GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 10, 2011 0:05 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, komu rudego ?

Do wzięcia śliczne maluchy, rude, tri, szarobure, białe. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob wrz 10, 2011 10:09 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

Dziewczyny Chłopaki!!

Przepraszam; że wypowiadam się w czyimś wątku; ale założony przeze mnie wylądował już na ostatniej chyba stronie z powodu braku zainteresowania.

Przygarnęłyśmy ostatnio biedne małe chucherko- Ola- niedożywionego; zarobaczonego i słabego kociaka (max 4 miesięcznego).

WYGLĄDA TAK: Obrazek
Weterynarz go podleczył; my odkarmiłyśmy- ale nie może u nas zostać (drugi Kot nie zaakceptował biednego Ola; a i miejsca w naszej mikrej kawalerce za mało dla dwóch kociaków).
Szukamy pilnie jakiejś odpowiedzialnej; kochającej koty osoby skłonnej go przyjąć do siebie. Jest bardzo towarzyski; ufny i czuły.
Proszę jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany skontaktujcie się z nami:

518371496 721162491

rat

Od: Czw sie 11, 2011 21:21

Post » Nie wrz 11, 2011 2:44 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

Witaj Rat. Super, że przygarnęliście malucha. :D
Ale jaki zbieg okoliczności. Też miałam niedawno Ola tymczasa.
Znalazł swój domek, wasz też znajdzie. Trzymam kciuki. :ok:

Macie ogłoszenia na Trójmieście, tablicy, allegro?
Obrazek

kotika

Post » Nie wrz 11, 2011 8:18 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

dzięki wielkie za kciuki i rady:) na allegro jeszcze nie wrzucałyśmy ale na pewno naprawimy to za moment:))

rat

Od: Czw sie 11, 2011 21:21

Post » Czw wrz 15, 2011 2:31 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

Nocek miał stan zapalny ucha leczony ponad miesiąc.
Leczenie długie i dość kosztowne, spowodowane było przez polipa w uchu.
Jutro Nocek będzie miał zabieg usunięcia polipa. Prosimy wszystkich o kciuki dla niego. :ok:
Obrazek

kotika

Post » Czw wrz 15, 2011 2:33 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

kotika pisze:Nocek miał stan zapalny ucha leczony ponad miesiąc.
Jutro Nocek będzie miał zabieg usunięcia polipa. Prosimy wszystkich o kciuki dla niego. :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw wrz 15, 2011 10:37 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

Widzę, że tu straszny ruch, to wkleję swojego posta :)

Na moim podwórku mieszkała koteczka, którą dokarmiałam od 2008 roku. Została wysterylizowana w 2009, pomieszkiwała w piwnicy i miała się całkiem dobrze. Jednak któregoś dnia zniknęła a gdy wróciła ciągnęła za sobą tylną łapkę. Wyglądało to okropnie, jakby miednica była złamana - koteczka nienaturalnie wyginała ją do tyłu. Potem były 4 dni walki by ją złapać do klatki-łapki. W końcu się udało. Na Elbląskiej po rtg okazało się że łapka została wyrwana z miednicy, ból porównywalny do wybicia barku. Na szczęście nerwy nie zostały uszkodzone, bo w przeciwnym wypadku łapkę trzeba byłoby obciąć...
Łapka pod narkozą została nastawiona, ale ze względu na to, że kotka z wybitą łapką chodziła dużej niż 48h trzeba było operować. Operacja miała polegać na usunięciu kawałka kości. Umówieni na piątek pojechaliśmy z Lilu do weta. Okazało się, że łapka po nastawieniu w 65% siedzi na miejscu.
Lilu ma być w klatce przez dwa tygodnie, jeżeli łapka nie wyskoczy operacja nie będzie konieczna. Koteczka boi się ludzi, cała się trzęsie. Teraz jest już lepiej niż na początku, ale strasznie miauczy, bo chce wyjść z małej klatki, w której mieści się kocyk, kuweta i miseczki.
Próbuję ją oswajać, bo nie chcę jej wypuszczać na podwórko, gdzie dzieją się takie rzeczy... Koteczka śpi bardzo twardym snem, potrafi zasnąć tak, że trzeba ją dotknąć by się obudziła, dlatego nie nadaje się na dwór...
Szukam dla niej cierpliwych właścicieli, którzy pomimo jej nieufności znajdą czas by ją udomowić.

Obrazek

Obrazek

Pod narkozą przed zdjęciem RTG :
Obrazek

Obrazek

Już spokojniejsza :)
Obrazek
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pt wrz 16, 2011 1:35 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

kotika pisze:Nocek miał stan zapalny ucha leczony ponad miesiąc.

I jak po zabiegu?

jaaana

Post » Pt wrz 16, 2011 1:39 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

Matyliano pisze:Obrazek

Śliczna kicia. Niech szybciutko znajdzie się dla niej ciepły kącik :ok:

jaaana

Post » Pt wrz 16, 2011 1:43 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

Śliczna ta koteczka i dobrze byłoby aby dom dla niej sie znalazł.
Matyliano, ja na twoim miejscu spróbowałabym z kalm aidem.
Jeśli nawet nie pomoże oswoić, to na pewno łatwiej będzie jej znosić pobyt w klatce.

Dziś dostałam wiadomość od nowej opiekunki Zue, że chce ją oddać.
Okazało się, że ma silną alergię i niestety proces odczulania trwałby bardzo długo.
Najbardziej mi przykro ze względu na Zue, na pewno już sie tam zadomowiła i polubiła.

Nocek zniósł narkozę w miarę dobrze, tzn. najpierw nie chciał zasnąć, a potem obudzić.
Sam zabieg usuwania polipa według nowej metody, udał się wzorcowo. Dzięki za kciuki. :D
Obrazek

kotika

Post » Pt wrz 16, 2011 2:18 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

Wedle reguły: najpierw zła wiadomość, potem dobra :?

A tak się cieszyłam z domku dla Zue :(

jaaana

Post » Pt wrz 16, 2011 8:48 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

[quote="kotika"]Śliczna ta koteczka i dobrze byłoby aby dom dla niej sie znalazł.
Matyliano, ja na twoim miejscu spróbowałabym z kalm aidem.
Jeśli nawet nie pomoże oswoić, to na pewno łatwiej będzie jej znosić pobyt w klatce.

No właśnie dziś idę do mojej wetki po jakiś pokarm jak ona to nazywa "rozweselający i uspokajający" czy o to Ci chodziło? Ona dużo do nas gada, jak wychodzimy z pokoju to nas woła. Załatwia się do kuwetki, udało mi się jej włożyć kocyk, śpi na boczku. Dziś tydzień mija odkąd jest w klatce, w kolejny piątek jedziemy do doktora Zalewskiego żeby zobaczył jak tam nóżka.

Obrazek

Matyliano

Post » Pt wrz 16, 2011 22:56 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

:ryk: Hej, hej!

Doczytuje co tu u Was.
Dwa KOTY i PIES :-)

MIGOTYNKA

Od: Pon mar 01, 2010 0:09

Post » Sob wrz 17, 2011 8:23 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

Obrazek

Obrazek[/quote]

Po tym jedzonku jest poprawa. Lilu "odpoczywa" :]

Obrazek

Matyliano

Post » Nie wrz 18, 2011 1:56 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. RUDE kociaki, TRI. Komu futrzaka ?

MIGOTYNKA pisze::ryk: Hej, hej!

Doczytuje co tu u Was.

Zapraszamy. :D
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]