Pusia w ciąży już ma opiekuna (kotek przydomowy) Poznań!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 02, 2012 11:45 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

jolkac pisze:Dziękuję Jarka za radę...
Nie mam ani piwnicy ani nikogo, kto mógłby jej jedzonko podawać kiedy nas nie będzie. Właśnie z tego powodu piszę tu na forum.... Zanim ją dam pod nóż chcę mieć gwarancję, że ktoś się nią potem zajmie jak ja wyjadę...

A jak się nikt nie znajdzie to zostanie kotka sama z kociakami!
Wg Ciebie to lepiej?
Nie rozumiem?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon lip 02, 2012 11:47 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

piccolo pisze:
Nie mam ani piwnicy ani nikogo, kto mógłby jej jedzonko podawać kiedy nas nie będzie. Właśnie z tego powodu piszę tu na forum.... Zanim ją dam pod nóż chcę mieć gwarancję, że ktoś się nią potem zajmie jak ja wyjadę...

Wg Ciebie to lepiej?
Nie rozumiem?

Dokładnie. Jeśli będzie musiała wyżywić tylko siebie - pewnie da sobie radę. Jest lato. Z kociakami będzie jej trudniej. W ciągu miesiąca na pewno dojdzie do siebie po sterylce!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lip 02, 2012 11:48 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

Poza tym chyba łatwiej szukać domu dla wysterylizowanej niż dla ciężąrnej kotki...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lip 02, 2012 11:52 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

Zofia&Sasza pisze:
piccolo pisze:

Wg Ciebie to lepiej?
Nie rozumiem?

Dokładnie. Jeśli będzie musiała wyżywić tylko siebie - pewnie da sobie radę. Jest lato. Z kociakami będzie jej trudniej. W ciągu miesiąca na pewno dojdzie do siebie po sterylce!

Kotka po sterylce powinna dojść do siebie w ciągu paru dni, nie zwlekaj.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon lip 02, 2012 12:07 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

jolkac nie zwlekaj zarówno ze sterylizacją jak i szukaniem jej Dt/DS. A musisz liczyć się z tym, że jeśli znajdzie się chętna osoba żeby wziąć kotkę na DS to hmm... kotki w ciąży raczej nie weźmie.... albo kotki z maluchami. A nie możesz wyjechać zostawiając kotkę z kociakami... zresztą do samej kotki też musiałby ktoś przychodzić i dawać jej chociaż jeść....
ja trzymam koty 7 dni w domu, jeśli jest ok wypuszczam. skąd jesteś? może ktoś z forum mógłby chociaż kotkę dokarmiać gdy Ciebie nie będzie....

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon lip 02, 2012 12:10 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

No właśnie o to samo chciałam zapytać - w jakiej części Poznania mieszkasz?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon lip 02, 2012 12:13 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

Zanim wyjedziesz to bierz ja pod nóz.Inaczej zostawisz kotke za m-c bez pomocy a z przychówkiem.Sama kocia da sobie jakos radę.A i o pomoc tylko dla jednej małej łatwiej.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lip 02, 2012 13:03 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

Podaj prosze w jakiej czesci Poznania mieszkasz, jezeli chodzi o 2 pierwsze tygodnie sierpnia to moze moglabym ja dokarmiac w ogrodzie- ale nie ukrywam, ze zalezy to od lokalizacji.
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Wto lip 03, 2012 10:31 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

No i co z kotką?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lip 03, 2012 10:40 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

Kotka się wczoraj nie pojawiła.... :( pewnie szukała schronienia przed deszczem....
Dzisiaj zobaczymy czy przyjdzie...

jolkac

Od: Pt sty 28, 2005 11:06

Post » Wto lip 03, 2012 10:50 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

Albo urodziła.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 03, 2012 10:56 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

jolkac pisze:Kotka się wczoraj nie pojawiła.... :( pewnie szukała schronienia przed deszczem....
Dzisiaj zobaczymy czy przyjdzie...

Co zdecydowałaś?
Będzie sterylka?

piccolo

Post » Wto lip 03, 2012 11:53 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

ASK@ pisze:Albo urodziła.

Oby nie :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 05, 2012 9:50 Re: Pusia w ciąży szuka opiekuna (kotek przydomowy) Poznań

Jak sytuacja?

piccolo

Post » Czw lip 05, 2012 10:10 Re: Pusia w ciąży już ma opiekuna (kotek przydomowy) Poznań!

Hejka!
Wczoraj wieczorem Pusia pojechała do nowego domu. Będzie mieszkać w gospodarstwie agroturystycznym, za miastem. Nowi opiekunowie pozwolą jej urodzić i pomogą zaopiekować się dziećmi, sterylizacja będzie później.
Będę obserwować sytuację...
Dziękuję wszystkim za dobre słowo, poradę i chęć pomocy.
Pozdrawiam

jolkac

Od: Pt sty 28, 2005 11:06

[poprzednia][następna]