DYZIO MA DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 18:04 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

I nowe wieści :)

Kocurek wyłazi coraz częściej. Śpi na oparciu fotela bądź na łóżku.
Rozmawiałam na jego temat z wujkiem weterynarzem, bo nie widzę, aby podchodził do miski z wodą, czy karmą. Wujek radzi dać mu spokój i czekać. Masz pomysła?
Coraz pewniejsi jesteśmy, że to "kot dla emerytów". Nerwowy po tych swoich przejściach. Z kotami świetnie się dogaduje, ale maluchy przeszkadzałyby mu. I ludzkie i kocie i inne żywizny. Dyzio potrzebuje spokoju.
Ola

Ola prosi o jakies rady (pogrubiłam) :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sty 14, 2011 21:11 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Moim zdaniem spokój i mizianie w każdej możliwej chwili zrobią z niego .... kota :) Przykładem są moje dwie panienki na tymczasie - przez pierwsze dwa tygodnie się bały wszystkiego, a teraz beszczelnie się pchają na kolana, a ja "wizyty" u nich traktuję jako metodę relaksu - tak mruczą, że aż cała się trzęsę.
magdajedral

Post » Sob sty 15, 2011 17:27 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Obrazek Obrazek

Dyzio wychynął spod łóżka już na dobre. Jeszcze wczoraj co najwyżej: - pomykał między meblami;
- ewentualnie siedział na parapecie;
- ewentualnie siedział na oparciu fotela. Dzisiaj oficjalnie jadł ze wszystkimi futrzakami, a nawet DOPOMINAŁ się o mięsko, gdy Arek tłukł kotlety. Oczywiście Dyzio dostał swój kawałek.
Dyzio lubi głaskanie po grzbiecie, między uszami i za uszami. Nie lubi po gardziołku.
Ola

:D

CatAngel

Post » Sob sty 15, 2011 21:09 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Dyziu :1luvu:
magdajedral

Post » Pon sty 17, 2011 9:18 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Kolejne info :)

Dyzio ma się coraz lepiej. Właśnie był pierwszy pod lodówką, gdy tylko usłyszał, że ją otwieram. Dostał kiełbaski. Innym rzucam, Dyzio - żeby ruszyć swój przydział - musi mieć kawałek podetkany pod nos. Leżącego obok nie ruszy. Może tak nauczony? To chyba dobrze.
To bardzo przytulaśny kiciuś, jak mruczy! Barytonkiem!
Przesyłam następną fotkę, ten czarny obok to Kropek vel Ciapciak vel Młody. Naczelny chuligan domu, ale Dyziowi nawet wąsa nie trącił. Podszedł z koleżeńskością i póki co - daje spokój i odnosi się ze zrozumieniem. Obserwacja stosunku Kropka do Dyzia daje mi dużo informacji o nerwach gościa!
Ola

Obrazek

Dyzio i Kropek vel Ciapciak vel Młody :D

CatAngel

Post » Pon sty 17, 2011 11:01 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Ola i CatAngel! 1000 buziaków za takie wiadomości!!! :1luvu: Dyzio chyba faktycznie miał w pewnym momencie dość zamieszania wokół siebie. U mnie był bardzo grzeczny i ładnie jadł, ale to może jeszcze szoking po kastracji. Może też myślał że tu zostaje na zawsze. A tu znowu transporter, znowu podróż, nowi Duzi i nowe koty. Ale kochający domek i troskliwa Mamusia dokonują cudów, co widać na załączonych obrazkach :piwa:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pon sty 17, 2011 12:01 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

:1luvu: :1luvu: Jakieeeee dwa Słodziaki! :1luvu: :1luvu: Przepiękne! (i fajna mistrzyni drugiego planu :ryk: )
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro sty 19, 2011 8:56 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Dyzio to mocarz, król i w ogóle! Taki przytulas i miziałek (spał u Arka na kolanach w postaci kółeczka). Trącalski (łebkiem) i miau miau. A tu jedno tupnięcie łapą i ... Kropek - ten chuligan jakich mało - przyjmuje pozę poddańczą. Z rozpędu aż się przeturlał po podłodze! Następnie fuknął i uciekł pod szafkę kuchenną! Później spod szafki wystawała tylko fukająca głowa Kropka, a Dyzio siedział niedaleko z uprzejmym wyrazem pyska ("Mówiłeś coś?").

Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Śro sty 19, 2011 21:26 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Dyzio to po prostu model. Nie ma dla niego pozy niemożliwej :)
magdajedral

Post » Czw sty 20, 2011 23:10 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Obrazek

CatAngel

Post » Pt sty 21, 2011 12:36 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Słodziak nadstawia mordkę do całowania normalnie :1luvu:
magdajedral

Post » Pt sty 21, 2011 12:53 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Pamiętajcie, że potrzebne jest utrzymanie Dyzia :oops: w jego DT :oops:

CatAngel

Post » Pt sty 21, 2011 13:14 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

Te 20zł które miało być dla Ciebie za ogłoszenia już Oli dawno przelałam. 31 mam wypłatę i na pewno coś przeleję. Ale też proszę o pomoc w utrzymaniu małego w DT!!!!!!!!!!!!
magdajedral

Post » Sob sty 22, 2011 16:41 Re: KOTEK SZUKA DS JAK NAJSZYBCIEJ O LEPSZY TYTUŁ WĄTKU PISAĆ PW

:dance: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :mrgreen:

Jest dom dla Dyzia :1luvu:
Magda odezwij się do Oli jak będziesz porzebna umowa adopcyjna :mrgreen:
Ostatnio edytowano Sob sty 22, 2011 16:51 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

[poprzednia][następna]