$ Przepiękna czarno-biała kociczka Myszka - już nie szuka :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 02, 2006 23:56

podnoszę :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 03, 2006 19:57

Co słychać o coraz bardziej śmiałej Myszki?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto lip 04, 2006 16:13

Myszka cichutko przemyka po mieszkaniu...
nawet jak wszyscy ją widzą 8) :lol:

mam pytanie (a nawe dwa) :
-mam wątpliwości co do tego, że była wysterylizowana :roll: chociaż wątpię, żeby wetka tylko mi to wmawiała... ale... nie widzę ani kawałeczka wygolonego brzuszka... jak leży na boku, to też nic nie widać (może Mycha akurat tak leży...) wygolone jest tylko kawałeczek na stópce - może po wenflonie? no ja nie wiem... :roll: nie wywala brzucha do góry, tak żeby coś można było zobaczyć...
dzwoniąc do lecznicy po paru dniach (kiedy ją miałam odebrać), pytałam się też czy np. nie było jakichś zmian nowotworowych... usłyszałam że wszystko ładnie, nic 'się nie rwało', kotka już normalnie jadła, piła, załatwiała się - wszystko ok.
czy ona była wysterylizowana? 8O (sterylka była darmowa... więc wątpliwości można mieć...)
żadnej rujki czy coś nie ma, ale...
nie wiem... :roll:

drugie pytanie:
-czy spróbować Myszkę pogłaskać? już się nie boi, kiedy zbliżam rękę, a jak chcę ją dotknąć, to się troszkę boi...
i czy jest jakaś różnica w którym miejscu się dotknie? np. czy po główce, czy po nóżce (bo jest bliżej)? jakoś rękę specjalnie ułożyć? lepiej nad kotem, czy jak najniżej? kiedy jest mniejsze prawdopodobieństwo że mnie napadnie? ;)

ktoś miał jakieś doświadczenia?
czy lepiej nie-do-ty-kać? i czekać aż sama przyjdzie?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro lip 05, 2006 0:35

*anika* pisze:-mam wątpliwości co do tego, że była wysterylizowana :roll: chociaż wątpię, żeby wetka tylko mi to wmawiała... ale... nie widzę ani kawałeczka wygolonego brzuszka... jak leży na boku, to też nic nie widać (może Mycha akurat tak leży...) wygolone jest tylko kawałeczek na stópce - może po wenflonie? no ja nie wiem... :roll: nie wywala brzucha do góry, tak żeby coś można było zobaczyć...
dzwoniąc do lecznicy po paru dniach (kiedy ją miałam odebrać), pytałam się też czy np. nie było jakichś zmian nowotworowych... usłyszałam że wszystko ładnie, nic 'się nie rwało', kotka już normalnie jadła, piła, załatwiała się - wszystko ok.
czy ona była wysterylizowana? 8O (sterylka była darmowa... więc wątpliwości można mieć...)
żadnej rujki czy coś nie ma, ale...
nie wiem... :roll:

Przy sterylizacji metodą hakową nie goli się brzucha wcale albo prawie wcale, myślę, że kotka została wysterylizowana i nie ma się czym martwić 8) Azyl nie pozwoliłby sobie na fikcyjne sterylki, im też zależy, aby nie przybywało niechcianych zwierząt.

Czy Myszka jest w portalach ogłoszeniowych?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lip 05, 2006 11:33

XAgaX pisze:Przy sterylizacji metodą hakową nie goli się brzucha wcale albo prawie wcale, myślę, że kotka została wysterylizowana i nie ma się czym martwić 8) Azyl nie pozwoliłby sobie na fikcyjne sterylki, im też zależy, aby nie przybywało niechcianych zwierząt.

Czy Myszka jest w portalach ogłoszeniowych?

aha :) to dobrze ;)

moja Sarunia miała rozcięcie ok. 1,5 cm, ale wygolone było bardzo dużo...
nie wiem jaką metodą... cięła dr Żurańska z Białobrzeskiej...
więc dlatego się zastanawiałam...

Myszki jeszcze nie ma na innych stronach z ogłoszeniami...
co mam tam napisać? ona oswaja się z każdym dniem coraz bardziej... więc?
co mam podać w ogłoszeniu?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro lip 05, 2006 19:31

*anika* pisze:
aha :) to dobrze ;)

moja Sarunia miała rozcięcie ok. 1,5 cm, ale wygolone było bardzo dużo...
nie wiem jaką metodą... cięła dr Żurańska z Białobrzeskiej...
więc dlatego się zastanawiałam...

wzystko zależy od preferencji lekarza, nasza wetka schroniskowa chyba w ogóle nie goli ;) jeszcze raz powtarzam, że Azyl nie współpracowałby z wetem, który się nie zna na swojej pracy ;)

Myszki jeszcze nie ma na innych stronach z ogłoszeniami...
co mam tam napisać? ona oswaja się z każdym dniem coraz bardziej... więc?
co mam podać w ogłoszeniu?

proponuję skrócić nieco tekst, który mnie podałaś na Allegro... niedawno dzwonił do mnie pan zainteresowany kociakiem z Twojej piwnicy (już wszystkie miały domy) i stwierdził, że tekst ogłoszenia był super! :D myślę, że do tego masz zdecydowanie większy talent niż ja :) Ja bym napisała, że koteczka powoli się oswaja - po prostu :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 05, 2006 19:41

XAgaX pisze:niedawno dzwonił do mnie pan zainteresowany kociakiem z Twojej piwnicy (już wszystkie miały domy) i stwierdził, że tekst ogłoszenia był super!

mam nadzieję że poleciłaś mu jakiegoś kocia forumowego? 8) (o ile domek dobry)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro lip 05, 2006 20:55

Poleciłam mu KOCIARNIĘ jako taką
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 07, 2006 21:53

Myszko co u ciebie?? slicznosci nie spadaj :)))

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Pt lip 07, 2006 22:38

Mysia właśnie rozrabia na balkonie 8)

i płacze...
ona chce do domku! do jej domku!

;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob lip 08, 2006 3:49

Jak to, to już taka śmiała jest :?: