Kociak poszukiwany. Wrocław

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 03, 2011 18:38 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

We Wrocławiu cały czas szuka domu Ramzes-chyba 3 letni kocur cały biały niedosłyszący!!! szuka domku już około roku, albo dłużej :(

Agasha

Od: Śro cze 23, 2010 13:55

Post » Pt cze 03, 2011 21:10 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

Sorry za poślizg, ale byly jakieś propblemy z siecią.
Dziewczyna szuka bialej lub bialo-szarej koteczki w wieku 3-4 miesiące. Mam jej adres mailowy i umowa jest taka, że zbiorę zdjęcia oraz informacje o takowych kotach i prześlę do niej. Tak, że proszę o dosylanie kandydatów. Mamy na to parę dni. Dziewczyna zgadza się na wizytę przed i poadopcyjną i podpisanie umowy. Mogę zrobić wizytę lub towarzyszyć osobie, od której będzie brany kociak.

Aha, mając na uwadze ewentualny wyjazd kota do tej Arabii, chyba bylby lepszy kociak bialy z ciemnymi uszami - przynajmniej będzie mnie zagrożony rakiem na skutek ekspozycji slonecznej.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob cze 04, 2011 14:25 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

To jeszcze raz ja. Niestety, mam jakieś problemy z siecią i pewnie potrwają ze dwa-trzy dni, bo zglosić to mogę dopiero w poniedzialek. Niemniej, chętni mogą dosylać zdjęcia i opisy kociąt. Ja to przetlumaczę i wyślę dziewczynie.

felin

Post » Sob cze 04, 2011 19:24 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

jak dziewuszka poszukiwana - to Macho odpada, chociaż kastrowany, to jednak facet chyba? :roll:
Pako

Post » Czw cze 09, 2011 15:43 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

No i co? Nikt nie ma kociaka? Czy może już ktoś iny sprawę zalatwil? Jeśli tak, to proszę dać znać na wątku.

Ja niestety do poniedzialku tylko z doskoku z cudzego komputera, bo padl mi modem i dopiero w poniedzialek będę mieć nowy. Ale proszę o jakieś info.

felin

Post » Pon cze 13, 2011 20:41 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

Ja wysłałam maila bezpośrednio do Nouf, jakoś wczoraj czy przedwczoraj, ale mi nie odpowiedziała

babazgaga

Od: Czw kwi 29, 2010 20:51

Post » Pt cze 17, 2011 18:57 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

Rany, 2 tygodnie bez neta :twisted: Zdecydowanie odradzam firmę Multimedia - to co się wyrabialo przekroczylo granicę absurdu :twisted:
Zadzwonię do dziewczyny, ale może nie dziś, bo dziś piątek - czyli muzulmańska niedziela.
Tylko nie wiem po co - nikt nie ma bialej lub bialo szarej koteczki?

Ostatecznie mogę w niedzielę pójść na plac kolo Świebodzkiego i kupić malucha - pewnie mu życie uratuję :roll: Tylko czy to ma sens?

felin

Post » Pt cze 17, 2011 19:04 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

Ja mam biało szarą kotke, śliczną i zdrową, trzy-miesięczną, rozmawiałam z dziewczyną, dostałam od niej adres mailowy, napisałam, zdjęcia wysłałam, i nic, cisza. Ani tak, ani nie, ani pocałuj mnie w d....

babazgaga

Post » Pt cze 17, 2011 19:10 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

No to jutro do niej zadzwonię.

felin

Post » Nie cze 19, 2011 20:24 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

OK, zadzwonione. I sprawa wygląda tak, że dziewczyna jest w tej chwili bardzo zajęta na uczelni jakimś projektem naukowym, a na początku lipca przyjeżdża do niej na cały miesiąc mama. W związku z tym postanowila odlożyć adopcję do sierpnia.
Ma mi dać znać co sądzi o kotecze, której zdjęcia podeslala jej babazgaga, bo chyba nie miala czasu na prywatne maile. I mam w związku z tym pytanie czy, gdyby ją chciala, jesteś w stanie przetrzymać kicię jeszcze parę tygodni, do tego sierpnia? Ja niestety nie mogę tu slużyć pomocą, bo z końcem miesiąca wyjeżdżam "się latować" i wrócę pewnie dopiero pod koniec września. Mogę ewentualnie jeszcze przed wyjazdem pomóc z wizytą przedadopcyjną, jeśli da się to zorganizować; dziewczyna wyrazila zgodę. Wyrazila też zgodę na podpisanie umowy adopcyjnej, więc mogę, w razie potrzeby, przetlumaczyć moją wersję ankiety oraz umowy adopcyjnej na angielski.

felin

Post » Nie cze 19, 2011 21:35 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Nie cze 19, 2011 22:08 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

Link wyslany, info przetlumaczone.

felin

Post » Pon cze 20, 2011 17:19 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

felin pisze:OK, zadzwonione. I sprawa wygląda tak, że dziewczyna jest w tej chwili bardzo zajęta na uczelni jakimś projektem naukowym, a na początku lipca przyjeżdża do niej na cały miesiąc mama. W związku z tym postanowila odlożyć adopcję do sierpnia.
Ma mi dać znać co sądzi o kotecze, której zdjęcia podeslala jej babazgaga, bo chyba nie miala czasu na prywatne maile. I mam w związku z tym pytanie czy, gdyby ją chciala, jesteś w stanie przetrzymać kicię jeszcze parę tygodni, do tego sierpnia? Ja niestety nie mogę tu slużyć pomocą, bo z końcem miesiąca wyjeżdżam "się latować" i wrócę pewnie dopiero pod koniec września. Mogę ewentualnie jeszcze przed wyjazdem pomóc z wizytą przedadopcyjną, jeśli da się to zorganizować; dziewczyna wyrazila zgodę. Wyrazila też zgodę na podpisanie umowy adopcyjnej, więc mogę, w razie potrzeby, przetlumaczyć moją wersję ankiety oraz umowy adopcyjnej na angielski.

Wiesz co, ja jestem w stanie kota przetrzymać, i tak mam dom wypełniony tymczasami na ful (oprócz Lenki jeszcze trzy sztuki), ale jak dla mnie, to ja też gadam i piszę po angielsku, i jeśli ona kota chce, to sama powinna do mnie napisać/zadzwonić. Tym bardziej, że ja do niej pisałam i dzwoniłam, więc numer i mail zna. Już na wstępie lekka kicha, nie wydaje Ci się? Ja też jestem zarobiona na uczelni , bo koniec roku, i ogólnie dramat, ale bez jaj.

babazgaga

Post » Pon cze 20, 2011 19:15 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

Z tego co mi mówila, to chyba w ogóle nie zaglądala do maili przez parę dni. Na moje też nie odpowiada, zresztą; wylącznie na smsy, a i to nie zawsze. Wygląda, że trzeba do niej dzwonić do skutku.
Jak chcesz, to mogę jej przekazać informację o ew. możliwości przetrzymania malej; chyba, że wolisz to zrobić sama. A potem i tak wyjeżdżam.

felin

Post » Pon cze 20, 2011 21:22 Re: Kociak poszukiwany. Wrocław

Uhm, wg mnie bezsensu "bawić się" w przetrzymywanie kociaka :roll: to jeszcze z 1.5 m-ca, w tym czasie maluszek może znaleźć dobry domek, a i Noof może się rozmyśleć, Noof można napisać że jak już będzie gotowa to ma do Was pisać i tyle, sama musi wykazać inicjatywę, nie znam jej, sama do mnie napisała z prośbą o pomoc znalezieniu kociaka...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]