Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 03, 2014 14:51 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

:ok: :ok: za koteczka - oby sie mu udalo :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon lis 03, 2014 14:54 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

happy tree cat's pisze:
ASK@ pisze:
happy tree cat's pisze:najszybciej byłoby skontaktować się z osobami, które zajmują się takimi biedactwami.

to znaczy?

cisza na wątku dobrze nie wróży... kotu. Obym się myliła.

osoby, które mają doświadczenie w opiece nad takimi zwierzakami. Jak kiedyś został mi podrzucony mały kociak to skontaktowałam się z panią, która zajmuje się porzuconymi kotami.

Kinia ma doswiadczenie, niejedna biede juz uratowala - ale skad ma brac pieniadze na leczenie, karme, zwirek itd. skoro zakocona po uszy a adopcje ida jak krew z nosa :wink:
Ostatnio edytowano Pon lis 03, 2014 23:47 przez Cindy, łącznie edytowano 1 raz
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pon lis 03, 2014 19:11 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

Osoba, która pomaga zwierzakom na pewno będzie wiedzieć jak podejść takie zwierzątko i jak jemu pomóc niż osoba która nie ma w ogóle doświadczenia w takich sprawach.

happy tree cat's

Od: Czw sie 07, 2014 17:21

Post » Wto lis 04, 2014 11:00 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

Dostałam maila od tych państwa kociaka niestety nie ma być może ktoś go przygarnął.Dostałam też jego zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto lis 04, 2014 11:09 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

happy tree cat's pisze:Osoba, która pomaga zwierzakom na pewno będzie wiedzieć jak podejść takie zwierzątko i jak jemu pomóc niż osoba która nie ma w ogóle doświadczenia w takich sprawach.

Przepraszam ale naprawdę nie potrafię zrozumieć o co ci chodzi ? Czy tobie chodzi o to że uratować/zająć się kotem mogą np. tylko fundacje ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto lis 04, 2014 11:54 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

kinga-kinia pisze:
happy tree cat's pisze:Osoba, która pomaga zwierzakom na pewno będzie wiedzieć jak podejść takie zwierzątko i jak jemu pomóc niż osoba która nie ma w ogóle doświadczenia w takich sprawach.

Przepraszam ale naprawdę nie potrafię zrozumieć o co ci chodzi ? Czy tobie chodzi o to że uratować/zająć się kotem mogą np. tylko fundacje ?

też nie rozumiem tego wpisu. jak ktoś chce pomóc to pomaga a nie ogląda sie na innych.Spychologia i tłumaczenie swojej bierności. Każda z nas zaczynała w jakiś sposób pomagać, pochylając się na zwierzakiem pomocy potrzebujacym a doświadczenie przychodzi z czasem.Są weci, jest forum, jest wujek google...
Tak patrząc to tylko ci powinni mieć np dzieci co mają doświdczenie. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 08, 2014 13:07 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

Uwaga kociak się odnalazł (jest pod skrzydłami PKDT) jest w bardzo dobrych rękach niedługo będzie ogłaszamy.Na imię dostał Szprot.Osoba która zajeła się kociakiem prosi o pomoc finansową dla Szprotka
Pomorski Koci Dom Tymczasowy
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt Viva
ul. Kawęczyńska 16/42a
03-772 Warszawa
nr konta: 12 2030 0045 1110 0000 0255 8070 (BGŻ)
lub paypal: pkdt.biuro@gmail.com
Dopisek: dt Monika K.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob lis 08, 2014 13:23 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

A ja szukałam go a ludzie się gapili jak na idiotkę wołającą do drzew "kici kici " :D a on już był pod opieką mojej koleżanki.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob lis 08, 2014 14:29 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

kinga-kinia pisze:A ja szukałam go a ludzie się gapili jak na idiotkę wołającą do drzew "kici kici " :D a on już był pod opieką mojej koleżanki.

Ludzmi sie nie przejmuj :wink:( madry domysli sie, ze szukasz kota, a glupi pomysli, ze tak trzeba) ale jakim cudem Kolezanka wpadla na jego trop :roll: Wysylam grosik na Szprotka :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Nie lis 09, 2014 20:42 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

Świetnie, że się odnalazł :ok:
kicikicimiauhau

Post » Pon lis 10, 2014 9:43 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

Cała moja rodzinka cieszy się, że się odnalazł :-) My też chodziliśmy i "kićkaliśmy" aż ludzie przystawali. Smutno nam się zrobiło bo się zaangażowaliśmy a tu maluch zniknął. A teraz taka niespodzianka! Z pewnością będzie wspaniałym przyjacielem i "miziakiem" - życzymy mu wspaniałych opiekunów. Wpłacimy również na jego utrzymanie. Tak na marginesie whyyyy Szprot? :-O No nie możemy się pogodzić z tym imieniem hehe (zwłaszcza córeczka). Panią Kingę proszę o kontakt mailowy - mamy trochę pokarmu zakupionego w czasie gdy się nim opiekowaliśmy i możemy go przekazać. Jest jeszcze budka po nim. Bardzo dobrze wykonana, ocieplona (osobno przedsionek i legowisko wyściełane polarem). Budkę zabiorę jak tylko wrócę z Wawy. Jeżeli jest ktoś kto opiekuje się "bezdomniakami" i takowej potrzebuje - proszę o kontakt. Z pewnością w zimie uratuje od chłodu jakieś kocie jestestwo mówiąc po staropolsku. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Forum spisało się na medal :-)

Navyman

Od: Nie paź 26, 2014 20:32

Post » Pon lis 10, 2014 12:58 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

ASK@ pisze:
kinga-kinia pisze:

też nie rozumiem tego wpisu. jak ktoś chce pomóc to pomaga a nie ogląda sie na innych.Spychologia i tłumaczenie swojej bierności. Każda z nas zaczynała w jakiś sposób pomagać, pochylając się na zwierzakiem pomocy potrzebujacym a doświadczenie przychodzi z czasem.Są weci, jest forum, jest wujek google...
Tak patrząc to tylko ci powinni mieć np dzieci co mają doświdczenie. :mrgreen:

Dlaczego uważasz że stosuję spychologię? Albo biernie podchodzę do potrzebujących zwierząt. Bo ja jakoś z mojego wpisu jakoś nie mogę tego odczytać. Poza tym nie znasz mnie więc uważam że powinnaś przystopować z takimi sądami bo są po pierwsze nieprawdziwe a poza tym krzywdzące. Poza tym nie napisałam że trzeba Skontaktować się żeby ktoś zabrał kotka czy pieska i mieć go z głowy. Wydawało mi się że napisałam posty w sposób prosty i nie używam zbyt skomplikowanych słówek ale najwidoczniej były to posty z ukrytym przekazem 8)

Wiesz jak ktoś w ogóle nie miał kontaktu ze zwierzęciem to może zrobić jemu krzywdę a jak już pisałam wcześniej są osoby które już wczesnej miały kontakt w takimi przypadkami i mogą podpowiedzieć jak zając się zwierzęciem. Doświadczenie przychodzi z czasem ale chyba można się spytać się osób które mogą pomóc. Koniec, finito, szlus, the end, ende, fine, pabeiga , نهاية

happy tree cat's

Od: Czw sie 07, 2014 17:21

Post » Pon lis 10, 2014 17:26 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

Jakaś osoba dokarmiająca koty zobaczyła malucha i zgłosiła mojej koleżance z Pomorskiego Kociego Domu Tymczasowego.
Imię kociaka jest robocze tymczasowe jak zastanie wyadoptowany to nowi właściciele nazwą go po swojemu.
Najważniejsze że kociak jest bezpieczny ale teraz potrzebny jest stały dom więc warto wszystkim rozpowiadać że takie kocie szuka domku.
Budkę po kociaku bardzo chętnie przyjmę od niedawna mam działke/ogródek w ROD "Obłuże" przy lotnisku i widziałam że tam są koty.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw lis 13, 2014 18:58 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

OK, więc budka jest już zarezerwowana dla Pani Kingi na działkę. Dziś wpłaciliśmy pieniążki na konto Szprotka vel MiauMiau - niech mu się dobrze powodzi tzn. niech znajdzie osobę/y która go pokocha.

Navyman

Od: Nie paź 26, 2014 20:32

Post » Czw lis 27, 2014 18:31 Re: Tygrysek z lasu szuka ciepłego domku!

Witam :) Jestem tą szczęściarą, do której Szprot trafił na DT :) Jako, że chłopak trochę już okrzepł i nabrał ciałka to możemy zacząć szukać mu DS. Wklejam treść ogłoszenia jaką można cytować i przeklejać o co bardzo Was proszę :)

Oto Szprot. Szprot jest Panem Kotem. W sumie to trochę Was okłamałam bo Szprot to bardziej koto- pies niż kot. Ale tak to jest jak daje się kociaka na tymczas parze zdeklarowanych psiarzy ;) Szprotek trafił do nas bo kogoś być może przerosła opieka nad maluchem. A może wystraszył się tego, że wziął zwierzę, które może przeżyć 15 lat i za które trzeba być odpowiedzialnym? A może po prostu Szprot przestał być malutką, piszczącą kuleczką tylko zmienił się w młodego kociego Pana, który już nie jest tak słodki? Nie ważne czemu Szprot stracił dom- ważne, że to kot, który zasługuje na Nowy, najlepszy dom jaki tylko kocie serducho jest w stanie wymarzyć. Bo jest kotem wyjątkowo wspaniałym. Nade wszystko kocha ludzi. Na cmokanie przychodzi (bo kotom nie wypada przybiegać, niech psy sobie biegają) i natychmiast pakuje się na kolana włączając głośne mruczenie. Tak naprawdę to wystarczy czasami na niego spojrzeć a on już włącza „traktor” ;) Mruczy gdy się na niego patrzy, mruczy gdy się do niego schylam, mruczy jak je i jak pije. I czasami mruczy przez sen. Jego życiowym celem jest spędzanie czasu na kolanach człowieka, na ramieniu, leżenie na szyi, na brzuchu, nodze czy ręce. Jest najszczęśliwszy gdy ma kontakt z człowiekiem. Głaskany liże ręce głaskającemu :) Gdy coś robię w domu cały czas mi towarzyszy- leży przy nodze albo na stole. Gdy biorę prysznic- leży pod kabiną prysznicową póki nie wyjdę. Zachowuje się dokładnie jak nasze psy. Bardzo lubi się bawić. Będzie bawił się zarówno sam jak i z człowiekiem. Bawi się przytulankami, starym wieszakiem, kulką papieru, piłeczkami i wszystkim co znajdzie i uzna, ze nadaje się do zabawy. Bardzo lubi być brany na ręce i noszony po domu, lubi drapanie i głaskanie bo brzuchu, uwielbia być przytulany, miętoszony i całowany. Zasypia w łóżku a po jakimś czasie przenosi się na podłogę koło łóżka. Kocha jeść. Bardzo. Rano głośno domaga się jedzenia. No typowy koto- pies ;)
A teraz info praktyczne: Szprot ma około 5 miesięcy, nie jest jeszcze wykastrowany, załatwia się do kuwety i ogólnie jest mega super kotem!! Brać bo warto mieć w domu tak fantastycznego kota!!
Album ze zdjęciami dostepny dla każdego: https://www.facebook.com/ala.de.18/media_set?set=a.10202221954828803.1073741833.1787860471&type=3
W sprawie adopcji: PW lub 510 893 603.

LalaAla

Od: Czw lis 27, 2014 18:24

[poprzednia][następna]