Zaadoptuję kotka!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sty 25, 2012 20:19 Re: Zaadoptuję kotka!

Zostały w domu z właścicielami (czyli innymi słowy z rodzicami i rodzeństwem), a ja, ptaszek wyfruwający z gniazda wyjechałam do Katowic na studia, gdzie nie mogłam niestety przyjechać z kotem. Jednak niedawno pojawiła się możliwość wyprowadzki "na swoje" a tym samym możliwość adopcji kota.

klaudusia71

Od: Pon maja 09, 2011 15:03

Post » Śro sty 25, 2012 20:20 Re: Zaadoptuję kotka!

Chatte pisze:
klaudusia71 pisze:Nie wiem jak to jest z kotami dokładnie, ale jeżeli kociak ma ok 8. mies. to chyba reaguje na imię i ciężko go będzie odzwyczaić?

Nie wierz w to. Starsze koty da się przyzwyczaic do imienia. Dokarmialam dziczki i każdemu nadalam jakies imię. Dorosłe koty, kilkuletnie wyłazily z krzaków na moje donosne zawołania, żadne tam "kici-kici" tylko personalnie, po imieniu.
8 miesięczny kot to naprawdę jeszcze kociak.

w takim razie dziękuję za rozwianie moich wątpliwości :)

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 20:23 Re: Zaadoptuję kotka!

tutaj ktos szuka domu dla kota viewtopic.php?f=13&t=138301
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro sty 25, 2012 20:30 Re: Zaadoptuję kotka!

Dziękuję, wolelibyśmy jednak małego kotka, aniżeli siedmioletniego.

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 20:37 Re: Zaadoptuję kotka!

klaudusia71 pisze:Przypominam, że kotek ma być CAŁY czarny, bez żadnych łatek, ciapek i czego tam jeszcze.
Co do jedzenia z tego, co wiem, Purina ma jedne ze zdrowszych karm dla kotów, nie zawierających sztucznych barwników. Dawniej, gdy w domu były koty, karmiliśmy je właśnie puriną i royal canin.
Nie wiem jak to jest z kotami dokładnie, ale jeżeli kociak ma ok 8. mies. to chyba reaguje na imię i ciężko go będzie odzwyczaić?

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, że w tak krótkim czasie pojawiło się aż tyle ofert, powiem szczerze, że nie spodziewałam się tego, kotka będziemy mogli adoptować dopiero za ok. 2 tygodnie.

P.S. istnieje możliwość załączenia więcej zdjęć Rozmaryna?

nawet 15 letni kot bez problemu przystosuje się do zmiany imienia. Wiem bo często trafiają do nas takie koty, które całe zycie spędziły na "wolności" a na starość przestają sobie radzić. Dostają imiona i po kilku dniach zaczynają na nie reagować

Proszę, oto Rozmaryn:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Śro sty 25, 2012 20:47 Re: Zaadoptuję kotka!

Piękny kotek, niestety z tego, co widać - siwieje, a nie o takiego dokładnie nam chodzi...

Wiem, że jestem wymagająca odnośnie wyglądu kota i naprawd jestem Wam bardzo wdzięczna za wszystkie propozycje kotków, jednak będziemy dalej szukać.

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 20:58 Re: Zaadoptuję kotka!

klaudusia71 pisze:Piękny kotek, niestety z tego, co widać - siwieje, a nie o takiego dokładnie nam chodzi...

Wiem, że jestem wymagająca odnośnie wyglądu kota i naprawd jestem Wam bardzo wdzięczna za wszystkie propozycje kotków, jednak będziemy dalej szukać.

ehe. A co zrobisz, jeśli twój wymarzony Cały Czarny Kot(bez jednego białego włoska) weźmie i z wiekiem zacznie siwieć? Moja prywatna koteczka też kiedyś była cała czarna. teraz ma 19 lat i sporo (naprawdę sporo) siwych włosków na udach i grzbiecie.

Szenila

Post » Śro sty 25, 2012 21:03 Re: Zaadoptuję kotka!

Szenila pisze:
klaudusia71 pisze:Piękny kotek, niestety z tego, co widać - siwieje, a nie o takiego dokładnie nam chodzi...

ehe. A co zrobisz, jeśli twój wymarzony Cały Czarny Kot(bez jednego białego włoska) weźmie i z wiekiem zacznie siwieć?

Zawsze można ufarbować... :twisted:

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Śro sty 25, 2012 21:08 Re: Zaadoptuję kotka!

Poszukujemy młodego czarnego kotka.
Koleżanko "Szenila", jeśli stajesz się obcesowa i zmieniasz swój sposób zwracania się do ludzi na tym forum tylko dlatego, że Twój kot nie jest dokładnie tym, czego poszukują, to może lepiej w ogóle zaprzestać się udzielać.

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 21:09 Re: Zaadoptuję kotka!

myamya pisze:
Szenila pisze:

ehe. A co zrobisz, jeśli twój wymarzony Cały Czarny Kot(bez jednego białego włoska) weźmie i z wiekiem zacznie siwieć?

Zawsze można ufarbować... :twisted:

hahaha :mrgreen:

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 21:12 Re: Zaadoptuję kotka!

czyli co jeśli Twoj przyszły kot zmieni odcień futra z jakiegoś powodu np osiwieje to go oddasz/wyrzucisz bo już nie będzie taki o jaki Tobie dokładnie chodziło...
Boże widzisz a nie grzmisz...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro sty 25, 2012 21:16 Re: Zaadoptuję kotka!

klaudusia71 pisze:Poszukujemy młodego czarnego kotka.
Koleżanko "Szenila", jeśli stajesz się obcesowa i zmieniasz swój sposób zwracania się do ludzi na tym forum tylko dlatego, że Twój kot nie jest dokładnie tym, czego poszukują, to może lepiej w ogóle zaprzestać się udzielać.

Hahaha :mrgreen:

nie przejmuj się, i tak bym Ci kota nie wyadoptowała. A wiesz czemu? Bo kot to przede wszystkim charakter i istota, a nie futro. Futro to możesz kupić sobie w sklepie. Sztuczne. Będzie takie, jak se zamarzysz. Ja się pytam, po prostu. Kulturalnie było by odpowiedziec na pytanie, bo to istotne. Myślę, że takim tekstem zraziłas do siebie sporą część forum.

A co, jeśli twój wymarzony Zupełnie Czarny kot zachoruje na np. raka kości i konieczna będzie amputacja łapy? Już przestanie byc takim idealnym kotem...i co wtedy?...

Szenila

Post » Śro sty 25, 2012 21:19 Re: Zaadoptuję kotka!

ja się zastanawiam co ty zrobisz moja imienniczko, jak ci kot CałkiemCzarny zrudzieje na słońcu..?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro sty 25, 2012 21:20 Re: Zaadoptuję kotka!

[...]
Szukam kota. Młody i cały czarny. I znajdę go i zaadoptuję i pokocham go i zrobię wszystko, żeby było mu u nas jak najlepiej. A to, jak jego sierść zmieni się z wiekiem - trudno. Dzieci też dorastają i farbują sobie włosy, widział ktoś, żeby ludzie z tego powodu oddawali je do domu dziecka, wyrzucali albo wydziedziczali???

[...]

Myślałam, że po to istnieją fora, żeby sobie doradzać. A nie po to, żeby poniżać innych[..]

[...]
Ostatnio edytowano Śro sty 25, 2012 23:08 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: wulgaryzmy, obraźliwy tekst

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 21:26 Re: Zaadoptuję kotka!

klaudusia71 pisze:[...]

żebyś nie zmieniła do czasu przyjścia moda, to zacytuję :) post już zgłosiłam.

i tak, ja widziałam, że za jeszcze większe błahostki wywalali ludzie dzieciaki z domu. i to samo ze zwierzętami.
ty się nie dziw, że jesteśmy podejrzliwe. takie historie przeżyłyśmy/słyszałyśmy/widziałyśmy, że tobie się w głowie by nie zmieściło. sama sobie wyrabiasz opinię, a tym postem powyżej już w ogóle.. więc życzę powodzenia w szukaniu kota z takim podejściem..

Iza_ pisze:Dlatego wycofałam Stasia "pod światło"jest kasztanowy :1luvu: . i nie spełnia kryterium

dlatego ja też nawet już nic więcej nie podaję ;)
Ostatnio edytowano Śro sty 25, 2012 23:12 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam cytat

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

[poprzednia][następna]