Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Już w Domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 14, 2011 10:09 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Dzięki Agata za chęć pomocy. Dobrze, że zmieniłaś tytuł. Jutro bądź pojutrze przyjdzie do mnie jedna pani, mieszka za Toruniem, (ten Żnin jednak przekreśliłam sama, choć babeczka była w porzo, ale za dużo ceregieli z tym transportem) zobaczymy, czy Rudaś pojedzie do niej. Pogadam, przyglądnę się jej dobrze :wink: Wolę jednak Rudasia oddać gdzieś blisko, jakby co, łatwiej będzie cokolwiek wskurać. Chyba nie nadaję się na wyadoptowywanie kotów. Tymczas ok, ale wyadoptowywanie - nie bardzo. Ja jestem za bardzo pozytywnie nastawiona do wszystkich ludzi: w sensie nikogo nigdy nie staram się na wstępie przekreślać, nawet ludzi aspołecznych, ciężko mi jest wybierać coś dobrego dla kotów. W tym względzie trzeba być asertywnym, ja nie jestem.
Katimal - ta babeczka, która karmi te kotki, handluje na rynku. Ona mi o nich opowiadała. Wiem, że karmi je codziennie około 17.00 jak jedzie z pracy do domu. Nie ma raczej z nimi zażyłych stosunków, bo woła je i zostawia jedzenie pod śmietnikiem. One do niej nie podchodzą, nawet nie potrafiła mi wówczas określić, ile ich tam jest. Rzeczywiście żyją chyba na terenie Seminarium, ale wychodzą od strony bloków, które stoją naprzeciwko PoloMarketu (te bloki są naprzeciwko, ale trochę głębiej do ulicy Józefa. Tam na pierwszym planie pomiędzy Seminarium a blokami jest taki spory śmietnik, tam przychodzą na jedzenie. Chyba też się tam wybiorę z jakąś karmą i spróbuję zobaczyć, ile tam ich mieszka. Nie mogą mieć super warunków, bo ten kotek z tym chorym oczkiem, nie widać, żeby ktoś go kiedykolwiek leczył. Moje bezdomne mają wszystkie oczy ( jeśli tak to można nazwać :wink: ), nie pozwoliłabym, żeby im się coś grzebało i oślepły. Spróbuję tam dotrzeć i policzyć towarzystwo. Jak będziesz gdzieś w pobliżu, niekoniecznie na dniach jeśli nie masz czasu, to zerknij albo pogadaj z tą babeczką - karmicielką od wojskowych kotków, może coś wie.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Czw kwi 14, 2011 10:13 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Na łapanie to ja się raczej nie nadaję, bo chciałam trochę sobie odpuścić z " kocimi sprawami" i mieć więcej spokoju, ale wiem, że jechanie z kotem w klatce autobusem jest praktycznie niewykonalne i ogólnie niezbyt dobrym pomysłem. Tylko auto wchodzi w grę.

Katimal, gratuluję rozwiązania, w grudniu prawie nic nie było po Tobie widać, a tu już maluch na świecie jest. Chłopiec czy dziewczynka? :)
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Czw kwi 14, 2011 11:17 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

odpowiem za Kasię
Chłop jak malowany :ok: :1luvu:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw kwi 14, 2011 11:58 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

becia_73 pisze:odpowiem za Kasię
Chłop jak malowany :ok: :1luvu:

Mam wrażenie, że ostatnio same chłopaki się rodzą, przynajmniej u moich znajomych. Gdzie te dziewczynki? :twisted:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Czw kwi 14, 2011 13:17 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Chłopaki mają lepiej w życiu. Za chłopaków :ok: :lol:

golla

Post » Czw kwi 14, 2011 20:52 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Dzięki Agatka za gratulacje. Synuś jest :D i już ma ponad 2 miesiące.
Mam tylko nadzieję, że jak Becia mówisz, będzie miał lepiej w życiu - bo start miał nieciekawy... Ale do rzeczy...
Golla - jeśli chcesz możemy się jakoś umówić i razem oblukamy co w trawie piszczy (jesli nie przeszkadza ci, że będę z wózkiem).
Dzisiaj przejeżdżałam w pobliżu i chyba widziałam te koty z daleka. Były na terenie seminarium, w pobliży okienka piwnicznego siedziały (nie wiem, czy otwartego, ale tak mi się wydawało).
Widziałam też jak jeden prawie władował się pod samochód :(
Nie sądzę, że ta babka od wojskowch kotów się nimi zajmuje, ale zagadam z nią, chociaż średnio mi się to widzi. Niestety ta kobieta to cięzki przypadek (długo by opowiadać) - choć stara się robić dużo dobrego.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Pt kwi 15, 2011 13:35 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Pewnie, że możemy się umówić. Nie przeszkadza mi dziecko i wózek, a nawet bardzo się cieszę, że przyszłabyś z synkiem. Sprawdzę czy do mamy choć trochę podobny :wink: Napisz tylko kiedy Ci pasuje, a ja spróbuję się dopasować.

golla

Post » Śro kwi 20, 2011 10:13 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Wczoraj zobaczyłam sprzęt do zdalnej iniekcji na dzikie zwierzaki. Jeszcze obgadam sprawę z Aśką z Fundacji i jak będzie wszystko ok, to kupuję sprzęt na moją niełapalną Białą kocicę, która teraz jest w zaawansowanej ciąży. Jak inne metody nie działają to trzeba spróbować coś nowego i pobawić się w myśliwego. :wink:
Rudasek ma jakąś alergię, bo się okropnie drapie po głowie i sierść mu zaczęła wychodzić. Teraz jak szykuje się domek pod Toruniem, to on dostaje jakiś dziwactw. Może nie chce wyjeżdżać :mrgreen:. No nic, wstępnie umówiłam się z panią na po Świętach. Jeszcze zdążą Rudasia przynajmniej zobaczyć moje siostrzenice z zagranamicy 8)
Jak wracałam wczoraj z kursu to podeszłam do tych bezdomniaków z Seminarium. Były dwa koty, grzebały w śmietniku. Miałam coś dla nich to już nie musiały grzebać. Jeden, ale nie ten co poprzednio miał jakieś niewyraźne jedno oko, biedne zwierzaki.

golla

Post » Śro kwi 20, 2011 10:17 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Skąd ten sprzęt wytrzasnęłaś?? 8O Normalnie szok. I każdy może tego używać? Chyba trzeba mieć niezłe oko żeby trafić?
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro kwi 20, 2011 12:38 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Pewnie każdy może, jak skombinuje środek usypiający od weta, bo bez tego to można jedynie tym sprzętem zrobić śmigus dyngus :wink: Podaję link.

http://www.varident.pl/teledart/strzykawki_dmuchawy.htm

golla

Post » Śro kwi 20, 2011 12:39 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Aha, i do tych lotek-strzykawek trzeba kupić dmuchawę, na ich stronie też jest dostępna.

golla

Post » Śro kwi 20, 2011 13:18 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Ale cen nie widzę.. Ogólnie fajny sprzęt ale pewnie droooogi..

justyna p

Post » Śro kwi 20, 2011 13:25 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

i trza uważać co by kogoś nie ustrzelić :mrgreen: ..
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro kwi 20, 2011 13:53 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Kocia dawka to pewnie tylko zmuli ale taka słoniowa? 8O

justyna p

Post » Śro kwi 20, 2011 20:15 Re: Biało Rudy Kawaler Do Wzięcia. Nadal Czeka Na Dom.

Byłam ostatnio na rybku i widziałam tę białą małpę!! Może uda się ją w końcu złapać! Trzymam kciuki!!
A odnośnie tych kotów z seminarium... Napisz mi Golla kiedy masz ten kurs (tak wywnioskowałam ;) ), to spróbuję się podpasować.
Nie wiem za bardzo tylko co możemy zdziałać. Przede wszystkim musimy ustalić, czy i kto się nimi opiekuje (jeśli w ogóle mają opiekuna :roll: ).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

[poprzednia][następna]