OTW7-Żuk[*]Dziki dzik-może Piotruś? Zuzinka w DS:))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 09, 2012 19:11 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Asiu, kochana :cry:
Coraz mniej się zgadzam z tym podłym losem.
Ale on się tym chyba niespecjalnie przejmuje.
Pozwala cierpieć niewinnym, śmieje się z naszych starań...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie gru 09, 2012 20:13 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Tak los niestety często z nas kpi :|
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie gru 09, 2012 20:18 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Asienko, ja ostatnio malo "bywam", ale jestem z Toba. Bialo-ruda mila teoretycznie powinna szybko znalezc DS. Teoretycznie... :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie gru 09, 2012 20:31 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Agneska pisze:Asienko, ja ostatnio malo "bywam", ale jestem z Toba. Bialo-ruda mila teoretycznie powinna szybko znalezc DS. Teoretycznie... :(

Karmelek szukał 11 m-cy domku.Teoretycznie był chodliwy bo biało -rudy.Ona jest lepsiejsza bo ruda z białym :mrgreen:

O maluszki ,szczególnie Maszę trwa telefoniczna agitacja. Tylko też nic z tego nie wychodzi. Ludzie nie czytają w ogóle tego co jest napisane a potem wpierają,że nic z tego co mówie w ogłoszeniu nie ma.Jestem też paskudą paskudną bo słysząc w tle (a takie telefony o malce przeważają) wizgi dzieciaka małego jeżę się.Jak mam oddać maleńkie,wycyckane kocię do ludzi co to nawet pojęcia o czytaniu nie mają. Słyszę "dziecko chce" jako koronny argument.Robię się drażliwą starą jędzą. Może jakiś sabacik by zrobić bo takich znam więcej :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 09, 2012 21:11 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Asiu, jak możesz nie dać, jak DZIECKO CHCE!?
Przez ciebie jeszcze przeżyje traumę i źle się będzie rozwijać... :twisted:
Sabacik? :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Nie gru 09, 2012 22:28 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Sabacik?, to ja się zapisuję :mrgreen: :twisted:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon gru 10, 2012 6:57 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Tylko miotły trzeba wyglancować.

Dzień jak co dzień.Zimno i ciemno. Nad ranem szczególnie to się odczuwa. Maluszki podjadły i teraz baraszkują.Samochwała ogarnęła mieszkanie jako-tako a teraz pije ze mną kawunię. :wink:
Kotów mało przychodzi rankiem na dokarmianie. Dziś po kilku dniach pojawiła się Mamusia. Nie było jej 2 tygodnie więc pewnie nad ciążą pracowała :(
Ruda koteczka na posesji całkiem się tam zadomowiła.Nie widuję więc burej teraz. Widać 2 kotki nie mogą się dogadać.Burcia z wcześniejszymi lokatorami była zżyta.Ale to chłopaki byli ,może dlatego.Na śniegu widać liczne łapki i wydeptane ścieżki.Suche znika.Prowizoryczny daszek nad miską zatrzymuje choć trochę śnieg .Ciężki czas. Wiele razy pisałam ale nie mogę się powstrzymać.Jak można widzieć w tym białym puchu zaznaczonym śladem łap kocich jakiś romantyzm 8O Te łapki całkiem inaczej do mnie przemawiają.Mówią o głodzie i chłodzie.O ciągłym drżeniu i chorobach. Barku wody do picia i wszechogarniającym mrozie.To nie jest normalna pora roku.

Miś znów kicha.Idę się powiesić...chyba.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 10, 2012 9:29 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Szycha, bo jej chyba nie okazałam. Pomroczność mnie dopadła i nie pamiętam
Obrazek

A przy okzaji Żwirek
Obrazek

Lucek
Obrazek

Karmel
Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 10, 2012 9:33 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Zanim zniknę ujawniam się a nie tylko zaglądam ukradkiem :wink: - sprawdzam czy jest może kolejna część wątka żebym Was nie zgubiła :oops:
Raczej Szychy jeszcze nie widzialam - prześliczna :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon gru 10, 2012 9:57 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Piękne koty, Asiu!
Codziennie zaglądam do Was, pamiętam zawsze.
Nie cierpię zimy, nienawidzę - za to, co robi zwierzętom.
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pon gru 10, 2012 9:59 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Szychy nie pokazywałaś. Miodzio dziewunia :1luvu: Nie oddawałabym jej na twoim miejscu ;) :mrgreen:
Jakie ładne układanki Danka robi :D
Obrazek

hanelka

Post » Pon gru 10, 2012 10:10 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

No niestety zima nadeszła, smutno i ponuro, cały czas myślę o bezdomnych zwierzakach, które z głodu i chłodu cierpią w samotności...

ewelina13

Od: Pt gru 07, 2012 9:07

Post » Pon gru 10, 2012 19:33 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

Śliczne koty Asiu. :P Zima :cry:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon gru 10, 2012 19:53 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto gru 11, 2012 8:20 Re: OTW7-Żuk[*]Nastka[*]Rudo-biała na mrozie DT?! s.100

ogonek siem przypomnę o bazarku :oops:

Rakea, bardzo dziękuję za bazarek dla Otwockich tzn moich kociastych. :1luvu:
merlok, bardzo dziękuję za wpłatę :1luvu:
Ucałuj Marysię i przytul dziewczynkę od nas.

Otworzyłam ostatni wór suchej karmy :cry: . co nam ciocia Chatte sprawiła :1luvu: Zapasy sie ukończyły. Nasze i nie nasze :wink: resztki dawnej świetności zsypałam do jednego. 10kg to teraz prawie nic dla nas. :cry: bo nie starcza nawet na m-c .A przecież jedzą i puszki. Strasznie żarłoczne kociaste. Zamówiłam wczoraj 2 wory Sanabelli -jakaś promocja jest w zoo. Bardzo dziękuje za pomoc :1luvu:

Żwir też idzie jak woda.Powoli kupujemy zapas peletu na święta bo znów susza w sklepach będzie.Tak jak nerki dla kociastych podwórkowych zaczynam gromadzić.Mrozek lekki by się zdał to za oknem może wylądować porcja.Nawet kilka by przy roztopach na wymyte okna sąsiadó krwia śnieżną pokapać :mrgreen: Teraz 10 kg nerek w tygodniu to mało :cry: .Koty więcej jedzą. A dostaję suchego dostatek-w lato kupiłam im 40 kg jakiegoś badziewia i mieszam z lepsiejszymi .Jedzą.Dostają także puszki. Biznes panie, biznes rozkręcam.
Pokazał się dziś nowy kot. :cry: Do Jędrka podobny, taki biały z szarym. Może wcześniej też bywał ale nie ujawnił się. Są postawione na paletach budki ,może w nich nocuje. Suche stoi ciągle (wymieniam co rano na nowe bo "parcieje" na mrozie) i on te suche podjadał. Nie znam go w ogóle. Albo wyrzucony albo wychodzący. Podobnego widziałm płaczącego na oknie balkonu.Nie chciano wpuścić go do środka.Teraz jest na nim wywieszka "sprzedam".Znaczy się na balkonie nie na kocie wywieszka dynda.Może to on?

Chorujemy nadal. Miś nie za dobrze. Nie je. Gorączka wieczorna utrzymuje się co dziennie .Po zastrzyku mały nabiera ochoty do życia i wtedy pakujemy na full w niego żarcia. Skiepścił mu się smak bo rossmanowskie tacki pasztecikowe głównie rąbie. A Maszeńka juniorki wh. Kupiłam w piątek 3x 4-paki i na dziś rano nie było już nic. Ten wyrzut głowdowy w Maszeńki oczach dodał mi odwagi .Ściągnęłam TZ z wyra by do sklepu po papu powędrował.
A tak swoją drogę we łbach kotom się po przewracało-zeszły w jedzeniu na psy.Kręcą nosem na inne dania.
Dziś z nimi do weta idziemy . Jest nasz doktorek.Oboje mają odstawiony już antybiotyk.Jednak wczoraj oboje spojrzeli na mnie pięknymi, wilgotnymi oczami.Szlag nas trafił.Oczydła się kiepszczą.TZ wyszedł z siebie bo malce i tak nędznie wyglądają a choroba nie odpuszcza. Dziś kichają .
Jedzie i Lucuś bo mu coś z pazurkiem się robi.Ma zaczerwieniony, podeszły ropką.Dlatego taki spokojny jest.Zdziwiona jego bezruchem zaczęłam go oglądać, obmacywać i znalazłam przyczynę.

Całe stadko jest na uodparniaczach.Dzięki iwonie66 za flakonik specyfiku :1luvu: Zaczyna nam się szpital robić. Marysia też ma wilgotne oczyska.W niedzielę był ostatni antybiotyk.Może nam się uda z uodparniaczem.
Mało radośnie nam wtorek sie zaczął. Myślę o naszych domowcach by nie rozłożyły sie stadnie.Malców żal szczególnie bo chudzielce okropne.
Myślę dziś o tym nowym biedaku.I o rudej dziewuni-posesjowej sierocie. Co dzień się stawia rano.Jeszcze nie wychodzi na "moją" stronę ale już łepinką bodzie i wymrucza opowieści. Ktoś reflektuje na małą?

Na mailach cuda wianki dostaję jako odpowiedzi na ogłoszenia kotów. Ludzie porąbani deczko wpisują się w kontakty i pletą bzdury.Wczoraj miałam całego maila o...oszczędzaniu energii elektrycznej. W innym o partiach politycznych...Dziś taki kwiatek
Adres użytkownika 'evandenberg@optonline.net' .
------------------------------------------------------------

Ludzie , nie dajecie się zmnolpuiawać!Panie Czesławie H. , jakie pan bzdury opowiada i to człowiek po medycynie.A telefon komf3rkowy pan używa?Nie szkodzi panu?Ludzie nie daje się!Może zaraz usłyszę,że krowy mleka nie dają, czy kury jaj nie niosą i to wszystko przez wiatraki

Czyżbym przyciągała telepatycznie mało rezolutnych ludzi?Mądrych inaczej?Czy to nowy sposób na zabiecie wolnego czasu.

Nowy watek, jak mody pozwolą założe w weeknd.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]