koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 22:46 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

:mrgreen:
No właśnie - i ma ZNAJOMOŚCI w kręgach zbliżonych...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt lut 18, 2011 23:07 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Megana pisze:To proponuję "Syjamy się skończyły - została Munia, zwykła buraska, ale ma wśród syjamów znajomości! " :mrgreen:
Tak poważnie to jak ona zdrowieje?

Oj, chyba zostałam wywołana do tablicy, bo to ja biegam do nich codziennie do lecznicy. Do wydania chyba będzie we wtorek.
A tak w ogóle, to Munia wcale nie jest ZWYKŁĄ buraską -tylko prawie bengalem :wink: , dobra-ocelotem, i to w dodatku bezzębnym!
Taka Munia nie zdarza się co dzień! :wink:
Munia zdrowieje, żre jak wściekła (zrobiłam test: chrupy różnej wielkości i mokra karma- żre mokrą), zamieszkała w tekturowym domku.
-Przyniosłam im pudełka po papierze do xero, z wyciętymi otworami. Kicia i Munia natychmiast zamieszkały w papierowych kontenerkach, Lala stwierdziła, że w życiu -ona pomimo trudnej sytuacji ma swoją godność i że w takim slumsie mieszkać nie zamierza.
Rudziutkie -Ślicznego z Malutkim- zawiozłam wczoraj do nowego domu. Wcale nie chciałam oddawać Ślicznego :(
Dałam mu do transporterka ciepły kocyk, ale gdzie tam- nie zakopał się w nim, tylko siedział wyprostowany (otworzyłam od góry transporter i całą drogę go głaskałam), po raz pierwszy popatrzył mi w oczy :cry:
Dopiero w nowym domu zakopał się i odmówił wyjścia. Malutki dość odważnie ruszył na zwiedzanie domu, ale gdy zabrano jego transporterek, władował się na głowę Ślicznemu i tak przeczekały aż państwo pójdą spać-żeby móc spokojnie zwiedzić dom.
Podobno już nie wróciły do transporterów, ale rano gdzieś się dobrze zakitrały (kłaki na sofie wskazywały, że przynajmniej cześć nocy przespały jak ludzie ;) , a nie gdzieś w kącie...)

Malutki jeszcze w lecznicy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lut 21, 2011 8:57 przez annafreesprit, łącznie edytowano 1 raz

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Pt lut 18, 2011 23:14 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Ło matko, to mam się szykować na wtorek...?
Kuweta jest, żwirek jest, ze dwie puszki mokrego są, pralki w pokoju nie mam, Munia zadowoli się miejscówką za kanapą...? :mrgreen:

Megana

Post » Pt lut 18, 2011 23:23 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Dość "ło matko!" ;)
Ostateczny termin wypisu szpitalnego nie został ustalony, ale chyba wtorek.
Munia jest 'kieszonkowa', więc pewnie będzie w pudełeczku ZA kanapą. Pralka nie jest wymagana, pudełeczko -tak;)
Damy Muni jakąś wyprawkę (paczkę sucharów, peklowną słoninę- co to armia wyprzedała z zapasów ;)
Ostatnio edytowano Sob lut 19, 2011 6:37 przez annafreesprit, łącznie edytowano 1 raz

annafreesprit

Post » Pt lut 18, 2011 23:41 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Raczej poproszę pudełko, bo wszystko w pracy zużywam... :ryk:

Megana

Post » Sob lut 19, 2011 5:49 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Megana pisze:Raczej poproszę pudełko, bo wszystko w pracy zużywam... :ryk:

Ahaaa..., Taki poważny sprzęt zapotrzebowujesz?! -Da się obłatwić -jak mawiają koledzy z Pragi :D

annafreesprit

Post » Pon lut 21, 2011 13:45 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Megana pisze:Ło matko, to mam się szykować na wtorek...?
Kuweta jest, żwirek jest, ze dwie puszki mokrego są, pralki w pokoju nie mam, Munia zadowoli się miejscówką za kanapą...? :mrgreen:

Słońce! Szykuję na jutro marmurkowe futro do wydania, dowiozę -gdzie każesz, pora dostarczenia -dostosuję się. Co mam dla niej zabrać (ma swoją nową kuwetę, ma żarcie-na start, potem-dowiozę więcej, jakieś pudełeczko, wyprany kocyk, etc)? Co więcej?

annafreesprit

Post » Pon lut 21, 2011 13:58 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Łomatkocórko i reszta haremu!
Materacyk jest, kocyki raczej nie mają racji bytu, bo natychmiast są zakłaczone maxymalnie. Kocyk Felka to już nie wiadomo jakiego koloru jest...
Pudełko w którym się kobitka zmieści, które już zna, by coś swojego miała, to wszystko.
Najpóźniej od 16.30 jestem w domu, zdzwonim się, he?
Jadę z Ochoty...

Megana

Post » Pon lut 21, 2011 14:08 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Megana pisze:Najpóźniej od 16.30 jestem w domu, zdzwonim się, he?
Jadę z Ochoty...

Ok! Bardzo dobra pora, a my -tzn ja z futrem- możemy Cię przechwycić/pobrać po drodze (ja pracuję na Gocławiu, kota też jest na Gocławiu w lecznicy).

annafreesprit

Post » Wto lut 22, 2011 20:34 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Meldujemy, że załatwione.
Widziałam Lalę i Kicię na własne oczy, cudne są.
Monia też cudna i za kanapą komponuje się nieźle. :mrgreen:
Teżet walczy z turbiną, coby więcej ciepełka do Muniowego pokoju wpadało.
To wracam do siebie.

Megana

Post » Wto lut 22, 2011 20:39 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

Bardzo, bardzo, bardzo chciałam podziękować wszystkim, którzy pomogli dokonać niemożliwego - w ciągu 2 tygodni domy znalazło 8 (a może 9? ;-) ) niemłodych kotów. 4 zostały wcześniej wysterylizowane. I co ja bym bez Was wszystkich zrobiła?
I publicznie przepraszam jeśli do kogoś miałam zadzwonić, a nie oddzwoniłam, albo nie odpowiedziałam na maila. To była lawina telefoniczno - korespondencyjna, w której coś mogłam przeoczyć czy zagubić.
I jeszcze raz: bardzo, bardzo... naprawdę. Pani Danuta widzi to z góry i na pewno przekaże komu trzeba.
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Od: Pon sty 17, 2011 11:05

Post » Wto lut 22, 2011 21:02 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

:ok: :ok: :piwa:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro lut 23, 2011 9:36 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ

ewk@ pisze:Bardzo, bardzo, bardzo chciałam podziękować wszystkim, którzy pomogli dokonać niemożliwego - w ciągu 2 tygodni domy znalazło 8 (a może 9? ;-) ) niemłodych kotów. 4 zostały wcześniej wysterylizowane.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
SUPER wiadomość. O to chodziło! :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lut 23, 2011 14:42 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Super jest, nie? : )

To teraz powiedzcie - na FB wydarzenie zostawić? Czy zamknąć informując, że Munia siedzi w DT celem doswojenia?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]