W-wa SIEROTKI wychowane na smoczku - WSZYSTKIE W DOMKACH

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 17, 2009 14:48 Re: W-WA 4 Maluszki butelkowe szukają domków - fotki.

Hopa
chwilowo a właściwie jak zwykle nie mam czasu na nic. Że one maja ogłoszenia i fotki to cud. W tym tygodniu znowu praca do 18.30 ;/. Karmie je rano o 8.45, potem mama wpada przelotem do mieszkania i daje im ok 13 jeść i ja ok 21-22 dokarmiam już sama i wypuszczam żeby pobiegały z godzinkę w kółko tak jak lubią :) Mają już suche w misce w klatce więc nie głodują cały dzień i podjadają same. Jakoś to idzie..

Mam kilka nowych fotek koteczki - tego najmniejszego maluszka, który tak chorował. No normalnie taki szkrab, że tylko całować i przytulać.. A jakie bzucio mamu w kropki łojej. Takie cieplutkie milutkie do całowania też. One wszystkie kiedy tylko klęknę coś zrobic na podłodze zaraz są i w ciągu 10 sekund wszystkie siedzą u mnie na kolanach, ramionach albo wiszą na plecach :)

Udało mi się złapać czarnuszka na zdjęciu a jego trudno usadzić w miejscu. Fotki wybiórczo:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Resztę jeżeli mam aktualne to staram się uzupełniać swój album na fotosiku "Maluchy z Kenpolu". http://gagucia.fotosik.pl/albumy/669355.html

Bura kicia z fotki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e54 ... 4e351.html wstępnie jest zarezerwowana - w przyszły piątek postaram się zawieźć ją do nowego domku. Domek jest fajny...jezeli ktoś kojarzy wątek Trupki - teraz Bajki - z Wawra - to mała właśnie jedzie jako siostrzyczka dla Bajki. :D Tu jest link: viewtopic.php?f=13&t=95548

Maniuńki jedzą jak smoki i tyleż samo sr..ą :). Włażą wszędzie i urządzają galopady 4 kotowe w okół szafki tv. Skaczą po fotelu - wszystkie na raz potrafią wisieć na oparciu tylko słychać jak wbijają pazury w sztruks z obicia..to nic. I tak meble mamy robocze i kiedyś do wymiany..I w sumie kable za tv też da się wymienić nie ? Tylko nie wiem czy nogi i się zagoją od wspinania..ale co tam.
Największą dziurę zrobiły w mojej kieszeni - teraz jeszcze szczepienia. O zrobię rozliczenie:
W szafce mam z 10 pustych puszek mixolu..to razy 35 zł jakie płacę daje 350 zł. Sam mixol..liczę 450 bo kilka puszek musiałam kupić po zwykłej cenie 45 zł w nocnym wecie :]
Saszetki - RC po 3,3 zł - teraz im mieszam jedną dziennie to policzę 3,3 x 30 to 100 zł miesięcznie. Jedzą akurat z miesiąc je..
14 zł za BabyCat na którym uczyły się jeść.
i 1,5 kg kittena RC vet teraz zafundowałam pokarakom za ok 50 zł..
piasek 10 zł tyg czyli 40 zł miesięcznie od miesiąca
Ha! - 70 zł na Gagarina za obejrzenie 2 maluchów (5 dniowych znalezionych....) dwa zastrzyki z antybiotyku i płynu fizjologicznego i dwa na wynos...
eh i moje nerwy i łzy kiedy chorowały plus moja złość jak mnie który tera ugryzie :)

Razem 654 zł - 140 zł co dostałam = 514.
Minus 100 zł extra od kogoś tam..ale dodać trzeba paliwo 20l/100km i z 5l/100km nocna jazda motocyklem po mleko po mieście LOL :)To pewnie wyjdzie na 0. Więc wychodzi że do tej pory dołożyłam do interesu 514 zł. Pewnie jakieś grosze za antybiotyki u mojej wetki z 10 zł..nie liczę. Nie liczę groszy za odrobaczenie, nifuroksazyd, parafinę, laktulozę..część miałam część kupiłam nie wiem za ile.

Słuchajcie 514 zł za 5 kocich żyć to chyba jednak warto..nawet jeżeli wpadłam jakoś dziwnie w finansowy i psychiczny dołek przez to. To one w sumie teraz będą sobie szczęśliwie żyły.. Jeszcze szczepienie jutro będziemy robić ale to chyba na kredyt, ale ja sięe odbiję jak je oddam, a one teraz 20 lat dobrego życia..:)

Ale zaczynam powoli płakać jak myślę że każdego z osobna będę musiała oddać..jak zwykle..koszmar emocjonalny. No nic..szukamy domków dla reszty sierotek i poszukam czegoś na bazarek.

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Czw wrz 17, 2009 18:27 Re: W-wa SIEROTKI wychowane na smoczku szukają - nowe foto s.2

hop

gagucia

Post » Sob wrz 19, 2009 11:24 Re: W-wa SIEROTKI wychowane na smoczku szukają - nowe foto s.2

hop

gagucia

Post » Czw paź 08, 2009 10:44 Re: W-wa SIEROTKI wychowane na smoczku szukają - nowe foto s.2

W tej chwili domku szukają - piaskowy kocurek( prążkowany) i czarny kocurek.
Maluchy są po szczepione, biegają do kuwetki i pchają się na człowieka w każdej sytuacji. Są mega nakolankowe i bardzo potrzebują uwagi - po prostu bardzo!

Komu pięknego kociurka?

gagucia

Post » Sob paź 24, 2009 10:58 Re: W-wa SIEROTKI wychowane na smoczku szukają - foto

Hop po domki!!!!
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Sob paź 24, 2009 14:08 Re: W-wa SIEROTKI wychowane na smoczku szukają - foto

Został największy najsilniejszy i bardzo miziasty czarny kocurek..

gagucia

Post » Nie paź 25, 2009 19:05 Re: W-wa SIEROTKI wychowane na smoczku szukają - foto

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

gagucia

Post » Sob lis 21, 2009 17:41 Re: W-wa SIEROTKI wychowane na smoczku - WSZYSTKIE W DOMKACH

Witajcie po przerwie :)

Ok 3 tygodnie temu odwiozłam ostatniego - czarnego kociastego do nowego domu.

Domki wszystkich maluchów są naprawdę fantastyczne, aż człowiek się cieszy że na świecie jeszcze trochę tych odpowiedzialnych i świadomych ludziów jest:D

Mała najsłabsza koteczka pojechała jako pierwsza- pod Warszawę do Nadarzyna - ma małą opiekunkę i odpowiedzialnych opiekunów.

Bura koteczka - największa - pojechała do "Trupki", która została adoptowana z lecznicy w Wawrze kilka tygodni wcześniej. Obydwie koteczki mają się fantastycznie.

Bury kocurek - przylepa - pojechał do domu z dwójką zakochanych w nim chłopczyków. Zniszczył już Jukę i chyba podbił serca wszyskich domowników. Jego adopcję przeżywałam najbardziej bo on największa ciapa był..ale podobno już nie jest :)

Czarny pojechał do dyrektora firmy w której pracuję. Zaprzyjaźnił się ze świnką morską..sypia pod kołdrą i lubi zupę pomidorową. Chyba ma dobrze..

To tyle..

gagucia

Post » Sob lis 21, 2009 19:43 Re: W-wa SIEROTKI wychowane na smoczku - WSZYSTKIE W DOMKACH

:torte:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

[poprzednia]