Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Ma dom!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 18, 2013 8:50 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Miecia od samego rana roznosi energia :) Zaczepia moje koty i chodzi po całym domu machając ogonem i wydaje dziwne dźwięki, co w jego przypadku oznacza: co by tu narozrabiać :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt sty 18, 2013 9:48 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Rozkoszny kociak :1luvu: gdzie te domki :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob sty 19, 2013 15:01 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Kolejna porcja zdjęć Miecia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I filmik jak Miecio pomaga w sprzątaniu kuwetki :D

http://www.youtube.com/watch?v=hGanJA1z ... e=youtu.be
Obrazek

Katalina

Post » Pon sty 21, 2013 15:13 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Miecio w nocy znosi mi wszystkie swoje zabawki do łóżka :) Nie wiem o co mu chodzi...może po prostu lubi spędzać z nimi czas :D
Obrazek

Katalina

Post » Pon sty 21, 2013 16:58 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Miecio jest przecudny i ... jaki szczery i pomocny!! Same ochy i achy!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto sty 22, 2013 11:51 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

To prawda, pomocny jest bardzo :) Tu akurat pomagał mi w pracy...

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Wto sty 22, 2013 12:18 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Komu komu idealny przycisk do papieru z funkcją mruczenia?

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Wto sty 22, 2013 12:19 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Ma też funkcję niszczarki do papieru :) ale to się tyczy głównie pudełek, a nie ważnych dokumentów - jak widać :)
Obrazek

Katalina

Post » Czw sty 24, 2013 10:05 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Miecio ostatnio nie cieszy się zainteresowaniem - zapytania o niego ucichły... to dziwne, bo wszyscy moi znajomi i rodzina są w nim wręcz zakochani. Rzadko jakikolwiek kot wzbudza w ludziach taką sympatię :)

Kotek ma w sobie bardzo dużo energii...codziennie rano razem z moimi rezydentami biegają po całym domu, a po śniadanku wychodzą na balkon i jak zahipnotyzowane obserwują ptaszki na zewnątrz :)
Obrazek

Katalina

Post » Czw sty 24, 2013 10:48 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Wydaje mi się, że to drugie zdjęcie z banerka jest idealne do ogłoszeń (to na którym leży wyciągnięty). Widać na nim niesamowite umaszczenia Mieciulka :D Kociak jest cudowny, bije o niego ciepło i przytulność :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pt sty 25, 2013 9:03 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

On właśnie najbardziej lubi leżeć na plecach. Mam masę jego zdjęć w takiej pozycji :)
Miecio jest naprawdę jeszcze kociakiem. Moi 1,5 - roczni rezydenci to przy nim poważne koty, a on mobilizuje je do zabawy wtedy kiedy najchętniej by poleżały :)
Obrazek

Katalina

Post » Pt sty 25, 2013 10:38 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Mieciu jest przepiękny i taki słodki że dziwię się brakiem zainteresowania taka osobistością,ja sama bardzo interesuję się tym kotkiem i tak jak wszyscy mam obawy co do dokocenia.Jaki miałbyby być ten wymarzony domek dla Miecia?Czy musi być niewychodzący?

kotka70

Od: Czw sty 24, 2013 16:47

Post » Pt sty 25, 2013 11:44 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Myślę, że Miecio jest idealnym kotkiem do dokocenia. Miał kontakt z kotami w lecznicy - od samego początku bardzo dobry, no i z moimi kotami szybko się dogadał. Można wręcz powiedzieć, że to one stwarzały więcej problemów niż on. To był ich teren :)
Szybko jednak stał się kompanem do zabaw dla Tofika. Tomcio go raczej unika, a Zuzia zaczepia, a kiedy Miecio chce się z nią bawić to syczy na niego :) To dlatego, że Zuzia nie za bardzo lubi fizyczny kontakt :) To taka specyficzna kotka :)

Co do wychodzenia, to on kompletnie nie czuje potrzeby wychodzenia. U mnie wychodzi jedynie na balkon, który jest zabezpieczony siatką. Osobiście boję się wypuszczania kotów w mieście :/ Co chwilę słyszę o tragicznych zakończeniach kociego życia...
ostatnio też mam wśród znajomych przypadek, kiedy kotka wychodząca została zaatakowana przez obcego kota i przyniosła do domu białaczkę. Zaraziła swojego kociego "braciszka" i on już chyba nie przeżyje :(
Zawsze starałam się podchodzić zdrowo do tematu, ale za dużo takich przypadków w moim najbliższym otoczeniu i wolałabym, żeby był niewychodzący.
Jeśli jednak jest to miejsce dość bezpieczne, z dala od ruchliwych ulic, to może jakoś uciszyłoby moje obawy :)
Obrazek

Katalina

Post » Pt sty 25, 2013 12:35 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Mieszkam w spokojnej okolicy w domu z bardzo dużym ogrodem,nie jest łatwo utrzymać futerkową ferajnę w domu kiedy któreś z moich zwierzątek albo wchodzi albo wychodzi przez drzwi tarasowe albo wejściowe.Kiedy wychodzę z suniami na spacer do ogrodu wtedy któryś z moich kotków chce koniecznie wyjść z nami na małe siusiu albo popatrzeć na ptaszki z bliska i tak się zakręci że i tak wyjdzie .Zimą kotki siedzą w domu częściej i grzeją się na ciepłej podłodze albo koło kominka.Latem całymi dniami korzystają ze słoneczka zielonej trawki i nawet jak wyjdą poza ogrodzenie to główna ruchliwa droga jest daleko.Na razie to zdrowy rozsądek walczy z sercem ,przynajmniej mogę być zakochana w Mieciu wirtualnie.Obawiam się reakcji mojej rezydentki również Zuzi która obraża się na długie miesiące o kolejnego nowego członka rodziny.Pozdrawiam Beata

kotka70

Od: Czw sty 24, 2013 16:47

Post » Pt sty 25, 2013 15:10 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Nasz Karmel był obrażony bardzo jak przygarnęliśmy malutkiego Gucia . Za to jak wzięłam już niemal 8 miesięcznego Mikeszka to przyjął go jak swojego .
Tak że nie ma się co bać ino brać :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]