Zaopiekuj się kotkiem!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 19:09 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

na innym wątku inne "pogromczynie" też dały popalić nowej forumowiczce.
Ktoś zapytał czy tu działa piąta kolumna?
Uważam, że bardzo trafnie określił takie osoby jak Kasia D.

Kasiu D. puknij się w globus zanim kogoś zaatakujesz.
Nic dobrego nie zrobiłaś i pod znakiem zapytania stawiasz swoją tzw. działalność na rzecz zwierząt.
Jeśli w ten sposób działasz, to robisz więcej szkody niż pożytku.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Czw cze 09, 2011 20:36 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Na miejscu tej dziewczyny zjeżdżałabym co sił w palcach

super by było, gdybyś tak zrobiła :D
AnielkaG

Post » Czw cze 09, 2011 20:42 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

AnielkaG pisze:
Na miejscu tej dziewczyny zjeżdżałabym co sił w palcach

super by było, gdybyś tak zrobiła :D

i tu pokazujesz swój "poziom"?

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Czw cze 09, 2011 20:47 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

ehm, ja też jestem raczej nowym użytkownikiem forum i być może nie powinnam się w tej kwestii wypowiadać, ale dziewczyny, ta rozmowa przemienia się w zwykłą pyskówkę, a ginie temat kotów... może już starczy?

Kaede

Od: Czw kwi 28, 2011 0:13

Post » Pt cze 10, 2011 20:57 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi - i co z kotkami?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt cze 10, 2011 21:06 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Kasia D-weź również pod uwagę, że nie jestem dorosła, mieszkam z innymi domownikami którzy się po prostu nie zgadzają, abym brała te kociaki do domu...
Gdybym była wygodnicka, w ogóle nie przejęłabym się tymi kociakami, odeszłabym z zimnym sercem. A jednak nie przeszłam obojętnie.
Dziś byłam u kotków. Matka jest z nimi, ale jest BARDZO dzika, nie da się do niej nawet na 2 metry podejść. Nie mam szans, żeby ją złapać. Położyłam im jedynie przed budkę trochę mięska z rosołu i karmę z saszetki.

Sandi

Od: Śro cze 08, 2011 7:13

Post » Pt cze 10, 2011 21:09 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

A maluchy bardzo dzikie są?
Może popróbuj jeszcze przekonać rodziców. Może się uda.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt cze 10, 2011 21:11 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Nie, nie uda się...próbowałam już mnóstwo razy, błagałam i prosiłam.
Kotki nie są dzikie.

Sandi

Post » Pt cze 10, 2011 21:26 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi, przepraszam, ale czy Ty chcesz znaleźć kotom dom, czy dać? Bo na tym wątku chcesz adoptowac persiczkę:
viewtopic.php?f=1&t=128895&start=15
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt cze 10, 2011 21:26 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi pisze:Dość nietypowe, tyle kotów czeka na kochający dom a ja mimo wszystko zakładam nowy temat. Otóż moja mama zobaczyła, że siedzę na forum o kotach i sama zaczęła na nim przeglądać kotki. Moja mama już taka jest, że lubi tylko koty z płaskim pyszczkiem-tzn. Rosyjskie Niebieskie, Persy, a już najbardziej mama kocha Exoticki. Próbowałam ją ubłagać, abyśmy wzięli chociaż na DT te trzy kotki, o których pisałam, ale mama uparła się na jakieś rasowe kotki, w typie rasy. Napisałam w wątku Jerzego i koteczki do uśpienia, ale wszyscy olewają moje posty...

:?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob cze 11, 2011 5:58 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandy pisze:Owszem, byłam z nimi w jednej klinice weterynaryjnej. Pierwsze pytanie weterynarza brzmiało, czy kociaki przebywają w domu. Odparłam, że nie, że są na podwórku, w budzie. Weterynarz powiedział, że trzeba mieć DUŻO PIENIĘDZY na leczenie takich kotów, a jeśli nie przebywają one w domu, nie ma sensu ich leczyć.
Zrobiłam krzywą minę i odłożyłam kotki z powrotem do budki.

BZDURA.
do kwadratu.
jest lato- jak najbardziej JEST SENS leczyć takie kociaki! można tabletkami, można zastrzykami, IDŹ DO INNEGO WETERYNARZA.

I TO WCALE NIE JEST DUŻO PIENIĘDZY!

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob cze 11, 2011 6:03 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi pisze:Nie, nie uda się...próbowałam już mnóstwo razy, błagałam i prosiłam.
Kotki nie są dzikie.

Jeśli Twoja mama tak podchodzi to kotów wybiórczo, to raczej kota nie dostanie. Powinnaś jej to uświadomić- ja oddawałam koty do domów które szukały konkretnego kota, ale NIGDY nie były to osoby które zostawiłyby kota "innego typu" na śmierć! Nigdy nie oddałabym kota komuś kto by rzucił tekstem typu "ale tamte to zwykłe są to nic nie warte".

Koty się albo kocha albo nie. WSZYSTKIE.

Poker71

Post » Sob cze 11, 2011 7:44 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Moja mama generalnie kocha zwierzęta, ale innym się podobają takie, innym takie-co ja poradzę?!
Jutro idę z KOTIKĄ pokazać jej kotki...

Sandi

Post » Sob cze 11, 2011 7:46 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi pisze:Moja mama generalnie kocha zwierzęta, ale innym się podobają takie, innym takie-co ja poradzę?!

To nie jest kwestia podobania się. Jeśli potrafi skazać na śmierć kociaki bo jej się nie podobają- to nie kocha zwierząt i taka osoba kota mieć nie powinna. To kwestia empatii i POWAŻNEGO traktowania kocich żyć, nie jako maskotki.

Poker71

Post » Sob cze 11, 2011 8:50 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi pisze:Moja mama generalnie kocha zwierzęta, ale innym się podobają takie, innym takie-co ja poradzę?!
Jutro idę z KOTIKĄ pokazać jej kotki...

Kurcze Sandi, u jakiego weta Ty byłaś? gdzie dokładnie mieszkasz? zawsze jest sens, zawsze! poddać kociaki leczeniu, choćby i na dworzu, dla nich każdy dzień jest ważny, bo włączony antybiotyk szybko działa, choćby i Unidox podawany do karmy i kropelki do oczu, przemywanie
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]