcą przyjąć potrzebujące biedactwa:)

donia777

Post » Sob wrz 05, 2009 20:32 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

Hanulka pisze:ziziu96, tyle się napisałam i zrobiłam coś, że zniknęło, nie wiem co :?:

ja myślę, że to przeznaczenie, tak miało być.... :)
a może jeszcze będzie całkiem inaczej... czas....

poczekajmy na kolejne wieści od Marcelka... dobrze,że na początek są tak optymistyczne :!:

A jeśli Pani nie decyduje się na Lileczkę, no to trzeba szukać dalej.....

też bym buczała i pobuczałam razem z tobą :(

Mnie też czasami tak się dzieje z tym znikaniem tekstu :twisted:

Dzięki za zrozumienie i pobuczenie razem ze mną...zawsze to raźniej :cry:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob wrz 05, 2009 20:38 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie wrz 06, 2009 9:58 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

Bardzo się cieszę, że Marcel ma dom. :D :ok:

A jeśli ta druga pani szuka starszego kota, to może spodobałby się jej któryś z kotów z wątku seniorów (banerek w moim podpisie)? Tylu ich tam czeka...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie wrz 06, 2009 10:34 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

zuziu96, jak ma się Marcelek :?: :?: :?:
wiesz coś więcej, jak mu jest w nowym domku:?:
:ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie wrz 06, 2009 10:57 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

ach, to dlatego lili sie juz nie boi. :?
cholera, co za historia. jak nie bylo chetnych, to nie bylo, a teraz dwa domy sie znalazly.
mam nadzieje, ze wyjdzie tak, zeby bylo dobrze dla marcelka.
a moze porozmawiaj szczerze z ta dziewczyna? przynajmniej po to, zeby wiedziala, ze jest chetny bardzo dobry dom i zeby choc potwierdzila, ze u niej bedzie marcelkowi rownie dobrze? kurcze, ja bym chyba na jej miejscu bym odpuscila i oddala kota, zeby poszedl do tej pani.
a moze to za duzo kombinowania. szarpac biedaka, wozic wte i wewte. juz mu sie nalezy troche spokoju. marcel sie przyzwyczaja i nie wie nawet, co to sie wokol niego dzieje. a ty cierpisz. i ta pani tez. :crying:
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie wrz 06, 2009 12:15 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

jakby Marcelek miał w nowym domku jakieś problemy, to może rzeczwywiście zasugerować dla dobra kotka....
a może on lubi kocie towarzystwo???
:roll:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie wrz 06, 2009 13:33 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

podobnei jak Bazyliszkowa zapraszam do watku seniorów - jest tam np Pelagia starsza kotka po zmarlej starszej Pani i wiele innych. Transport - jakoś się zawsze zorganizuje.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie wrz 06, 2009 18:08 Re: Wyrzucony stary domowy kot. Marcel już w swoim domu!!!

Też uważam,że Marcela nie ma co zabierać z tego domku,skoro już go tam pokochali. Oczywiście najważniejsze,żeby jemu było dobrze,ale jeśli tylko będzie,to dla pani Marceli trzeba znaleźć innego kociego towarzysza:)ja oferuję transport kielce-rzeszów jakby coś :wink:

donia777

[poprzednia][następna]