Ko-kotki! już OSIEM złapanych -potrzebna pomoc! [Sz.P.]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 20, 2012 18:04 Re: Ko-kotki! Dwanaście kotów, łapanki, sterylki, DT [Sz.P.]

Córka Fuksja jest zdecydowanie bardziej otwarta :) była dziś na balkonie, powąchała powietrze i wróciła. Nie tęskno jej specjalnie za wolnością.

Mamuśka Dalia dostała eksmisję z łazienki, bo za dobrze jej tam było pod wanną :roll: i nie robiła postępów.
Przeniosła się więc do piekarnika i pod zlew. Ale na wołanie wychodzi i strzela baranki :)

Jutro o 9.00 jedziemy znowu. Pani uprzedzona, miała dziś w ogóle nie karmić i jutro też.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto lut 21, 2012 14:55 Re: Ko-kotki! Sześć już złapanych, potrzebna pomoc [Sz.P.]

Dzisiejsza łapanka raczej udana - przywiozłyśmy trzy młode koty, na oko max półroczne. Dwa czarne i jeden śliczny burasek.
Jeden z czarnych dość walczący, skakał po klatce, drugi miauczący, pozwolił się dotknąć :) Burasek wystraszony, ale spokojny.
Zostaly w lecznicy, potem wet się im przyjrzy dokładniej, to będzie wiadomo jaka płeć.

sisay

Post » Wto lut 21, 2012 15:37 Re: Ko-kotki! Sześć już złapanych, potrzebna pomoc [Sz.P.]

Jakies fotki będą?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto lut 21, 2012 15:50 Re: Ko-kotki! Sześć już złapanych, potrzebna pomoc [Sz.P.]

Bo ja wiem..

Miałam dziś ze sobą aparat, ale przypomniałam sobie dopiero w lecznicy, po czym okazało się że chyba włozyłam do niego rozładowane baterie :roll:
A teraz koty siedzą w lecznicy, może ktoś tam się zlituje i zrobi jakaś fotkę.

natomiast Frezja jest w innym DT i z tego co wiem, jest raczej pokątna :lol: cieżko ją upolowac z aparatem.

sisay

Post » Wto lut 21, 2012 17:27 Re: Ko-kotki! Sześć już złapanych, potrzebna pomoc [Sz.P.]

Dowiedzialam się przy okazji, czym była ta tłusta substancja - tak jak podejrzewałam, koty kradną ptakom słoninę z drzew :wink:

sisay

Post » Wto lut 21, 2012 18:59 Re: Ko-kotki! Sześć już złapanych, potrzebna pomoc [Sz.P.]

sisay pisze:Dowiedzialam się przy okazji, czym była ta tłusta substancja - tak jak podejrzewałam, koty kradną ptakom słoninę z drzew :wink:

:lol: :lol: :lol:

Gratuluję udanej akcji, 3 sztuki to świetny wynik :ok:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Śro lut 22, 2012 16:04 Re: Ko-kotki! Sześć już złapanych, potrzebna pomoc [Sz.P.]

Mam wieści z lecznicy, że cała wczorajsza trójka to kotki 8O
Zostały już wysterylizowane. Czarne mają około 5 miesięcy, bura jest ciut starsza, może koło 8.

No więc mamy razem sześć ślicznych kotek, jakoś w fundacji ostatnio same kotki się trafiają ;)

sisay

Post » Śro lut 22, 2012 16:23 Re: Ko-kotki! Sześć już złapanych, potrzebna pomoc [Sz.P.]

Przegięcie z tymi babami :lol:

Najnowsze kokotki wyglądają tak:

Czarnuszki, czyli kot o czterech oczach ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I miauczące strachajło ;)
Obrazek

Obrazek

Niby są krótkowłose, ale jednak nie jest to typowy krótki włos, z lekka przedłużony jest.
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Śro lut 22, 2012 17:00 Re: Ko-kotki! Sześć już złapanych, potrzebna pomoc [Sz.P.]

O, dzięki! :D
Prawda że śliczne? Ta czarna z prawej taka podobna z rysów do mamuśki - ciotki - starszej siostry, nie wiem jak wyglądają te koligacje ;)

Zaraz im wymyślę jakieś imiona botaniczne :mrgreen:

sisay

Post » Śro lut 22, 2012 18:21 Re: Ko-kotki! Sześć złapanych-same baby!-potrzebna pomoc[Sz.P.]

Śliczniutkie, ale burasia też cudna.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw lut 23, 2012 0:09 Re: Ko-kotki! Sześć złapanych-same baby!-potrzebna pomoc[Sz.P.]

Zrobiłam dziś ogłoszenia i już były telefony, smsy i maile w sprawie Dalii. Niestety jeden domek wychodzący, mam tu duże obiekcje, ale zobaczymy.
A ona zaczyna przejawiać aktywność ;) wczoraj wieczorem przyszła do mnie do łózka ale krótko leżała.
Dziś już chodziła za mną i miaukoliła, prowadziła mnie do kuchni: suche be, mięsko be, wydębiła ostatnią saszetkę :lol:
Podeszła obwąchać psa jak leżał.
Była dwa razy na rączkach i na kolankach, pieszczocha się z niej robi, jest słodziutka :1luvu:

sisay

Post » Nie lut 26, 2012 13:12 Re: Ko-kotki! Sześć złapanych-same baby!-potrzebna pomoc[Sz.P.]

Pierwsza adopcja za nami :D

Dalia i jej córeczka Fuksja wyruszyły do nowego domku - domek super akurat dla nich, bo w bezpiecznej wiejskiej okolicy, u ludzi kochających zwierzaki, z dwoma pieskami (dogiem i yorkiem) i kotką do towarzystwa. :ok:

A tak Fuksja wyglądała jeszcze dwa dni temu :)
Obrazek

Obrazek

sisay

Post » Wto lut 28, 2012 22:57 Re: Ko-kotki! Sześć złapanych-same baby!-potrzebna pomoc[Sz.P.]

Nasze ostatnie znaleziska, czyli te trzy koteczki w klatce, już rozparcelowane ;)

Malwa jest u Formicy, a Cynia i Sasanka od kilku godzin u mnie.
Cyni jeszcze nie widziałam i nie mam pojęcia, gdzie może być.
Sasanka lekko nastroszona, ale zwiedza pokój i nawet już była w przedpokoju (tylko na chwilkę).
Ma bardzo ciekawskie spojrzenie :)

sisay

Post » Nie mar 04, 2012 22:28 Re: Ko-kotki! Sześć złapanych-same baby!-potrzebna pomoc[Sz.

Sasanka :D wymiziana dziś po raz pierwszy, pięknie mruczy :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sisay

Post » Śro maja 02, 2012 13:20 Re: Ko-kotki! Sześć złapanych-same baby!-potrzebna pomoc[Sz.

Aktualizacja.

Bura Sasanka od dłuższego czasu ma domek w Gliwicach.

Czarna Malwa jest w domu w Zabrzu, lecz jej losy się ważą bo trwa jakies nieporozumienie kuwetkowe :roll:

Dziś złapałyśmy w Kokotku dwa kolejne czarnuszki - i UWAGA - w tym małe puchate, które wcześniej trzy razy zagrało nam na nosie :mrgreen:
Drugi kotek jest starszy, większy.
Nie znamy ich płci, koty są okropnie wystraszone.
Siedzą w zakrytej klatce i wyglądają tak:

Obrazek

sisay

[poprzednia][następna]